Άγγελος Συρίγος: «Η Ελλάδα δεν άφησε αναπάντητη την τουρκική κίνηση» – Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ…

3/2/20 | 2 | 3 | 678 εμφανίσεις

Διαβάζει κάποιος τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου και για τον χθεσινό κυβερνητικό τραγέλαφο με το Oruc Reis και διερωτάται κανείς, μήπως ο συμπαθής καθηγητής ήταν σε «άλλο έργο» θεατής: «Δεν υπήρχε άλλος τρόπος αντίδρασης, θα ήταν τεράστιο λάθος, αν η Ελλάδα άφηνε αναπάντητη μία τέτοια κίνηση. Από τη στιγμή που θα στείλει η Τουρκία σε εκείνο το σημείο ερευνητικό πλοίο, πρέπει η Ελλάδα να εμποδίσει την έρευνα με αποφασιστικότητα και να την σταματήσει».

Αν κάποιος δεν γνώριζε το τι είχε γίνει χθες στην πραγματικότητα… Aν κάποιος είχε μείνει στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη ότι η παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας ήταν «Συγκυριακό γεγονός, που προήλθε λόγω κακών καιρικών συνθηκών και το οποίο δεν προκαλεί οποιαδήποτε ανησυχία και ότι «Δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου ούτε ερευνητικές εργασίες»… 

Aν κάποιος δεν ήξερε τα τραγελαφικά της χθεσινής ημέρας, θα νόμιζε, ακούγοντας τις δηλώσεις Α.Συρίγου ότι… σχεδόν βυθίσαμε το Oruc Reis!

Κατά τον Α.Συρίγο, λοιπόν, «η Ελλάδα δεν άφησε αναπάντητη την τουρκική κίνηση».Αν εννοεί το «γέλιο μέχρι δακρύων» που προκάλεσαν στην Αγκυρα, οι δηλώσεις για τον… «αέρα που έσπρωξε το Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», τότε, ναι! Τους τιμωρήσαμε πολύ σκληρά!

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/843674_aggelos-syrigos-i-ellada-den-afise-anapantiti-tin-toyrkiki

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σοφια says:

  Αναλυτής με καποια αξία ο Συρίγος ,προλαβε να γελοιοποιηθει μόλις εγινε πολιτικός

  • 1.1
   Επισκέπτης says:

   Κατά την γνώμη μου, ούτε σπουδαίος αναλυτής ήταν. Όπως έχω γράψει ξανά εδώ μέσα, βιαζόταν πολύ, με αποτέλεσμα να γράφει ανακρίβειες. Παράδειγμα τότε, με την Συμφωνία των Πρεσπών, που έγραψε ότι, αν τα Σκόπια εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις των (δημοψήφισμα, αλλαγή συντάγματος και ίσως κάτι ακόμη, που δεν θυμούμαι), θα μπουν στο ΝΑΤΟ ως “Δημοκρατία τής Β. Μακεδονίας”. Διαφορετικά θα μπουν ως πΓΔΜ (FYROM). Αμέσως την επομένη, ο Στόλτενμπεργκ ξεκαθάρισε, ότι αν δεν εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις, τα Σκόπια δεν μπορούν να γίνουν μέλος τού ΝΑΤΟ. Έτρεχε να τα μαζέψει μετά.

   • 1.1.1
    stratus says:

    ότι μόνο καιροσκόποι υπάρχουν, και ότι το σύστημα δεν αφήνει έναν με συνείδηση να ανέλθει παίζει; για πείτε μου πως ένας ο οποίος δεν ακολουθεί τις υποδείξεις των κομμάτων μπορεί να μπει σε εκλογική λίστα; ο άλλος τρόπος είναι να κάνει δικό του κόμμα

    • 1.1.1.1
     Επισκέπτης says:

     Ασφαλέστατα “παίζει”. Κατ’ επανάληψη έχει ειπωθεί ότι το παρόν πολιτικό σύστημα εμποδίζει την ανάδειξη αξίων, ικανών και ακεραίων ανθρώπων στην πολιτική, ακριβώς διότι πρέπει να περάσουν μέσα από ένα κόμμα. Αυτό δεν είναι το μέγιστο μειονέκτημα τής κομματαρχίας; Δεν μπορεί κανείς να κάνει εύκολα δικό του κόμμα, αλλά και να το κάμει, πρέπει για να εκλεγεί να μετέλθει τις μεθόδους των ήδη υπαρχόντων και διεφθαρμένων, ήτοι να πει ψέμματα, να “τάξει”, να κάνει ρουσφέτια κλπ. Οπότε, πάλι στα ίδια γυρίζομε.

 2. 2
  Σ.Α.Ν says:

  Ούτε έπαυσε να είναι καθηγητής ο κ.Συρίγος ,ούτε και καλός αναλυτής ,ξεκαθάρισε όμως ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος αντίδρασης-δηλαδή με πολεμική εμπλοκή-,αλλά ,όπως κάθε μέρα αναχαιτίζουμε τα τουρκικά αεροπλάνα στο Αιγαίο ,χωρίς να τα καταρρίπτουμε και αναφέρουμε τις παραβιάσεις ό,που πρέπει,έτσι και χθες ”είχαμε από κοντά” το Τουρκικό πλοίο ,που σημειωτέον δεν συνωδεύοταν από πολεμικά πλοία για να μας δώσει την αφορμή για καταβύθισή του, για προσφυγές στα Διεθνή Δικαστήρια για αποζημιώσεις κλπ,κλπ.
  Και στην Κύπρο δεν έχει συνοδευτικά πολεμικά πλοία το ΓΙΑΒΟΥΖ .
  Ας περιμεένουμε να το επαναλάβει η Τουρκία με συνοδεία πολεμικών πλοίων στα χωρικά μας ύδατα και τα ξαναλέμε. ΟΡΕΞΗ ΝΑΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.
  Γιαυτό όχι εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα για να ικανοποιήσουμε τον κ.Κατρούγκαλο, που δήλωσε την μοιρασιά του Αιγαίου.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  22/6/21 | (0 σχόλια)
  του Παντελή Οικονόμου Ο νόμος για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, πέρα και πάνω από επί μέρους διατάξεις, έχει ένα και μόνον ένα κύριο θέμα: την διαιώνιση του 8ωρου. Και αιτιολογική βάση δυο γνωστά επιχειρήματα. Πρώτο η, erga ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο