Έπικίνδυνοι φανατικοί σε ευρωπαικά αξιώματα μας οδηγούν σε τρίτο παγκόσμιο! Γιατί η Κάγια Κάλας δεν πρέπει να αναλάβει την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

Είναι πραγματικά απίθανο οι λαοί της Ευρώπης να ψηφίζουν υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και την επόμενη μέρα, μια χούφτα διορισμένων γραφειοκρατών να ξαναμοιράζουν μεταξύ τους θέσεις και αξιώματα για να διασφαλίσουν την συνέχιση του πολέμου.

Και είναι ακόμη πιο απίθανη η μέθοδος συνδιαλλαγής αυτών ακριβώς των ευρωκλόουν με εκλεγμένους πρωθυπουργούς για να πετύχουν τον σκοπό τον οποίο οι ψηφοφόροι απεύχονται: Ένα γενικευμένο διαπλανητικό μακελειό με κατασκευασμένους εχθρούς που υποτίθεται μας απειλούν την ώρα που η πραγματική απειλή, ο επιθετικός λαθροεποικισμός του ριζοσπαστικού Ισλάμ,  έχει φτάσει στα σπίτια μας.

Ο ιστορικός του μέλλοντος είναι βέβαιον ότι θα δυσκολευθεί να εξηγήσει με πολιτικούς όρους αυτή την αναβίωση της ψυχροπολεμικής υστερίας. Γιατί υπάρχει σίγουρα ένα μίγμα σχιζοφρένειας και απληστίας όπως αυτή που διακατείχε έναν παλαιότερο Αμερικανό διοικητή του ΝΑΤΟ με μάτι που γυάλιζε.

Ο διαβόητος Ουέσλι Κλάρκ που βομβάρδιζε αμάχους στην Σερβία, λίγο έλλειψε πριν 25 χρόνια να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, όταν επέμεινε να εξουδετερωθούν οι ρωσικές δυνάμεις που είχαν προλάβει να καταλάβουν το αεροδρόμιο της Πρίστινας.

  • Ενας Βρετανός στρατηγός που τιμούσε τα γαλόνια του αρνήθηκε να εκτελέσει την παρανοική διαταγή και έσωσε την ανθρωπότητα. Σήμερα οι Βρετανοί, που κάποτε έσωσαν και την τιμή της Ευρώπης απέναντι στους Ναζί, έχουν απλώς…χαζέψει ακολουθώντας τους υπόλοιπους υπαλλήλους της παγκοσμιοποίησης στην υπνοβασία προς τον πυρηνικό όλεθρο.

Ο Κλαρκ βεβαίως που είχε το θράσος να θέσει υποψηφιότητα και για το προεδρικό αξίωμα στις ΗΠΑ, εκτός από παράφρων ήταν και  μεγάλο αρπακτικό. Μετά το τέλος του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία αξιοποίησε τις άριστες σχέσεις του με τους Αλβανούς για να προξενέψει πλατφόρμες…ηλεκτρονικού τζόγου και αργότερα ασχολήθηκε με  εξορύξεις πετρελαίου, στον ίδιο τον τόπο του εγκλήματος, το Κοσσυφοπέδιο!

Υπό την ίδια έννοια η Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν και όλοι όσοι υποστηρίζουν την επανεκλογή της στο αξίωμα της προέδρου της Κομισιόν, παρότι οι πολιτικές της αποδοκιμάστηκαν πανηγυρικά, δεν είναι απλά ασυνείδητοι και επιπόλαιοι. Κάτι ελκυστικό βλέπουν στην επέκταση του πολέμου που τους διεγείρει το μυαλό χωρίς εμείς οι υπόλοιποι να καταλαβαίνουμε το γιατί.

Υπάρχει ένα αθέατο παρασκήνιο γύρω από την κλιμάκωση της κόντρας με την Ρωσία(μεθαύριο και με την Κίνα)το οποίο εξελίσσεται πίσω από κλειστές πόρτες, στα σαλόνια της παγκόσμιας εξουσίας και βεβαίως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με δημοκρατικές ευαισθησίες ή ανθρωπιστικά ιδεώδη.

Το κακό είναι ότι όλα αυτά τα κοράκια στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν μία πολιτική που αντικειμενικά δεν προάγει το καλό της Ευρώπης, αναβιώνουν παλαιότερες ναζιστικές αντιλήψεις ρωσοφοβίας και εργαλειοποιούν πραγματικούς τρελούς που νομίζουν ότι έφτασε η ώρα να λύσουν τους ιστορικούς λογαριασμούς τους με τους Ρώσους.

Το ΝΑΤΟ γλύτωσε στο παρά πέντε από μια τέτοια περίπτωση, γιατί κρίθηκε ακόμη και από τα γεράκια του πολέμου, στην άλλη ακτή του Ατλαντικού, «άκρως επικίνδυνη» λόγω ακραίων αντι-ρωσικών προκαταλήψεων.

Η ίδια κυρία όμως, η Εσθονή πρωθυπουργός Κάγια Κάλας, προαλείφεται με την ευγενή φροντίδα της θείας Ούρσουλας και της αυλής των κλακαδόρων της, για το αξίωμα του Υπατου Αρμοστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

  • Δηλαδή του υπεύθυνου για την ευρωπαική εξωτερική πολιτική, που μέχρι σήμερα ακουμπούσε στους…στιβαρούς ώμους του Ισπανού σοσιαλιστή Ζοζέπ Μπορέλ (ενός άλλου διορισμένου επαγγελματία χρυσοκάνθαρου των Βρυξελλών, που έμεινε στην ιστορία για την δεξιοτεχνία του να μην παίρνει θέση σε διενέξεις για τις οποίες δεν είχε σαφή γραμμή να παπαγαλίσει, όπως το Κυπριακό).

Η κυρία Κάλας, γερμανικής καταγωγής Εσθονή, κατάγεται από ιστορική οικογένεια της πατρίδας της, με προπάππου στρατηγό της Εσθονικής εθνοφρουράς, παππού η ιστορία του οποίου αγνοείται γιατί όπως λένε οι κακές γλώσσες συνυπηρέτησε με τους Ναζί και πατέρα επίσης πρώην πρωθυπουργό, πρώην κεντρικό τραπεζίτη φορτωμένο με σκάνδαλα, αλλά και επίτροπο της Ευρωπαικής Ενωσης, σε διάφορα αξιώματα, επί θητείας του αλήστου μνήμης Μπαρόζο.

Αντιλαμβάνεστε ότι η εκλεκτή της Ούρσουλας φον ντεν Λάιεν και των Γερμανών που κάνουν κουμάντο στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, προέρχεται από το βαθύ πολιτικό στερέωμα των Βρυξελλών και τα σαλόνια του διεθνούς τραπεζικού τζετ-σετ.

Η ίδια όμως που δηλώνει «δικηγόρος», με μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα…μουσικό κολλέγιο του Ουισκόνσιν, έχει ένα μυστήριο κόλλημα όχι με τον πατέρα της, αλλά με την μητέρα της η οποία βίωσε ως…νήπιο(κάτι μας θυμίζει αυτό) μία δεκάχρονη εξορία στη Σιβηρία από κοινού με την γιαγιά της. Και τώρα πρέπει να πάρει το αίμα της πίσω.

Οι δηλώσεις της κυρίας Κάλας για την Ρωσία είναι κυριολεκτικά εμπρηστικές, παραπέμποντας στο…ποντίκι που βρυχάται.  Πρόσφατα η ρωσική κυβέρνηση την ενέταξε σε λίστα  «καταζητούμενων προσώπων» επειδή είχε την έμπνευση, στο πλαίσιο της εκδίκησης της για τις πρακτικές του…Στάλιν, να γκρεμίσει μνημεία που τιμούσαν την απελευθερωτική δράση του Κόκκινου Στρατού από τους Ναζί.

Υπό τις συνθήκες αυτές η κυρία Κάλας δεν θα μπορεί να πατήσει το πόδι της σε ρωσικό έδαφος ούτε ως παρατηρητής για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η τοποθέτηση της επομένως στο αξίωμα του Υπατου Αρμοστή της ΕΕ, εάν τελικά εγκριθεί και από το Ευρωκοινοβούλιο, θα αποτελέσει την επιτομή της παράνοιας που δέρνει τα κλιμάκια εξουσίας στις ευρωπαικές πρωτεύουσες. Και την καλύτερη εγγύηση ασφαλώς, για διολίσθηση στον επικίνδυνο δρόμο της μετωπικής πολεμικής ρήξης με την Ρωσία.

Ο Πούτιν σήμερα εμφανίζεται διατεθειμένος να συμβιβαστεί με μια μόνιμη ειρηνευτική λύση που θα εξασφαλίζει τις μέχρι τώρα εδαφικές κατακτήσεις οι οποίες αφορούν περιοχές με συντριπτική πλειονότητα ρωσόφωνων  και  θα προυποθέτει μια  μελλοντική γεωστρατηγική ουδετερότητα του Κιέβου.

  • Προ ημερών κάλεσε την Δύση για άμεσες διαπραγματεύσεις με βάση αυτή την πλατφόρμα διευθέτησης που τουλάχιστον υπακούει σε μία λογική αλληλουχία γεγονότων και αντανακλά τις ισορροπίες στο πεδίο της μάχης. Η απάντηση ήταν  « ούτε σπιθαμή ουκρανικού εδάφους σε Ρώσους! Πόλεμος μέχρις εσχάτων και μελλοντική ένταξη της…εμπόλεμης Ουκρανίας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Αντιλαμβάνεται κανείς  ότι με το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές η κρίση δεν θα τελειώσει σύντομα και σίγουρα όχι πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους θησαυρίζοντας από τις πωλήσεις όπλων,  κάποιοι άλλοι παλαβοί θα νομίζουν ότι εκδικούνται τον Στάλιν για τους προγόνους τους και κάποιοι ασυνείδητοι εκλεγμένοι θα παίζουν κορώνα-γράμματα τις τύχες των λαών τους έως ότου κουραστεί κι ο Πούτιν για να αποφασίσει τον δικό του…πόλεμο μέχρις εσχάτων! Κι ύστερα…γαία πυρί μιχθήτω.

Ας καεί το σύμπαν δηλαδή για να χλαπακιάζουν αμέριμνοι  οι υπνοβάτες πολιτικοί της Ευρώπης και τα λαμόγια των Βρυξελλών πεσκαντρίτσα με baby αγκινάρες και rum baba με μάγκο, όλα πληρωμένα από την δική μας τσέπη…

* Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

https://hellasjournal.com/2024/06/epikindini-fanatiki-se-evropeka-axiomata-mas-odigoun-se-trito-pagkosmio-giati-i-kagia-kalas-den-prepi-na-analavi-tin-exoteriki-politiki-tis-evropaikis-enosis/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν η πολιτική διαφθορά στην Ελλάδα είναι Α στην ΕΕ είναι ΑΧ10.000
    Διεθνή λαμόγια συνασπίζονται για το δικό τους προσωπικό συμφέρον (όχι απαραίτητα οικονομικό).
    Έριξαν την Ουκρανία σε έναν χαμένο πόλεμο εξ αρχής και τώρα κάνουν φροντιστήριο από τις Βρυξέλλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
32,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα