Άγρια κατσάδα του Σι Τζιπινγκ στον άναυδο Τριντό στην G20: Είναι ανάρμοστο, διαρρεύσατε στις εφημερίδες ό,τι συζητήσαμε

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε μια σπάνια παρασκηνιακή στιγμή της διπλωματίας την οποία κατέγραψαν, ωστόσο, οι κάμερες,  ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φαίνεται να “κατσαδιάζει” άγρια τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό επειδή η κυβέρνησή του διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης λεπτομέρειες από τη συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες μια μέρα πριν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Ό,τι συζητήσαμε έχει διαρρεύσει στις εφημερίδες, αυτό είναι ανάρμοστο», είπε ο Σι στον Τριντό σήμερα Τετάρτη μέσω μεταφραστή, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της G20.

Ένας έκπληκτος Τριντό, σχεδόν χωρίς λόγια, απλώς έγνεψε καταφατικά καθώς ο Σι συνέχιζε τις ατάκες του μέσω μεταφραστή. Ο Κινέζος Πρόεδρος κοίταξε έντονα τον Τριντό και πρόσθεσε: «Και δεν έγινε έτσι η συζήτηση»..

Ο Τριντό, γνωρίζοντας ότι οι λεπτομέρειες της συνάντησής του με τον Σι είχαν διαρρεύσει από πηγές της καναδικής κυβέρνησης, δεν απάντησε στις ανησυχίες του Κινέζου Προέδρου και αντ’ αυτού έδωσε μια ατυχή απάντηση.

«Λοιπόν στον Καναδά, πιστεύουμε στον ελεύθερο και ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, τον οποίο θα συνεχίσουμε να έχουμε», κατάφερε τελικά να πει.

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να εργαστούμε εποικοδομητικά μαζί, αλλά θα υπάρξουν πράγματα στα οποία θα διαφωνήσουμε».

Ενώ ο Τριντό μιλούσε, ο Σι φαινόταν απογοητευμένος και απέφυγε να κάνει οπτική επαφή με τον Καναδό πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια ο Σι χαμογέλασε πλατιά, άπλωσε το χέρι του και έσφιξε το χέρι του Τριντό για να τερματίσει την βασανιστική συνομιλία.

Φαινομενικά έκπληκτος από την επίθεση, ο Τριντό περιπλανήθηκε μόνος ενώ ο Σι χαμογέλασε στην κάμερα.

Η Οτάβα κατηγόρησε τις τελευταίες εβδομάδες την κινεζική κυβέρνηση για παρέμβαση στους δημοκρατικούς θεσμούς και το δικαστικό της σύστημα, μετά από χρόνια τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Άγρια κατσάδα του Σι Τζιπινγκ στον άναυδο Τριντό στην G20: Είναι ανάρμοστο, διαρρεύσατε στις εφημερίδες ό,τι συζητήσαμε [βίντεο]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα