Έλληνας πρωθυπουργός: Καθοριστικός ο ρόλος της Σερβίας στα Βαλκάνια

30/1/17 | 0 | 0 | 584 εμφανίσεις

 

«Η Σερβία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων», γράφει το σερβικό δημοσίευμα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έρχεται την Τρίτη σε μια διήμερη επίσκεψη στη Σερβία, γράφει η σερβική ‘politika’.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά από ένα κενό επτά ετών, αν και ο Τσίπρας ήταν στη Σερβία τον Δεκέμβριο του 2014, ως ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σερβία και η Ελλάδα συνήψαν διπλωματικές σχέσεις πριν από 137 χρόνια- το 1879-, ενώ η συμφωνία συμμαχίας υπεγράφη πριν από 150 χρόνια.

Η Ελλάδα είναι ένα από τα πολλά κράτη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που δεν έχουν αναγνωρίσει τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και Μετοχίων και απείχαν  κατά την ψηφοφορία για την εισδοχή του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO το 2015.

«Ανυπομονώ ιδιαίτερα να επισκεφθώ ξανά τη Σερβία, μια χώρα με την οποία συνδεόμαστε επί πολλές δεκαετίες με στενούς, ιστορικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς.

Η φιλία και η αλληλεγγύη μεταξύ του ελληνικού και του σερβικού λαού αντιπροσωπεύουν μια ιστορική σταθερά, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Είναι σημαντικό η συνεργασία μας να εκσυγχρονισθεί με την προσαρμογή στο παρόν, έτσι θα δώσει μια νέα δυναμική στο πλαίσιο των πολύπλοκων και συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στο διεθνές περιβάλλον», είπε πριν από την επικείμενη επίσκεψή του στη Σερβία, ο πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Αλέξη Τσίπρας.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/7/21 | (4 σχόλια)
    Η Τουρκία δεν έχει δώσει έμφαση, μόνο, στους εξοπλισμούς. Έχει εστιάσει και στην διπλωματία, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, στον χρηματισμό, στη δημιουργία λόμπυ αλλά και στον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Στο τελευταίο θα ήθελα να σταθώ, συγκρίνοντάς την με την Ελλάδα. Υπάρχουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο