Έξι χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες αφίχθηκαν στην Αλβανία

4/5/21 | 0 | 0 | 91 εμφανίσεις

Μάιος 3, 2021. 19:32. Ελλάδα.

Εν αναμονή των ασκήσεων του ΝΑΤΟ, εμπορευματοκιβώτια και φορτηγά με στρατιωτικά εφόδια φτάνουν στο μεγαλύτερο αλβανικό λιμάνι του Δυρραχίου καθ’ όλη την εβδομάδα.

Όπως γράφει η σερβική Novosti, ένας τέτοιος αριθμός ξένων στρατιωτικών και εξοπλισμού στο έδαφος της Αλβανίας δεν έχει παρατηρηθεί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περίπου 700 τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού από την ομάδα μάχης της 53ης Ταξιαρχίας Πεζικού της Φρουράς της Φλόριντα μεταφέρθηκαν από το αμερικανικό φορτηγό πλοίο Bob Hope στο Δυρράχιο, 33 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας των Τιράνων.

Αναμένεται να φθάσει, επίσης, ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο.

Έξι χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες έχουν επίσης αφιχθεί στη χώρα οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια διήμερη εκπαιδευτική εκδήλωση σε έξι αλβανικές στρατιωτικές βάσεις.

Οι δραστηριότητες θα αποτελέσουν μέρος της αμερικανικής στρατιωτικής πολυεθνικής στρατιωτικής άσκησης DEFENDER-Europe 21, η οποία λέγεται ότι αποσκοπεί στην πρόληψη της επιθετικότητας και στην αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ με μεγάλο αριθμό συμμάχων και εταίρων.

Η άσκηση θα διαρκέσει από τις 17 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου. Φέτος, περίπου 28 χιλιάδες στρατιώτες από 27 χώρες του κόσμου συμμετέχουν στην άσκηση DEFENDER-Europe.

Ταυτόχρονες εκπαιδευτικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν σε περισσότερους από 30 χώρους εκπαίδευσης σε δώδεκα χώρες, από τη Βαλτική έως την Αφρική, τον Εύξεινο Πόντο και τα Βαλκάνια.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας