Αίγυπτος προς Χαφτάρ: Καθάρισε Τρίπολη & Τούρκους – Ανέλαβε δράση ενάντια στην ενεργειακή συμφωνία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η γαλλική ιστοσελίδα, «Africa Intelligence», μετέδωσε ότι ο Χαλίφα Χάφταρ απειλεί να μπλοκάρει πετρελαιοπηγές σε εδάφη που ελέγχονται από τις δυνάμεις του προκειμένου να ανακτήσει τη θέση του στον αγώνα για την εξουσία στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι αυτή η κλιμάκωση προέρχεται ύστερα από αιγυπτιακή πίεση.

«Υπήρξαν αρκετές ενδείξεις τις τελευταίες ημέρες: η έξαρση της αναταραχής στη Φεζάν, κοντά στο σημείο που βρίσκονται τα πεδία Σαράρα και Ελ Φιλ, και η ανακοίνωση του Χάφταρ, κατά τη διάρκεια της επιδεικτικής στρατιωτικής παρέλασής του στη Σέμπχα στις 17 Οκτωβρίου, για μια πιθανή επίθεση κατά της Τρίπολης», έγραψε η ιστοσελίδα.

Προστίθεται ότι η σύμμαχος του Χάφταρ, η Αίγυπτος, τον πιέζει να αναλάβει δράση ενάντια σε μια ενεργειακή συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Τρίπολης και Τουρκίας.

«Ως επικεφαλής του ενεργειακού συμβουλίου, ο προσωρινός πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά έχει το πάνω χέρι σε όλα τα θέματα πετρελαίου.

»Το πιο σημαντικό, του δίνει ένα μέσο για να αποδυναμώσει τη θέση του υπουργού πετρελαίου του, Μοχάμεντ Αούν, και του προέδρου της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC)», προσθέτει το δημοσίευμα.

Αναφέρεται επίσης ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μείωσαν την οικονομική τους βοήθεια για τον Χάφταρ και έχουν επίσης υποστηρίξει τον Ντμπέιμπα, μια απώλεια που η υποστήριξη της Αιγύπτου δεν μπορεί να αναπληρώσει.

ΠΗΓΗ: Directus.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα