Άρχισε ο Β! γύρος στα σύνορα. Έφυγαν οι περισσότεροι, έμειναν οι τζιχαντιστές.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Ανδρέα Νικολόπουλου.*

Πως χειραγωγούν πρόσφυγες και μετανάστες οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.-Μαρτυρίες εκ των έσω.-

Εχθές το μεσημέρι έκανα μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με ένα παλιό καλό φίλο. Όνομα δεν θα γράψω -για ευνόητους λόγους- θα αναφέρω ότι είναι Άραβας, σουνίτης μουσουλμάνος. Ιδρυτής ΜΚΟ, ζει στην Αθήνα τα τελευταία 20 χρόνια, όπου ήρθε ως οικονομικός μετανάστης. Δηλαδή πάλεψε για να βρει εργασία, έμαθε την ελληνική, εργάζεται και πληρώνει τους φόρους του. Η συζήτηση μαζί του είχε τεράστιο ενδιαφέρον, γιατί άκουσα την γνώμη, την οπτική και τις πληροφορίες κάποιου που έχει ζήσει «από μέσα» το λεγόμενο προσφυγικό από το 2015. Κάποιου, που οι πολλοί εύκολα κατατάσσουν στους «άλλους», ενώ αυτά που μου είπε είναι πολύ κοντά σε εμάς. Μου επιβεβαίωσε πολλά και με πληροφόρησε για ακόμη περισσότερα. Όσα μπορώ να μοιραστώ μαζί σας, ακολουθούν.

Ξεκινήσαμε από τα τρέχοντα. Από τη νίκη της Ελληνικής Δημοκρατίας έναντι του νεοοθωμανού Ερντογάν. Όπως είπε χαρακτηριστικά οι Έλληνες αντιμετώπισαν την κρίση με επιδεξιότητα και ανθρωπιά και ευτυχώς νίκησαν. Αντιθέτως οι Τούρκοι φέρθηκαν εξαιρετικά βίαια, σε πολλές περιπτώσεις, κατά των άβουλων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων, που οι ίδιοι με ψεύτικες υποσχέσεις κουβάλησαν στα σύνορα.

Την ίδια στιγμή οργάνωναν και χρησιμοποιούσαν ομάδες τζιχαντιστών κατά των δικαίως αμυνομένων Ελλήνων. Με το που άκουσα τη λέξη «δικαίως» ξέσπασα σε γέλια. Με ρώτησε ξαφνιασμένος γιατί και του είπα ότι αυτός ένας Άραβας σουνίτης μουσουλμάνος έβλεπε καθαρά και χαιρόταν που οι Ε.Δ και τα Σ.Α κρατούσαν εκτός επικρατείας χιλιάδες επίδοξους εισβολείς, ενώ αρκετοί Έλληνες την ίδια ώρα διαδήλωναν υπέρ των ανοιχτών συνόρων και του ριξίματος του φράχτη.

Μου χτύπησε συμπονετικά την πλάτη και συνεχίσαμε. Ξεκαθάρισε ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι απέναντι είναι κάθε τι άλλο πέραν από Σύριοι. Άνθρωποι από την Κεντρική Ασία, τη Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική, που οι περισσότεροι ζουν για περισσότερα από 2 χρόνια στην Τουρκία. Εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες για 12-14 ώρες, πληρώνονται ελάχιστα, τρέφονται ανθυγιεινά και κοιμούνται σε παραπήγματα. Πολλές φορές μάλιστα  πέφτουν θύματα επιθέσεων από νεαρούς Τούρκους.

Μου εξήγησε, έτσι, πως για αυτούς, η Γερμανία των παχυλών επιδομάτων, των δωρεάν επιπλομένων διαμερισμάτων, της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφάλειας είναι η γη της επαγγελίας. Για κάποιους βέβαια, η συνέχιση της Τζιχάντ στο χώρο των απίστων! Ευτυχές το ότι κανείς δεν πέρασε τα σύνορα. Οι περισσότεροι επέστρεψαν ήδη στις πόλεις όπου διαβιούν, αλλά έχουν μείνει, όπως φαίνεται από την κλιμάκωση, οι τζιχαντιστές! Μόλις ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος ταραχών στα σύνορα.

Εύλογα φθάσαμε στην Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο τομέα. Ναι, φυσικά και δρουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, με διαβεβαίωσε. Βρίσκονται στην Αθήνα, στα νησιά, σε ξενοδοχεία, σε δομές, παντού. Τους βρίσκεις να προσεύχονται σε νόμιμα και παράνομα τζαμιά, όχι όμως στο νέο, μεγάλο τζαμί. Είναι σε επαφή με την ΜΙΤ, όχι σε εξάρτηση. Αυτοί που έχουν στενή σχέση και συνεργασία με τη ΜΙΤ είναι μέλη των Αδερφών Μουσουλμάνων. Ναι, έχουμε και από αυτούς στην Ελλάδα μας. Η ΜΙΤ έχει διευκολυνθεί αφάνταστα στο ξεδίπλωμα της ατζέντας της, από την παρουσία τόσων χιλιάδων, εύκολα χειραγωγούμενων μεταναστών. Μεγάλος της στόχος είναι η Θράκη! Ευτυχώς που η Αθήνα γνωρίζει και παρακολουθεί τα πάντα, προσπάθησε να με ηρεμήσει.

Η τελευταία μου ερώτηση είχε να κάνει με τυχόν παράπονα που έχει από την Ελλάδα. Η απάντηση μονολεκτική, αρνητική!

Θα ήθελα να σημειώσω ότι η ΜΚΟ του δεν έχει χρηματοδοτηθεί από καμία Ελληνική Κυβέρνηση! Επίσης, απέφυγε τα νησιά… Για να μπορώ να σε κοιτώ στα μάτια και να συζητώ μαζί σου και με κάθε Έλληνα, μου είπε αποστομωτικά!

*Ο Ανδρέας Νικολόπουλος είναι Στρατηγικός Σύμβουλος Ασφαλείας MSc Στρατιωτικής επιστήμης και Στρατηγικής διοίκησης έργων ασφαλείας, Επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Πρόληψης Εγκληματικότητας της Σερβίας. Στο παρελθόν εργάστηκε σε Ελλάδα, Ελβετία, Σερβία και Ρουμανία ως Διευθυντής ή Σύμβουλος Ασφαλείας

spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aν ο Ερντογάν έχει στείλει μισθοφόρους στην Λιβύη (π.χ. προερχόμενους από τους τζιχαντιστές που πολέμησαν στην Συρία), γιατί να μην έχει στείλει και μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες μισθοφόρους μεταξύ των μεταναστών-προσφύγων που έχουν φτάσει στα νησιά (ή και αλλού); Γιατί να μην τους έχει να περιμένουν εντολές, για το πότε να κάνουν κάτι, π.χ. να δημιουργήσουν φασαρίες και να ξεσηκώσουν τους άλλους μετανάστες που περιμένουν στα κέντρα υποδοχής, όπως συμβαίνει τις τελευατίες ημέρες; Αν είναι κανείς απλός πρόσφυγας, δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί να ξεσηκωθεί κατά της χώρας που τον φιλοξενεί. Άραγε μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να δίνει σε αυτούς που ξεπαγιάζουν ανατολικώς του Έβρου, από ένα πενηντάρικο για να επιτεθούν στον φράχτη;

    • Εντάξει μη τα παίρνετε όλα όσα γράφει ο κ.αρθρογράφος -με τους πολλούς τίτλους-στα σοβαρά .
      Εκτιμήσεις του ιδίου και του συνομιλητή του και όχι βεβαιότητες είναι .
      Εξ’αλλου ό,που ακούς πολλά κεράσια …

      • Αφού με είπατε και κ. …
        Ότι θέλετε να συζητήσουμε για τους πολλούς τίτλους μου, δεν είναι και τόσοι, στη διάθεσή σας.
        Στα σοβαρά τώρα. Καμία εκτίμηση! Ο καλός φίλος μου μίλησε με λεπτομέρειες! Μου είπε πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσα να καταθέσω σε ένα άρθρο.
        Τώρα για τα κεράσια… στον καιρό τους.

        • Και γιατί να δώσουμε πίστη και κύρος στον εκλεκτό φίλο σας ;;;.
          Και εμείς γνωρίσαμε τέτοιους φίλους ,που εμπιστεύονταν τις εκτιμήσεις και όχι τις άμεσες πληροφορίες ,που δεν είχαν.
          Να γίνετε και εσείς δύσπιστος και να εξετάζετε τα κίνητρα τους.
          Όσο για τους πολλούς τίτλους σας σας συγχαίρω ,αλλά απορώ -και για πολλούς άλλους-σε πόσες ζωές τους πήραν και τι προσέφεραν στους συνανθρώπους τους μέχρι να τους εξασφαλίσουν ,ειδικά αν ήσαν δημόσιοι λειτουργοί .
          Μην αμφιβάλετε για την ευγένεια και την ανθρωπιά μου .
          Είστε -είμαστε όλοι κύριοι .Να είστε καλά.
          Υ.Γ Όσο για τα κεράσια…υπάρχει και η παροιμία ”Ρώτα τον φίλο μου τον ψεύτη”.να προσθέσω και τον ιδιοτελή , τον μοχθηρό και τον ”ΚΟΜΜΑτιασμένο”.

          • Αγαπητέ φίλε
            Είναι ένα άρθρο στα τόσα άλλα. Η διαφορά με τα τόσα άλλα έγκειται στον συνομιλητή μου. Ότι λέει αυτός, λένε Καθηγητές, Ερευνητές, Στρατηγοί ε.α! Αυτούς τουλάχιστον να τους ακούμε προσεκτικά.
            Για τους πολλούς τίτλους -που δεν είναι πολλοί- επαναλαμβάνω ότι είμαι στη διάθεσή σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εύκολα, να περάσετε μια βόλτα από το New York College στην Β. Αμαλίας και να πιστοποιηθεί ο τίτλος μου περί της ασφάλειας!
            Το υ.γ σας ασχολίαστο.

            Υ.γ θα περίμενα να αμφισβητήσει κανείς τη συζήτηση αυτή καθαυτή.

          • Αν υπάρχει πρόβλημα ως προς τα κράτη που έχω εργαστεί ως Σύμβουλος Ασφαλείας, ελάτε στο μέσεντζερ να σας στείλω αποδείξεις!
            Να ξέρετε πως τα κράτη/περιοχές που δραστηριοποιήθηκα “περιστασιακά” είναι απείρως περισσότερα και δύσκολα ταξιδεύει κανείς. Για να το κάνω επικότερο(χαχαχα) όχι δεν ήμουν maritime security officer…
            Ο κ. Σαββίδης πάντως με γνώρισε όταν πέρυσι τέτοια περίοδο, περίπου, βρισκόμουν ήδη στην Ελβετία, όπου θα επιστρέψω την ερχόμενη εβδομάδα, πρώτα ο Θεός!

        • Και οι καθηγητές και οι ερευνητές και οι στρατηγοί ε.α εκτιμήσεις εκφράζουν ,όπως και ο σουνίτης φίλος σας ,που νομίζω ότι δεν περίμενε ”να τον κάψετε” για όσα σας εμπιστεύτηκε .
          ΤΕΛΟΣ επειδή είμαι οπαδός του Σωκρατικού ”γηράσκω αεί διδασκόμενος” και της ”δια βίου μαθήσεως” σας εύχομαι να συνεχίσετε να προσθέτετε τίτλους στο βιογραφικό σας, που πάντως δεν αυξάνουν θεαματικά τον δείκτη νοημοσύνης ΟΛΩΝ μας.
          Η κάθε γνώση πρέπει να δημιουργεί και αμφιβολία ,γιατί και ”τα πάντα ρει και ουδέν μένει” ,κατά τον ”παππού” μας Ηράκλειτο…
          Να είστε καλά .

    • Συμφωνώ και το έγραψα, όπως ακριβώς το είπε ο καλος φίλος.
      Επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι γνωστά, αλλά αποκτούν άλλη αξία όταν τα λέει ένας σουνίτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα