Άθλιας προκλητικότητας δηλώσεις Οκτάι από τα κατεχόμενα με επίθεση στην Ντερ Λάιεν

8/7/21 | 0 | 0 | 214 εμφανίσεις

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ισχυρίστηκε σήμερα ότι υπάρχει ένα “κράτος στην τουρκική πλευρά της Κύπρου, το οποίο είναι ανεξάρτητο”.

Σε δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στην κατεχόμενη Γιαλούσα, και απαντώντας σε δήλωση της Προέδρου της Κομισιόν είπε ότι “υπάρχει ένα κράτος στην τουρκική πλευρά της Κύπρου, το οποίο είναι ανεξάρτητο, ίσο, ισχυρό και στέκεται στα πόδια του. Δεν έχει ανάγκη την έγκριση κανενός”.

Σχολιάζοντας αναφορές της Προέδρου της Κομισιόν, για τον Τούρκο Πρόεδρο, ο Οκτάι είπε ότι κανένας δεν πρέπει να προσπαθεί να υποδείξει στην Τουρκία και κυρίως τον Πρόεδρο Ερντογάν τι να λέει και πώς να συμπεριφέρεται.

Ισχυρίστηκε ότι αυτοί που εισέβαλαν στην Κύπρο είναι “στην άλλη πλευρά” και ότι το κύριο στοιχείο στην Κύπρο είναι το τουρκικό, που είναι στο νησί εδώ και αιώνες.

  • Η Τουρκία, είπε, στηρίζει την ειρήνη και όλες τις ειρηνευτικές διαδικασίες και πρόσθεσε ότι είναι “υπέρ των δύο ίσων κρατών στο νησί, δύο ανεξάρτητα κράτη που θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι συνομιλώντας για το πώς μπορούν να συνυπάρξουν και να διευθύνουν το νησί”.

Ανέφερε ότι πολλές προτάσεις για λύση δοκιμάστηκαν από το 1960, αλλά δεν υπήρξε επιτυχία, και είπε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ανέχεται άλλο το αδιέξοδο και τις ατέλειωτες συνομιλίες χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Οκτάι είπε ότι Ελλάδα και Ε/κ και οι υποστηρικτές τους, ξαφνικά “αγάπησαν την ομοσπονδία” και διερωτήθηκε “πού ήταν τα μυαλά σας εδώ και 60 χρόνια;”.

  • Είπε ότι οι Τ/κ και η Τουρκία δεν έχουν χρόνο για χάσιμο και δεν έχουν ανάγκη τις συμβουλές της ΕΕ που ακούει μόνο το δίδυμο Ελλάδας/Ε/κ, όπως ισχυρίστηκε.

“Εάν θέλουν να συνομιλήσουν με βάση τις πραγματικότητες στο νησί είμαστε εδώ” είπε και πρόσθεσε ότι η δουλειά τους είναι να μετατρέψουν το “ανεξάρτητο, ίσο και κυρίαρχο κράτος” σε μια παραγωγική δομή και για αυτό έχουν έργα να ολοκληρώσουν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΑΑΡ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Άθλιας προκλητικότητας δηλώσεις Οκτάι από τα κατεχόμενα με επίθεση στην Ντερ Λάιεν

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Πίστευα ότι τα χρήματα που θα έπαιρνε το κράτος πίσω απο περιπτώσεις όπως του βοσκού των Ιμίων στον οποίο κατέβαλε την βενζίνη για να πηγαίνει στα Ίμια, να ταϊζει τις κατσίκες του και να επικαλείται η Αθήνα διεθνώς ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο