Το μείζον ζήτημα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

23.06.2018 : 21:31

Τέλος καλό όλα καλά, θα μπορούσε να πει κανείς μετά τη ρύθμιση του χρέους. Θα μπορούσαμε, βεβαίως, να το είχαμε πει πολύ νωρίτερα, αν δεν περνούσε η χώρα τη μεγάλη και ακριβή περιπέτεια του 2015. Χάθηκαν τρία χρόνια με τεράστιο κόστος για τον μέσο Ελληνα πολίτη με τα παραμύθια για το «κούρεμα» και το σκίσιμο των μνημονίων. Ας κοιτάξουμε, όμως, μπροστά. Το μείζον ζήτημα δεν ήταν ποτέ το χρέος, αλλά το μεγάλωμα της πίτας, η ανάπτυξη. Η οικονομία θα σέρνεται έως ότου επιτευχθεί ένα πραγματικό αναπτυξιακό σοκ, το οποίο η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει λόγω ιδεοληψιών και παλαιών γραμματίων έναντι συ-ντεχνιών και συμφερόντων.

“Καθημερινή”

spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ”Η οικονομια θα σερνεται εως οτου επιτευχθει ενα πραγματικο αναπτυξιακο σοκ ,το οποιο η σημερινη κυβερνηση δεν μπορει να υλοποιησει ,λογω ιδεοληψιων και παλαιων γραμματιων εναντι συν-τεχνιων και συμφεροντων ”, καταληγει το αρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, που αποτελει ρεαλιστικη διαπιστωση ,αλλα δεν λαμβανει υπ’οψιν της την ”πυκνη σκονη” , που επικαθησε τουλαχιστον στο 60% των Ελληνων -οσο και το δημοψηφισματιμο ΟΧΙ το 2015- εδω και 40 χρονια και το οποιο θα ”ενεργοποιησουν” και θα το διεκδικουν εξ αδιαιρετου και Τσιπραιικος Συριζα και το Παπανδρεικο ΚινΑλ , οταν βρεθουν στην αντιπολιτευση μετα τις νεες εκλογες.
    Δυστυχως θα επαναληφθει δυναμικα η αντιδεξια και αντιευραπαιστικη -φιλελευθερη πολιτικη της Νεας Δημοκρατιας , οπως στην 5ετια 2004-2009, οταν μαλιστα εχουν ως πρωθυπουργο τον γιο του ”εφιαλτη” Κυριακο Μητσοτακη.
    Μια τελευταια προβα ειδαμε στην Βουλη κατα την συζητηση της προτασεως δυσπιστιας της Ν.Δημοκρατιας απο τους Συριζανελ και ιδιως απο τους κ.κ.. Κοτζια και Καμμενο , με προεξαρχοντα τον πρωθυπουργο ,κανοναρχουντων και των περισσοτερων βουλευτων στελεχων του ΚινΑλ.
    Καπως εσωσαν την παρτιδα οι κ.κ. Βενιζελος και Λοβερδος, αλλα αυτοι ”θα αδεισθουν” προεκλογικως για να μη επιβιωσουν μετεκλογικως .
    Δεν ”πειραζει ” τους Μακεδονες η αιδημων σιωπη του ΚινΑλ και η απολυτη στηριξη της επαισχυντης Συμφωνιας απο τον κ. ΓΑΠ ;;;.
    .

    • Καμία σχέση η οργουελιανή συριζαία εξουσία με το Κιν.Αλ.

      Σαφώς είναι ‘ανδρεϊκό’ αλλά αυτό έχει να κάνει με προσωπικές εκτιμήσεις που είναι σεβαστές.

      Αλλά το μαύρο χάλι των συριζαίων δε νομίζω θα το συναντήσουμε ξανά.
      Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία με πατριωτικές αναφορές είναι παρασάγγας ανώτερη από τον κατσαπλιαδισμό που γνώρισε η χώρα το 2015-8.

      Για τον ΓΑΠ συμφωνώ, απορώ με την ανοχή που του δείχνουν εντός Κιν. Αλ..

      Το 2004-09 ευθυνόταν ο πρόεδρος και τότε πθ για επιλογές όπως του κ. παυλόπουλου που οδήγησαν το κράτος πολλά χρόνια πίσω.
      Τότε εισήχθησαν οι μοριοδοτήσεις και άλλες θλιβερές πελατειακές πρακτικές που κληροδοτήθηκαν από την προηγούμενη “εκσυγχρονιστική” περίοδο με διάφορες ανούσιες δικαιολογίες.

      Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ο τόπος μια συνύπαρξη φιλελεύθερων-σοσιαλδημοκρατών με πατριωτικές ευαισθησίες.
      Ώστε το κράτος να μην είναι βορά στον φαρισαϊκό αριστερισμό, ούτε η εθνική ευαισθησία να εκχωρείται στις ακροδεξιές ή νεοναζιστικές ομαδοποιήσεις.
      Άρα να έχουμε ένα κράτος φιλελεύθερο, κοινωνικό που να παράγει ορθολογικές δημόσιες πολιτικές εθνικού συμφέροντος με σεβασμό στο κράτος δικαίου, επιχειρησιακά ισχυρό και μακριά από την νομενκλατούρα που το καπέλωσε αυτά τα χρόνια.
      Και ένα εμπεδωμένο αίσθημα ασφάλειας και διαφύλαξης της εθνικής ταυτότητας χωρίς να απομονωθούμε από τον σύγχρονο κόσμο.

      Όντως υπάρχουν και οι αφελείς που τσίμπησαν στα παπατζηλίκια του ’15 αλλά θαρρώ η συντριπτική πλειονότητα έστω με τεράστιο κόστος έχει καταλάβει τι συμβαίνει πια..

  2. Χαιρομαι για την επικοινωνια μας , αλλα ”στο γρηγορο” ”εσεις θαρρειτε οτι η συντριπτικη πλειονοτητα -εστω με τεραστιο κοστος- εχει καταλαβει τι συμβαινει πια”, αλλα εγω δεν θαρρω, γιατι αλλοιως το μεν ΚινΑλ θα ειχε στις δημοσκοπησεις ανω του 15% , ο Συριζα γυρω στο 15% και οι πρωην Συριζαιοι Λαφαζανης και Κωνσταντοπουλου γυρω στο 8%, οσο και το ΚΚΕ.
    Εδω” δεν διεσπασαν τις γραμμες τους” ουτε οι εμβληματικα πατριωτικες δηλωσεις του Μικη Θεοδωρακη -που ειναι η επιτομη της Αριστερας- για το Σκοπιανο , εσεις περιμενετε συνυπαρξη φιλελευθερων -σοσιαλδημοκρατων με πατριωτικες ευαισθησιες .
    Τετοια συνυπαρξη υπηρξε στην Ελληνικη ηγεσια μονο απο το 1946-1963. Μετα χωρισθηκαμε ως το 1967 και ξαναχωρισθηκαμε απο το 1981-2011, χωρισμους που επειδη δεν γεφυρωθηκαν εκμεταλλευονται πληρως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κυριως ο Συριζα.
    Φυσικα εβλαψε την ολη υποθεση και η συγκυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου, για την οποιαν ουδεποτε ”μιλησαν με καλα λογια” σχεδον ολοι οι εκατονταδες ηγετισκοι Πασοκοι , που εκαναν καριερες και ετρεχαν απο το 1981-2009 ξωπισω του και επηρεαζαν μαζι με τον ” Δημοκρατικο τυπο” εκατομυρια συνελληνων.
    Μακαρι να συμβει αυτο στις καλπες και κυριως να ”παρουν διαζυγιο” μετεκλογικως οι δυναμεις του τεως Πασοκ με τις δυναμεις του Συριζα. .
    Δεν το πιστευω , μη το πιστευετε, αλλα ας μη το αποκλεισουμε.

  3. Γιώργη,

    Το ζητούμενο δεν είναι αν ο κόσμος έχει καταλάβει (μια και δεν είναι θέμα κατανόησης), αλλά DNA. Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στην Ελλάδα έχει περάσει στην κουλτούρα του νεο-έλληνα, είναι στο DNA του πια. Κατά συνέπεια, ήταν απολύτως φυσιολογικό το πασοκικό να μεταλλάξει και τον Σύριζα, ακριβώς διότι είδαν το επόμενο καράβι εξουσίας με έναν παπατζή 100 φορές μεγαλύτερο από τον σιδερένιο.

    Αυτό το 30%+ που μετακόμισε σε ευκολία στον Σύριζα, δε θα γυρίσει ποτέ στο ΚΙΝΑΛ. Όπως λέω συχνά-πυκνά σε φίλους & συγγενείς, καλό είναι να είστε όλοι προετοιμασμένοι για πολλά χρόνια Μπέτυ & Δούρου. Αν κάνει μπαμ κάποια κυβέρνηση, αυτή θα είναι η επόμενη και το πασοκικό DNA θα ξαναφέρει πάλι πίσω τον Τσίπα σαν σωτήρα. Όπως τον Τζίζας ένα πράμα, ας πούμε.

    Συμπέρασμα: Το ΠΑΣΟΚ έχει alligator’s blood, που λένε – δεν πεθαίνει με τίποτα.

  4. Να με συγχωράτε συνομιλητές, μα διαφωνώ!
    Το πολιτικό μας σύστημα ενώ παρακάλεσε και πέτυχε να αποσπάσει τη στήριξη της Δύσης και των θεσμών που συμμετέχουμε ώστε να κατηφορήσει χωρίς καταστροφικές συνέπειες εντός δεκαετίας, χρονικό διάστημα που αποτελεί το μεγαλύτερο δυνατό για διορθώσεις ελλεμμάτων και γενικώς κακής προηγούμενης διαχείρισης από τις όποιες κυβερνήσεις παγκοσμίως, κάτι που είχε δεσμευτεί και με τη χρεοκοπία στα τέλη της δεκαετίας του 80 και αποκρύφτηκε από το λαό, προσπάθησε όπως τότε μέσω μεταλλάξεων όπως τη συνεργασία ΝΔ/ΚΚΕ και αργότερα ΠΟΛΑΝ/ΠΑΣΟΚ να εκβιάσει ώστε να περιοριστούν οι πιέσεις, κάτι που το πέτυχε τότε, μιας και η Γερμανία μόλις είχε ενοποιηθεί και αύξανε τα ελλείμματά της, γεγονός που χρησιμοποιήθηκε τότε από τους Γάλλους και τους εγχώριους σαλτιμπάγκους μας ώστε να σταματήσουν τις περιοριστικές πολιτικές…το πρόσπάθησε ξανά υποβοηθούμενο προφανώς από τις ΗΠΑ και τους Βρετανούς που ήθελαν να αξιολογήσουν τις δυνατότητες αντίστασης της ΕΕ, φέρνοντας στο προσκήνιο νέες ομάδες όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και της της Χρυσής Αυγής, δυστυχώς όμως γι αυτούς και για τους απλούς σε τελική ανάλυση πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να πιούμε σταγόνα σταγόνα το ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ποτήρι της τριαντακονταετούς βλακείας μας για μεγαλύτερο διάστημα από όσο θα χρειάζονταν ώστε να ισορροπήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά…ΑΠΈΤΥΧΑΝ παταγωδώς και η ΕΕ επέδειξε αξιοζήλευτη συνοχή και σταθερότητα!
    Τα μέτρα του πρώτου μνημονίου εξηγούν επακριβώς το τί και πόσο έπρεπε να περικοπεί και όσο γρηγορότερα το επιτυγχάναμε τόσο γρηγορότερα θα αναπνέαμε, ακόμη κι αν θα έπρεπε που πιστεύω αναλύσεις όπως αυτή που είχε δημοσιευτεί εδώ στις Ανιχνεύσεις που μιλούσαν για πτώση ΑΕΠ στο μισό ώστε να αλλάξουμε σελίδα πάλι θα ήταν επιτυχία για την κοινωνία, τώρα σερνόμαστε με αναιμική και υποστηριζόμενη ανάπτυξη κορεσμένης αγοράς και δυστυχώς θα μπλέξουμε σε αυτό που λένε στασιμοπληθωρισμό και είχε αναφερθεί αναλυτικά ο Βενιζέλος προ μερικών ετών.
    Τα μέτρα λοιπόν που είχαν συμφωνήσει είναι αναπόφευκτα, το μέιλ Χαρδούβελη μια πολιτικάντική μπούρδα και μισή και ο ΣΥΡΙΖΑ ευτυχώς ανακαλύφθηκε ώστε να ξεπλύνει όλο το βρωμερό πελατειακό πασοκικό σύστημα που είτε μου αρέσει είτε όχι..αυτή/οί είναι η Ελλάδα μας, οπότε κι αυτό θετικό.

    ΥΓ: Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε, πως, οι χειρότεροι του πασοκ και μιλώ μακράν οι χειρότεροι συμπολίτες μας, βρέθηκαν στις τάξεις των ΑΝΕΛ κι ελπίζω με κάποιο τρόπο να τους περιορίσει το βαθύ κράτος.
    Είναι επικίνδυνοι!

    • Λάθη στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης στις αρχές της δεκαετίας, που οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, παραδέχεται ο Μπενουά Κερέ μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

      http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=995513

  5. Στέφανε το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι ούτε πολιτικό ούτε οικονομικό είναι πρόβλημα πολιτισμικό.
    Η Ελλάδα πασχίζει να βρει τον χαρακτήρα της μέσα στις συμπληγάδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
    Μια χώρα κατ εξοχήν της ταβέρνας και του καφενείου και της φιλοσοφίας της ορθόδοξης ανατολής προσπαθεί να βρει τα βήματα της στη λογική του προτεσταντισμού .
    Οι θρησκείες εκφράζουν τον βαθύτερο εαυτό του κάθε λαού και τώρα πρέπει ν αλλάξει η Ελλάδα και να δεχθεί τον ξερό προτεσταντισμό.
    Γίνεται ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα