Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη ΝΔ

- Advertisement -

Του Παντελή Σαββίδη

spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως οι πολίτες σκέφθηκαν στις Ευρωεκλογές ότι αφού δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση , ας μη πάμε να ψηφίσουμε ,γιατί από πέρυσι ψήφισαν σε μερικές περιοχές τέσσερες φορές (δυο για κυβέρνηση και δυο για τοπικούς άρχοντες);;
    Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι Δήμαρχοι με ποια ποσοστά δημαρχεύουν;;;.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ”Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ”.
    Καλή και ειρηνική 3ετία μέχρι το 2027.

  2. Δεν υπάρχει 2027 με τέτοιο αποτέλεσμα Ευρωεκλογών και, κυρίως, με όσα έρχονται. Το ζητούμενο είναι τι μπορεί να προκύψει ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Η ελληνική κοινωνία απέρριψε οριζόντια την ενιαία πολιτική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε σειρά θεμάτων,εσωτερικών και εξωτερικών. Δεν ξεγελιέται κανείς πλέον. Όταν πχ το 80% των Ελλήνων είναι εναντίον της στρατιωτικής εμπλοκής στην Ουκρανία και ζητά ειρήνη, αλλά τα 3 μεγαλύτερα κόμματα κλιμακώνουν τον πόλεμο, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ισχυρή εναλλακτική μέσα από αυτά.

    • Το 80% των Ελλήνων μπορεί να είναι εναντίον της στρατιωτικής εμπλοκής στην Ουκρανία, πήγε όμως και ψήφισε αυτόν που μάς έμπλεξε σ’ αυτήν και ξοδεύομε τα μαλλιοκέφαλά μας, δίνοντας και στρατιωτικό υλικό, αποδυναμώνοντας έτσι και την άμυνα των νησιών μας. Δεν ξέρω αν και τα άλλα δύο κόμματα “εξουσίας” κλιμακώνουν τον πόλεμο (η λέξη “κλιμακώνουν” είνα μάλλον ατυχής), αλλά ξέρω ποιος μάς έμπλεξε σ’ αυτήν την ιστορία καταστρέφοντας ταυτοχρόνως τις σχέσεις μας με την Ρωσσία, απλώς για να εισπράξει τα εύσημα από ΗΠΑ και ΕΕ.

      • Φίλε επισκέπτη, τη ΝΔ την έριξαν 13 μονάδες μέσα σε έναν χρόνο, μην το υποτιμάς. Για να συζητάμε τώρα αν άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, μεσολάβησε ένας εκλογικός σεισμός. Αλλά δεν είδαν διαφορετική πολιτική από τα άλλα 2 κόμματα, γι’αυτό και αυτά δεν ωφελήθηκαν από την κατρακύλα της ΝΔ. Είδες εσύ να διαφοροποιούνται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στο Ουκρανικό από την υστερία του Μητσοτάκη; Καμία διαφοροποίηση. Όπως σιωπούσαν από το 2014 μέχρι το 2022 για ό, τι συνέβαινε στην ανατολική Ουκρανία. Είπαν μισή κουβέντα για τα εγκλήματα των ναζί του Αζόφ; Για τις επιθέσεις στους πολίτες ρωσικής και ελληνικής καταγωγής; Για την απαγόρευση της ελληνικής και της ρωσικής γλώσσας; Ούτε μισή κουβέντα δεν είπαν. Δεμένοι στο αμερικάνικο άρμα. 8 χρόνια σιωπή για τον εμφύλιο πόλεμο. Δεμένοι στο αμερικάνικο άρμα. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

        • Μάλλον σωστά αυτά που γράφεις. Όπως έγραψα παραπάνω, δεν ξέρω τι έκαμαν ή κάνουν τα άλλα δυο κόμματα (=συμμορίες) εξουσίας, διότι δεν τούς παρακολουθώ σχεδόν καθόλου. Γενικώς δεν ασχολούμαι με τις συμμορίες αυτές, διότι τις βδελύσσομαι. Μόνη μου παρατήρηση ότι δεν κλιμακώνουν αυτές τον πόλεμο. Συμβάλλουν, αν θέλεις, υποτεταγμένες στις ΗΠΑ και την Γερμανία, αλλά δεν κλιμακώνουν.

  3. Αν μας προβληματίζει το 11,5% της Ν.Δ με 158 βουλευτές στην Βουλή-εκεί που ”πέφτουν οι κυβερνήσεις – ,τι να πούμε για το 6,5% του Σύριζα -που θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση -,το 5% του ΠΑΣΟΚ και το 4% των Κ.Κ.Ε και της Ελληνικής Λύσης , ποσοστό με το οποίο ο κ. Βελόπουλος ονειρεύεται και πρωθυπουργία.
    Να θυμίσουμε ότι με παρόντες λιγότερο από την απαρτία των εγγεγραμμένων μελών σχεδόν όλων των Συλλόγων εκλέγονται Διοικητικά Συμβούλια -που διαχειρίζονται και εκατομμύρια-όπως και με ανάλογη συμμετοχή λαμβάνονται αποφάσεις για απεργίες και στα Νοσοκομεία και για καταλήψεις Σχολών στα Πανεπιστήμια και τόσα άλλα θέματα , που ταλαιπωρούν σαράντα τόσα χρόνια τους Έλληνες.
    Τώρα θυμηθήκαμε την μειωμένη εκπροσώπηση των πολιτών;;;.
    ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ 2027 ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ.

    • Θα φτάσουμε στο ’27 όμως; Πως θα τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία;

      Ο Πούτιν αποκλείεται να αποχωρήσει χαμένος. Οπότε ποιο είναι το σενάριο εξόδου;

      • Για να μη φτάσουμε στο ’27 θα πρέπει να διασπαστεί η Ν.Δ και να ”ρίξει” την σημερινή της κυβέρνησή ,ή να υπάρξουν έκτακτα γεγονότα και θα θεωρηθεί αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες, ελπίζουμε όχι με αυτά τα ”αθύρματα” της αντιπολιτεύσεως, τα οποία σε περίπτωση νίκης τους στις εκλογές θα καταστρέψουν την Πατρίδα ΟΛΩΝ μας .
        ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ και να μη ξεχνάμε και το αρχαίο ”το μη χείρον βέλτιστον”.

        • Υπό κανονικές συνθήκες, η ΝΔ έχει άλλη μια 4ετία άνετα, ειδικά με το αδελφάτο των 7 θαλασσών απέναντι.

          Απλά φοβάμαι μήπως σύντομα τρέχουμε στoν ΑΒ για εμφιαλωμένα νερά & κονσέρβες.

          • Στα ΑΒ τρέχουν συνήθως όσοι πιστεύουν σε φήμες . Δεν διαλύεται το ΝΑΤΟ ,με Αλεξανδρούπολη , Στενά και Σούδα.
            Εσωτερικά να είμαστε συνετοί και ψύχραιμοι . Πάντως στο διαδίκτυο δεν το δείχνουμε . Ξέρετε εσείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα