Άλκης Καλλιαντζίδης: ο κ. Βελόπουλος περιλαμβάνεται στον ακροδεξιό Γαλαξία των δεκατριών πορτρέτων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]   www.kalkis.eu

Οι παρακάτω δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Monde δημοσιοποίησαν χθες 9-5-2024 μια κοινή αποκρυπτογράφηση του σημερινού Γαλαξία της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς πολυκατοικίας, εν όψει των ευρωεκλογών, με τίτλο : «Ευρωεκλογές: η ακροδεξιά, ένας σύνθετος γαλαξίας σε δεκατρία πορτρέτα» (Elections européennes : la droite extrême, une galaxie composite en treize portraits).

Τι έκαναν οι παρακάτω δημοσιογράφοι ;  Ως ανταποκριτές της εν λόγω διάσημης γαλλικής εφημερίδας στις χώρες όπου ασκούν το λειτούργημά τους, «φιλοτέχνησαν» τα πολιτικά πορτρέτα των πολιτικών που θεωρούνται στις χώρες τους ως ακροδεξιοί και συμμετέχουν σε διάφορες ευρωομάδες.

Πρόκειται για τους δημοσιογράφους : Cécile Chambraud και JeanBaptiste Chastand (στη Βιέννη), AnneFrançoise Hivert (στο Μάλμοε της Σουδίας), Thomas Wieder (στο Βερολίνο), Sandrine Morel (στη Μαδρίτη), JeanPierre Stroobants (στις Βρυξέλλες), Marina Rafenberg (στην Αθήνα), Allan Kaval (στη Ρώμη), Hélène Bienvenu (στη Βαρσοβία) και Mirel Bran (στο Βουκουρέστι).

Εν όψει λοιπόν των ευρωεκλογών, ο γράφων θεωρεί ενδιαφέρον να γνωρίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι, πριν πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν, πώς βλέπει η ανταποκρίτρια στην Αθήνα Marina Rafenberg (δηλαδή μια μη Ελληνίδα) τον κ. Βελόπουλο. Η ταπεινότητά μου δεν θα κάνει παρά μια πιστή μετάφραση του γαλλικού κειμένου της που ακολουθεί. Κι όσοι φυσικά το επιθυμούν, μπορούν να διαβάσουν το πλήρες κείμενο στην παραπάνω παραπομπή που σας έκανα.

Kyriakos Velopoulos, Chef de Solution grecque (Αρχηγός της Ελληνικής Λύσης), Ελλάδα, 58 ετών. Φωτογραφία της εφημερίδας Le Monde.

Ένας θαυμαστής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, χρησιμοποιεί το σύνθημα «Κάνε την Ευρώπη χριστιανική» και κάνει προεκλογική εκστρατεία κατά της «παράνομης» μετανάστευσης. Κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η Ελληνική Λύση ψήφισε κατά του γάμου για όλους τον Φεβρουάριο. Ο Κυριάκος Βελόπουλος μάλιστα πρόσφατα ζήτησε να μην πάνε στην εκκλησία το Πάσχα οι συντηρητικοί βουλευτές που είχαν ψηφίσει αυτόν τον νόμο. Κάτι για το οποίο ο προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, απάντησε : «Αυτές οι μέρες είναι άγιες και δεν πρέπει να τις αμαυρώνουμε με επιπολαιότητες».

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης επιθυμεί επίσης την επαναφορά της θανατικής ποινής, την αποστολή μεταναστών που έφτασαν παράνομα σε ακατοίκητα νησιά μέχρι την εκδίωξή τους και να κηρύσσει πόλεμο κατά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που τους υπερασπίζονται. Υπερασπίζεται τις πολιτικές του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν : «Πήρε τα ηνία μιας χώρας που ακολουθούσε τις εντολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πέτυχε να διασφαλίσει ότι η οικονομία του θα παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Ναι, μου αρέσει η μεταναστευτική πολιτική του : δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα της χώρας του», δήλωσε στον ιστότοπο του Politico το 2019.

Αν και αρνείται ότι είναι φιλορώσος, τον γοητεύουν οι δυνατοί άνδρες όπως ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει κάνει σχόλια τα οποία έχουν πυροδοτήσει αντιπαραθέσεις. Εκτιμάει ότι η Ουκρανία δεν είναι φιλική χώρα αφού εξοπλίζεται με τουρκικά drones. Πάντα ήταν αντίθετος στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έγινε γνωστός, πριν δημιουργήσει το κόμμα του, το 2016, από τις εκπομπές του τηλεμάρκετινγκ σε ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια : πουλά συμπληρώματα διατροφής, «θαυματουργά» φάρμακα κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, της κατάθλιψης ή της φαλάκρας, αλλά και αποκλειστικά αντίγραφα των χειρόγραφων επιστολών του Ιησού Χριστού ή το δικό του βιβλίο «Η Ελλάδα Αιμορραγεί», στο οποίο καταγγέλλει τη διαφθορά της ελληνικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του θα μπορούσε να συγκεντρώσει πάνω από το 10% των προθέσεων ψήφου στις ευρωεκλογές που θα γίνουν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου. Έχει ήδη δώδεκα βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο και έναν ευρωβουλευτή που συμμετέχει στην ομάδα των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών» (ECR), μαζί με τους Ιταλούς Fratelli dItalia και τους Ισπανούς του κόμματος Vox.

Marina Rafenberg (Athènes, correspondance)

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα