Πορεία από τις Πρέσπες στην Αθήνα ετοιμάζει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Συνέντευξη τύπου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)  EUROKINISI

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας σχεδιάζει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών – Ελλάδος, αλλά και υπογραφή κειμένου διαφωνίας στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Πέραν του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου της ερχόμενης Κυριακής 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει σε περαιτέρω κινήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν, τη Δευτέρα στις 13:00 θα υπάρξει άφιξη στις Πρέσπες και στις 14:00 θα υπογραφεί από εκπροσώπους πολιτών, εκλεγμένους και μη, αλλά και άλλους φορείς, πρακτικό μη αναγνώρισης της συμφωνίας των Πρεσπών. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία προς την Καστοριά και τη Φλώρινα όπου το απόγευμα θα γίνει εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η πορεία θα διανυκτερεύσει εκεί και την επομένη, Τρίτη 22 Ιανουαρίου, θα κατευθυνθεί προς Πτολεμαϊδα, Κοζάνη, Βέροια, Νάουσα και Έδεσσα. Την Τετάρτη θα πάει σε Γιαννιτσά, Κιλκίς, Σέρρες και Δράμα, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται το πρωί στην Καβάλα και το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, την ίδια μέρα από την Κατερίνη θα ξεκινήσει πορεία προς τον Βόλο και τα Τρίκαλα και το βράδυ οι δύο πορείες θα βρεθούν στη Λάρισα.

Το Σάββατο το απόγευμα, οι πορείες θα καταλήξουν στον Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση “με τις ευλογίες του Πειραιώς Σεραφείμ”, ενώ την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα εκδοθεί δελτίο Τύπου σχετικά με το τι θα κάνουν στην Πλατεία Συντάγματος.

Στην Συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκαν οι κινήσεις αυτές, ήταν παρών και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είπε “Συμμετέχουμε με πλήρη συνείδηση και σκεπτόμενοι εθνικά και πατριωτικά. Καθόλου κομματικά. Χρειάζεται εθνική ομοψυχία, ενότητα και σοβαρότητα. Όχι ακραίες εκφράσεις σε ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ιστορική αλήθεια. Είναι σίγουρο πως ό,τι κληρονομούμε δεν μπορούμε να το παραδίδουμε ακρωτηριασμένο. Έχουμε ιστορική ευθύνη σαν πολίτες, μέσα από την ειρηνική προσπάθεια μας να αποτελέσουμε ανάχωμα όσων μπαίνουν και βγαίνουν για να μετρήσουν κουκιά. Αυτά που συμβαίνουν για να πιάσουν το νούμερο των 151 προκαλούν έκπληξη. Επειδή δεν θα κάνουν δημοψήφισμα και μετράνε το κάθε κουκί, θα πρέπει εμείς όλοι να μπούμε συνειδησιακά μπροστά στην ήρεμη προσπάθεια που ξεκινάει την Κυριακή από το Σύνταγμα άλλα και τη Δευτέρα από τη λίμνη των Πρεσπών. Καλώ και τους δημάρχους που πιστεύουν ότι κάτι δεν γίνεται σωστά, να βοηθήσουν την ειρηνική πρωτοβουλία και να συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις. Η αντίσταση του λαού μπορεί να κάνει κάποιους να το ξανασκεφτούν. Ο,τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη βδομάδα δεν θα μας δοθεί ίσως ποτέ η δυνατότητα να το κάνουμε στο μέλλον.”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δύναμης Ελληνισμού και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, επιτέθηκε στον Κώστα Ζουράρι, χαρακτηρίζοντας “πολιτική σχιζοφρένεια” τη στάση του να εναντιωθεί στην Συμφωνία των Πρεσπών αλλά να στηρίξει την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ακόμη, επιτέθηκε στον Νίκο Κοτζιά, λέγοντας πως “Αν είναι η αλήθεια όσα είπε ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματισμό, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Κοτζιάς σε συνεντεύξεις του ότι ειπώθηκε, θα πρέπει να δικαστή για εσχάτη προδοσία”. Έκανε μάλιστα κάλεσμα σε όποιον νομικό “μπορεί να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά του Κοτζιά, ώστε να καθυστερήσει η ψήφιση της συμφωνίας”.

Τέλος, το παρών έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος είπε: “Συντάσσομαι με αυτόν τον αγώνα πλήρως. Συντάσσομαι με όσα είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στο Σύνταγμα σε εκείνη τη μεγάλη παλλαϊκή συγκέντρωση. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Γιάννης Αθανασιάδης, κάλεσε όσους συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες να κρατούν μια ελληνική σημαία, ενώ είπε ότι διαφωνεί κάθετα με την στοχοποίηση προσώπων και κομμάτων.

https://www.news247.gr/koinonia/poreia-apo-tis-prespes-stin-athina-etoimazei-i-pammakedoniki-synomospondia.6685087.html

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα