Έκρηξη ισοπέδωσε κατάστημα στο κέντρο του Πειραιά – Ανήκει σε σύντροφο τηλεοπτικής δημοσιογράφου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η οδός Φίλωνος στον Πειραιά, μετά από έκρηξη βόμβας. Άγνωστος ο στόχος των δραστών.

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κέντρο του Πειραιά, όταν εξερράγη βόμβα έξω από πολυκατοικία. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε στην περιοχή, με τους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη 01:15 τα ξημερώματα στον πεζόδρομο της οδού Φίλωνος, λίγα μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη.

Το κτήριο στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα στο ισόγειο.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον μηχανισμό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε μεγάλη έκρηξη, με το ωστικό κύμα να προκαλεί ζημιές σε κτήρια εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Το κατάστημα, ωστόσο, που ισοπεδώθηκε είναι επιχείρηση με εκτυπώσεις, η οποία ανήκε στον σύντροφο γνωστής τηλεοπτικής δημοσιογράφου.

Τις έρευνες ανέλαβε το τμήμα Εκβιαστών, ενώ το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών έσπευσε αμέσως μετά την έκρηξη, όπου βρήκε και τα υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι.

 

Ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης

Προς το παρόν ο στόχος της επίθεσης δεν έχει γίνει γνωστός, ενώ κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

Μαρτυρίες στις τηλεοπτικές κάμερες, κάνουν λόγο ολική καταστροφή σε επιχειρήσεις, λέγοντας πως εμπορεύματα εκτινάχτηκαν πολλά μέτρα μακριά.

Πάντως, ιδιοκτήτρια καταστήματος μιλώντας στο Open ανέφερε πως παλιότερα είχαν τοποθετηθεί και γκαζάκια αλλά δεν είχαν σημειωθεί ζημιές.

Δείτε εικόνες του iEidiseis από το σημείο της έκρηξης:

ekrixi peirais 11e92

ekrixi1 9e71e

ekrixi23 809f3

https://www.ieidiseis.gr/ellada/226868/ekriksi-isopedose-katastima-sto-kentro-tou-peiraia-anikei-se-syntrofo-tileoptikis-dimosiografou

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα