Έδιωξε τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ο Ζελένσκι: Παρελθόν ο λαοφιλής «σιδερένιος στρατηγός»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με ανάρτησή του στο Χ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι,  επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν μέρες τώρα: Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι ήταν “ξεγραμμένος” για τον πρόεδρο της χώρας.

O Ζαλούζνι θα αντικατασταθεί από τον Ολεξάντρ Σίρκι, διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Συναντήθηκα με τον στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι. Τον ευχαρίστησα για τα δύο χρόνια υπεράσπισης της Ουκρανίας. Συζητήσαμε την ανανέωση που απαιτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Συζητήσαμε επίσης ποιος θα μπορούσε να είναι μέρος της ανανεωμένης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η ώρα για μια τέτοια ανανέωση είναι τώρα. Πρότεινα στον στρατηγό Ζαλούζνι να παραμείνει μέλος της ομάδας. Σίγουρα θα κερδίσουμε! Δόξα στην Ουκρανία!» αναφέρει η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου.

 

H απόλυση του Ζαλούζνι ακολουθεί εικασίες για ρήξη μεταξύ του προέδρου και του στρατηγού, ο οποίος ηγείται της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο του 2022.

Η απόλυση θα επισημοποιηθεί με προεδρικό διάταγμα.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ρουστέμ Ουμέροφ ανέφερε σε δήλωσή του καθώς προέκυψε η είδηση:

«Ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι είχε ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα – να ηγηθεί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου με τη Ρωσία.
“Αλλά ο πόλεμος δεν παραμένει ο ίδιος. Ο πόλεμος αλλάζει και οι απαιτήσεις αλλάζουν. Οι μάχες του 2022, του 2023 και του 2024 είναι τρεις διαφορετικές πραγματικότητες. Το 2024 θα φέρει νέες αλλαγές, για τις οποίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Χρειάζονται νέες προσεγγίσεις, νέες στρατηγικές.

«Σήμερα ελήφθη μια απόφαση για την ανάγκη αλλαγής της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
“Είμαι ειλικρινά ευγνώμων στον Βαλέρι Φεντρόροβιτς [Ζαλούζνι]  για όλα τα επιτεύγματα και τις νίκες του.”

H φωτογραφία με την οποία ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνοδεύει την ανάρτησή του για το “ξήλωμα” του αρχηγού των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι. Δεν είναι γνωστό αν η φωτο είναι από την συνάντησή τους αυτή… photo via X@Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський @ZelenskyyUa

Είδηση σε εξέλιξη, περισσότερα σε λίγο

https://hellasjournal.com/2024/02/edioxe-ton-archigo-ton-oukranikon-enoplon-dinameon-o-zelenski-parelthon-o-laofilis-siderenios-stratigos/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα