Η «συριζοποίηση» της πολιτικής ζωής.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ.

Όσοι παρακολούθησαν, την Πέμπτη, την εκπομπή «Τομές στην Επικαιρότητα» της TV-100 για το μεταναστευτικό και το δημογραφικό, πρέπει να τους έλουσε κρύος ιδρώτας.

Σε τριάντα χρόνια από σήμερα, η Ελλάδα θα έχει 9 εκατομμύρια κατοίκους με φθίνουσα τάση. Οι μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται σήμερα, θα συνεχίζονται ενώ η φυγή ικανών επιστημόνων, είναι άγνωστο αν και πότε θα σταματήσει.

Ένα νέο εκρηκτικό μίγμα διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία. Ένα μίγμα με λιγότερους, από όσους σήμερα,  Έλληνες και περισσότερους μετανάστες, κυρίως, από μουσουλμανικές χώρες.  Ένα μίγμα το οποίο απειλεί ήδη, και θα συνεχίσει να απειλεί, τις πολιτισμικές επιλογές της ελληνικής κοινωνίας με τις οποίες πορεύθηκε πολλούς αιώνες.

Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό αλλά η ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης είναι σαφής. Ως αντιπολίτευση κατήγγειλε και τα στοιχειώδη μέτρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιχειρούσαν να λάβουν.  Και όταν ανέλαβε την εξουσία, ουσιαστικά, καλούσε τους αλλοεθνείς επίδοξους μετανάστες , να έρθουν και να λιαστούν στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι η τραγωδία που βιώνουν οι πρόσφυγες σήμερα στα Κέντρα Διαμονής, κυρίως, στη Μυτιλήνη. Μια τραγωδία που βαρύνει καθολοκληρίαν το Συριζα. Η Αμυγδαλέζα, για την οποία οι συριζαίοι έχυναν ποταμούς υποκριτικών δακρύων, μοιάζει με παιδική χαρά σε σχέση με τις συνθήκες στα σημερινά «κέντρα διαμονής».

Ένα πολιτικό κράμα σαν και αυτό που μεταπολιτευτικά μπορεί να διεκδικεί, και να καταλαμβάνει, την εξουσία και στο οποίο πρωταγωνίστησε ο γνωστός πασοκικός πυρήνας που συνήθισε στη νομή της εξουσίας διανθισμένο με τις χαοτικές αναζητήσεις μιας αναθεωρητικής κομμουνιστικής αριστεράς που γοητεύτηκε από την εξουσία, κυβερνά τον τόπο με τρόπο που θυμίζει κομματικό κράτος ανατολικού τύπου. Και κοντά του η αποδομητική τάση που εν είδη καλοσιτιζόμενης στοάς προσπαθεί να διαλύσει ό,τι θυμίζει ελληνικό τρόπο, στο όνομα της παρακμής, κατ αυτήν, των εθνικών κρατών.

Η περίπτωση της παραίτησης από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό του διακεκριμένου, διεθνώς,  Έλληνα διαστημικού επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος διέπρεψε και στη NASA,  και τα όσα κατήγγειλε, παραπέμπουν στην οικοδόμηση ενός κομματικού κράτους, εν έτη 2018, που θυμίζει το κράτος της δεξιάς των δεκαετιών του ’50 και του ’60.

Ουσιαστικά θέλουν να κάνουν διορισμούς κομματικών εγκαθέτων σε έναν οργανισμό που απαιτεί υψηλή και εξειδικευμένη γνώση. Και ενδεχομένως, να μοιράσουν σε «ημετέρους» περί τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική κοινωνία μάτωσε πολύ για να ξοδεύουν με το γνωστό τρόπο τις οικονομίες της οι κομματικοί ινστρούχτορες της κυβέρνησης. Θα πρέπει να αποδοθεί λογαριασμός και για το τελευταίο ευρώ του νεοσύστατου οργανισμού. Και οι όποιοι διορισμοί προσωπικού να γίνουν με διαφάνεια. Οι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί να ασκήσουν, ακόμη, και ένδικα μέσα όπου και αν χρειαστεί.

Η υπόθεση Κριμιζή δείχνει τα όρια που μπορεί να φτάσει ο ελληνικός σχηματισμός. Οι κυβερνώντες του δεν μπορούν να ανεχθούν οτιδήποτε ξεπερνά το, συνήθως, μικρό δέμας τους και αδυνατούν να αποστούν απο την μικροκομματική λογική.

Μια επικίνδυνη νομενκλατούρα, επιχειρεί να διαιωνίσει την εξουσία της χρησιμοποιώντας θεσμούς, όπως η κρατική τηλεόραση, για την οποία επι πολλά χρόνια πριν έρθει ο Συριζα στην κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να της προσδώσουν  στοιχειώδη αξιοπιστία. Και σήμερα, δεν χρησιμοποιείται, απλώς, κομματικά από την κυβέρνηση αλλά βρίσκεται στην υπηρεσία μια κλίκας που επιχειρεί μέσω αυτής να «παίξει» και τα εσωκομματικά και τα ενδοκυβερνητικά παιχνίδια της. Η επίθεση που εξαπολύθηκε στον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο από την ΕΡΤ είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού.

Το ερώτημα του έλληνα πολίτη είναι γιατί να πληρώνει για ένα μέσο ενημέρωσης που λειτουργεί ως αποκλειστικό κυβερνητικό όργανο. Γιατί να πληρώνουμε για να έχει ο Συριζα τηλεόραση.

Η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς τα πίσω σε όλους τους τομείς και η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινωνία με καθρεπτάκια και προπαγάνδα που θυμίζει ανατολικά καθεστώτα.

Σε όλον τον κόσμο αυτά που πρεσβεύει ο Συριζα, και με τον τρόπο που τα πρεσβεύει, έχουν αποτύχει και καταδικαστεί. Οι κοινωνίες αναζητούν το μέλλον τους σε ένα δυναμικό περιβάλλον από το οποίο η Ελλάδα είναι απούσα. Κύριο μέλημα της σημερινής κυβέρνησης η διατήρηση της εξουσίας και η αναπαραγωγή της εξουσιαστικής ομάδας. Ακόμη και δικά τους μέλη τα οποία στάθηκαν κριτικά προς νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση στη βουλή, τα εξώθησαν προς παραίτηση επειδή τόλμησαν να έχουν άποψη στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Ένα θέμα με το οποίο ούτε ασχολείται ούτε ενδιαφέρει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά, από κάπου πρέπει να πιαστούν. Κάτι δήθεν «προοδευτικό» πρέπει να δείξουν ότι τους ενδιαφέρει αφού απέτυχαν σε όλα τα άλλα.

Και επειδή όσα υπόσχονται, και όσα κάνουν, δεν μπορούν να σταματήσουν την καθοδική τους πορεία, άρχισαν να ξύνουν και πληγές της εμφυλιακής περιόδου που δίχασε, και συνεχίζει να διχάζει, τους Έλληνες.

Πέρα από το κυβερνητικό αφήγημα με την οικονομία η χώρα δεν πρόκειται να ανακάμψει ουσιαστικά με τη νοοτροπία και τις αντιλήψεις του Συριζα.

Ο κόσμος αλλάζει. Και αλλάζει ταχύτατα. Και ως νοοτροπία και ως αντίληψη και ως συμπεριφορά η κυβέρνηση αποτελεί βαρίδιο προς μια αλλαγή που θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας.

Πέραν του όρου «kolotumba” στο πολιτικό λεξιλόγιο έχει περάσει και ο όρος «συριζοποίηση» της πολιτικής ζωής. Που σημαίνει αυτό που βιώνουμε σήμερα.

 

 

 

 

spot_img

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μπορει να ”Συριζοποιησεις” το Διαστημα αγαπητε κ. Σαββιδη ,ουτε η υποθεση της παραιτησεως του κ. Κριμιζη ,με τις καταγγελιες του παραπεμπουν σε δημιουργια κομματικου κρατους εν ετει 2018,που μαλιστα θυμιζει το κρατος της Δεξιας των 10ετιων 1950 και 60 ,το οποιο σημειωτεον οικοδομηθηκε απο διαδοχικες κυβερνησεις Κεντρου και Δεξιας-οι οποιες τοτε θεωρουσαν, αφου τον πολεμησαν και τον νικησαν το 1949 ως εχθρο της ελευθεριας , της Δημοκρατιας και της οικονομιας τον Κομμουνισμο-, οπως ακριβως ισχυε σε ολα τα κρατη του Δυτικου κοσμου. Στην Ελλαδα μας επιπλεον -εκεινες τις 10ετιες- ,λογω του ”εμφυλιου” ειχε τεθει και εκτος νομου το κομμουνιστικο κινημα και φυσικα δεν μπορουσαν να υπηρετουν το κρατος και την Δημοκρατια δεδηλωμενοι οπαδοι της Δικτατοριας του προλεταριατου και της απο το μονοκομματικο κρατος ελεγχομενης κοινωνικοπολιτικοοικονομικης ζωης των Ελληνων. Σημερα ”Συριζοποιειται” το κρατος , με την υποστηριξη των Αν.Ελ και δυστυχως και με την ανοχη του δημιουργηθεντος Κινηματος Αλλαγης , που σε θεματα Εθνικα (ΣΚΟΠΙΑΝΟ) και κοινωνικα διεκδικει την πατροτητα των πρωτοβουλιων του Συριζα (ομοφυλα ζευγαρια, με δικαιωμα υιοθεσιας, αλλαγες στην Παιδεια κλπ)- και αυτο ειναι το επικινδυνο για την Ελλαδα του 2030 ,που θα κατακλυσθει και απο αντι-χριστιανικους πληθυσμους , οι οποιοι ευκολα θα μετραπουν σε ανθελληνικους . Το δημιουργουμενο απο 3ετιας κομματικο κρατος,επειδη δεν μπορει να αλλαξει την Ευρωπαικη οικονομικη πολιτικη και η οποια απο το Μααστριχτ στηριζεται αποκλειστικως στην ελευθερη οικονομια , βολευει τους βουλιμικους ημετερους του ( μιμουμενο το Πασοκικο της 10ετιας του 1980) και νομιμοποιει ολους τους κοινωνικους παρακμιακους θεσμους που ισχυουν σε αλλα κρατη (Ευρωπης και αλλου),μαζι με τις αυταπατες του -για δημιουργια δυνατου εκλογικου σωματος, τουλαχιστον σε ποσοστο 30%, για να μπορει να ελεγχει τις μελλοντικες κοινωνικοπολιτικες εξελιξεις – και θα τα καταφερει με την απλη αναλογικη των μεθεπομενων εκλογων, αν δεν συμβει κατι απροβλετο στην καθολου εθνικη μας ζωη , λογω της γειτνιασεως με Τουρκια, η οποια αντιθετως ”συντηρητικοποιειται” και θρησκειοποιειται επικινδυνα-. Η ”διαλυση” αυτου του κρατους θα προελθει απο το δικαιωμα ψηφου στους εκτος Ελλαδικου κρατους Ελληνες και απο την αποτροπη της δημιουργιαςε συγκοινωνουντων δοχειων Συριζα και Κινηματος Αλλαγης. Αλλοιως ας χαιρετισουμε απο τωρα την Αλεξανδρεια , που γνωρισαμε με τα οποια προβληματα της. Αυτην την φορα η ΑΛΛΑΓΗ του 1981 θα πραγματοποιηθει και ”το χρονοντουλαπο της Ιστοριας θα γεμισει απο τον παληο πολιτικο κοσμο” και θα επιβεβαιωσει την αποδιδομενη στον Λενιν ρηση ” οι αστοι θα μας δωσουν και το σχοινι να τους κρεμασουμε”. Οι πιστοι Ελληνοορθοδοξοι ας πιστευουμε στην Θεια Προνοια , η οποια δεν αποκλειεται ΤΩΡΑ να μας δοκιμαζει ,αλλα θα ευδοκησει για την αναγεννηση μας.Καλο Σαββατοκυριακο.

  2. Πώς ένα φαινόμενο παγκόσμιο και αναλυμενο εκτενώς αποτελεί στο για κριτική μιας κυβέρνησης δύσκολο να γίνει κατανοητό. Η Αμυγδαλέζα πόσους θα χωρούσε?Αλλά ακούμε τους ξένους για την σωστή πολιτική του ΣΥΡΥΖΑ και βγάζουμε καντήλες .Τέτοια ανάλυση αρμόζει στον Σαββίδη?

  3. Άριστο κείμενο.

    Η Ελλάδα το 2050 θα είναι κομητεία του Μπαγκλαντές και είναι κάτι που νομοτελειακά θα συμβεί, είτε το θέλουμε είτε όχι. Δε χρειάζεται να κάνει πόλεμο η Τουρκία, τη στιγμή που η Ευρώπη θα εξισλαμισθεί ούτως ή άλλως. Απλά βλέπει κανείς τα δημογραφικά χαρακτηριστικά γηγενών VS λοιπών, καθώς και τις μεταναστευτικές ροές, οι οποίες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, θα αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

    Πολιτικά, η ελληναρία θα φάει Τσίπα στη μάπα για πάρα πολλά χρόνια. Είτε με τον ανεπρόκοπο καταληψία του πολυκλαδικού Αμπελοκήπων, είτε με το γιο του τον Ερνέστο (όταν ο ίδιος θα είναι ΠτΔ). Η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης είναι ένα project σε εξέλιξη, φορολογώντας την αγρίως, ώστε να δίνει τα κοινωνικά επιδόματα αλληλεγγύης σε στρατιές λιμασμένων που έχουν σαν στόχο αυτό που είχαν και οι πασοκοψηφοφόροι της δεκαετίας της 80.

    Δηλ να χωθούν σε κανα δήμο ή καμιά χρεοκοπημένη ΔΕΚΟ, με μόνο αντίκρυσμα να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα 30 χρόνια. Κάτι που θα κάνουν, όπως ακριβώς δηλ και οι γονείς τους. Διότι αυτό γινόταν με τις στρατιές των πασοκόσκυλων που διόρισε ο παπατζής και οποίοι ακόμη δεν έχουν βγει στη σύνταξη.

    Η Ελλαδίτσα έχει τελειώσει οριστικά και αυτό που βλέπω εγώ, είναι ο Σύριζα σιγά-σιγά να βάζει στα ψηφοδελτία όλο και πιο πολλούς μουσουλμάνους, μέχρι που κάποια στιγμή στο μέλλον, η ζόρικη αντιπολίτευση θα έρθει από κάποιο συμπαγές ισλαμικό κόμμα και όχι από την πασοκο-νουδού του μέλλοντος.

    Projection στο μέλλον.

    (ΥΓ)

    ΣΑΝ, για ποια θεία πρόνοια γράφεις, ρε τύπε; Περιμένεις τον Τζίζας να έρθει καβάλα σε κανα άσπρο άλογο και να μας σώσει, να πούμε;

  4. Ἄν θεωρήσουμε ὅτι ἔχει ἕνα χρέος ὁ Ἑλληνισμός αὐτό εἶναι ἕνα δημοκρατικό ὅραμα, τό ὅραμα τῆς ἰσότητος. Δημοκρατικό καί πρό δημοκρατίας. Χριστιανικό μέ τήν ὀρθή ἔννοια. Δέν χρωστᾶμε γιατί ὑπάρχουμε, ὅπως φαντάζονται κάποιοι. Δέν ζοῦμε εἰς βάρος ἄλλων. Τό ὅτι εἴμαστε διαφορετικοί οἱ ἄνθρωποι, λαοί, φυλές, αὐτό δέν σημαίνει ρατσισμό, ἀλλά διαφορετικό στάδιο ἀνάπτυξης.
    Ἰσότητα σημαίνει καί τό ΄΄ἀγάπα τόν πλησίον σου ὡς σεαυτόν΄΄ καί ἄν τό κάνουμε ἀναγωγή στό σήμερα τῆς Ἑλλάδας ὅσον ἀφορᾶ τούς Ἕλληνες, γιατί δέν μπορεῖ νά εἶναι προτεραιότητα οἱ ἄλλοι εἰς βάρος μας ἄν θέλουμε νά μήν μᾶς χρωστᾶνε, δέν ὑπάρχει καμμία πρόνοια σέ κανένα τομέα ὥστε νά εὐδοκιμοῦν οἱ Ἕλληνες. Ἡ ἄγνοια γιά τίς ἀρχές, τίς ἀξίες, τίς ρίζες καί τήν σημασία τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἀπό ἀπληροφόρητους ἀνθρώπους πού μπορεῖ νά ΄κυβερνοῦν΄, οἱ ἰδεοληψίες πού μπορεῖ νά τούς κατέχουν, οἱ ΄σκοτεινές΄ σελίδες τῆς ἱστορίας καί οἱ διάφορες ἑρμηνεῖες καί παρερμηνεῖες, ὅλα φαίνονται στό σήμερα πού ζοῦμε στή χώρα μας. Ἄν ἀραιώσεις κάποια ποσότητα κρασιοῦ μέ πάρα πολύ νερό, πόση οὐσία θά μείνει ἀπό αὐτό τό κρασί; Τό ἴδιο συμβαίνει μέ τόν Ἑλληνισμό στήν χώρα μας τά χρόνια αὐτά. Ὁ ἑλληνικός πολιτισμός ἦταν ἀπ’τίς ἀπαρχές του καί εἶναι σέ ὅλη τήν διαδρομή του ἕνας παραγωγικός πολιτισμός. Παραγωγός πολιτισμοῦ πού ἀφήνει τό ἀποτύπωμα τῆς ψυχῆς του στήν ὕλη, παραγωγός ἰδεῶν πού μποροῦν νά διαβασθοῦν στό ἀποτύπωμα στήν ὕλη, γιατί ὕλη καί πνεῦμα εἶναι ἀλληλένδετα γιά τούς Ἕλληνες τούς ἀεί παῖδες, παραγωγός πολιτισμοῦ ὄχι συνολικά καί ἀπρόσωπα.
    ΄΄Θε μου Πρωτομάστορα μ’ έχτισες μέσα στα βουνά. Θε μου Πρωτομάστορα μ’ έκλεισες μες στη θάλασσα!΄΄
    Ἀρχές σεβασμοῦ ἀπό ἀρχαιοτάτων χρόνων, ἀπό τήν ἀπαρχή μας. Τί αἰσθανόμαστε σάν ἀρχές σήμερα; Σεβασμό στούς γονεῖς μας, στούς προγενέστερους, πίστη στήν Παναγία τήν Στρατηγό μας, στούς Ἁγίους, σεβασμό γιά τήν γῆ ὅπου ζοῦμε, σεβασμό γιά τόν πολιτισμό πού ἔχουμε βρεῖ, σεβασμό γιά τά ἐπιτεύγματα τῶν ἄλλων, σεβασμό στόν ἑαυτό μας ἄν ἀξίζει σεβασμό κι ἄν δέν ἀξίζει νά τό βλέπουμε καί νά τό διορθώνουμε, σεβασμό γιά τά παιδιά μας πού ἔχουμε τήν εὐθύνη τους;
    Ἄς συγκρίνουμε τήν εἰκόνα πού ἐμφανίζει ἡ χώρα μας, τήν ἀφροντισιά, τήν ἔλλειψη προγραμμάτων γιά ὁποιοδήποτε τομέα, τήν ἀδιαφορία τοῦ κόσμου πού ζεῖ σ’αὐτή τή χώρα ἀφοῦ κανένας δέν ἀφουγκράζεται τήν ψυχή του, ἀφοῦ δέν ἀφήνεται νά μιλήσει, ἀφοῦ κρίνεται πρίν μιλήσει, ἄς δοῦμε αὐτή τήν εἰκόνα μήπως καταφέρουμε καί ξυπνήσουμε.
    Ἀπόλυτα ὀρθή ἡ ἀνάλυσή σας κ. Σαββίδη, κατά τήν γνώμη μου.

    • Πειμενα ,αν μη τι αλλο,να σχολιαστε και το Υ.Γ για μενα του κ. says , αγαπητη κυρια Ελενη .Π . Καλο Σαββατοκυριακο.

      • Περιμένετε νά καταλάβω τί δέν καταλαβαίνετε κ. ΣΑΝ καί νά σχολιάσω γιά σᾶς;
        Πῶς μπορεῖ νά γίνει αὐτό;
        Καί μήν προσθέτετε τελεῖες ὅπου νάναι, ἡ Ἑλληνική γλῶσσα εἶναι σαφής, ὑπέροχη, ἕνας πλοῦτος ἀνεξερεύνητος ἀπό τούς περισσότερους ἀπό ἐμᾶς τούς Ἕλληνες, μέ ἕνα βάθος τεράστιο καί τόσα πολλαπλά νοήματα γι αὐτό καί ὄχι τόσο σαφής, γι αὐτό καί τόσο ἐνδιαφέρουσα. Ἄκουγα τώρα ὅτι ἕνας στούς δέκα Ἕλληνες στήν χώρα εἶναι ἀλκοολικός, ἄν εἶναι ἀληθής εἴδηση, πού σημαίνει τήν ἐποχή αὐτή ἀδιαφορία γιά τήν ζωή, πού σημαίνει ἔλλειψη ἐνδιαφέροντος, πῶς ἀντιμετωπίζεται αὐτό;

        • Το υστερογραφο αγαπητη μου περιμενα να σχολιασετε και τιποτε αλλο-αν φυσικα σας ενοχλησε . Προφανως δεν το προσεξατε. Ας ειναι . Οσο για το ερωτημα σας για τους αλκοολικους , αδιστακτα φρονω πως αντιμετωπιζεται με την συνεχη αγαπη των γονιων τους και ολων των γνωστων τους συνανθρωπων, αν φυσικα δεν επικρατουσε στην κοινωνια μας ”το δε βαριεσαι αδελφε” . Παντα υπηρχαν οι αλκοολικοι και αλλοι με αλλα ”χουγια”,- που αυξαντονταν την Ανοιξη και το καλοκαιρι και σε δυσκολες στιγμες της ζωης τους- , οταν ιδιως ”εγκαταλειπονται μοναχοι”,ενω και ”υπαρχουν ανθρωποι που ζουν μονάχοι” ,καθως λεει το τραγουδι της αξεχαστης Βικυς Μοσχολιου. Αυτα δεν αναζητουνται στις στατιστικες . Το τραγικο -μακαρι να ειναι η εξαιρεση- ειναι , οτι βρεθηκε προχθες σε κωμα 6χρονο στο Ηρακλειο Κρητης . Ο αλκοολισμος Θα μπορουσε να αντιμετωπισθει με το κλεισιμο των μπαρ μετα τις 23.00 ωρας καθημερινως και με ελεγχο της εισοδου των ανηλικων σαυτα ,κατι που απερριφθη μετα βδελυγμιας στο παρελθον . Αλλα που πρωτα και πως να αστυνομευθουν και με ποσους αστυνομικους σε 24ωρη ελευθερη και ανεξελεγκτη εισοδο ;;;. Εδω το κρατος μας αποφυλακιζει εγκληματιες θα αστυνομευσει την ελευθερη διαβιωση των πολιτων του ,ενηλικων και ανηλικων;;;.

          • Μέ ἀφορᾶ τό ὑστερόγραφο καί δέν τό πρόσεξα; Εἶναι πιθανό νά μέ ἐνοχλοῦν ἄλλα ἀπό αὐτά πού ὑποθέτετε, νά σχολιάσω λοιπόν αὐτά πού ὑποθέτετε ἤ νά προσπαθήσω νά θέσω τήν δική μου καί ὄχι μόνο, ὀπτική;

            Τό ”δε βαριεσαι αδελφε” δέν τό γνώρισα καί δέν τό συνήθισα στή ζωή μου λόγω ἀρχῶν τῶν γονιῶν μου καί ἄλλων καί ἀρκοῦν ἁπλά πράγματα, ἀκόμα καί τήν σκέψη τήν νιώθει ὁ ὁποιοσδήποτε σέ νοιάζει ἡ ὕπαρξή του ἀπό αὐτούς πού συνειδητά νοιάζεσαι, ἀλλά καί ἐνστικτωδῶς οἰ ἀβίαστες κινήσεις μας μᾶς βοηθοῦν νά δοῦμε ὑπαρκτές συνδέσεις πολλῶν εἰδῶν καί ποιοτήτων, καθόλου κατακριτέες ἄν μπορεῖς νά τίς δεῖς ἔτσι κάποια στιγμή. Ἀκόμα καί στήν ἴδια σχέση μπορεῖ νά δεῖς νά στήνονται τείχη ἤ νά δεῖς νά στήνονται γέφυρες, ἀνάλογα μέ τήν δική σου ὀπτική, τήν κατάλληλη χρονική στιγμή.
            Γιατί σκέφτεσθε πώς ἄνθρωποι ”εγκαταλειπονται μοναχοι”, πώς ”υπαρχουν ανθρωποι που ζουν μονάχοι”; ἐγώ πάντως δέν τό συμμερίσθηκα, καί ὄχι μόνο ἐγώ, ἀρκετά ἡ πίστη στή θεία πρόνοια, ἀρκετά ἡ γεωμετρία, ἀλλά καί ἡ κβαντομηχανική πολύ κοντά στήν Ὀρθοδοξία, τρόποι πού μπορεῖ νά μήν σκεφτόμαστε εὔκολα, στόχος δέν εἶναι ΄της μοναξιάς οι στίχοι΄ ἀλλά τό πῶς νά εἶσαι ὁ ἑαυτός σου καί νά ἀναζητήσεις τή ματιά πού σέ ἀφορᾶ. Μοναδική ἡ κάθε ματιά ὅπως καί τό ἀνθρώπινο ἀποτύπωμα.

            https://www.youtube.com/watch?v=Upty8oSXg7E&list=RDUpty8oSXg7E&t=92

            Τό θέμα εἶναι πῶς προλαβαίνεις τόν ἀλκοολισμό. Τά ξενύχτια τήν ἐποχή μας καί τά συμπτώματα τοῦ ἀλκοολισμοῦ δέν νομίζω ὅτι ἀντιμετωπίζονται μέ ἀπαγορεύσεις, ὅταν ὅλη ἡ ζωή πολλῶν δέν ἀγγίζει τήν ἀλήθειά τους.

            Ποιός πιστεύει πώς κι ὁ ἔρως μιά θαυματουργία εἶναι;

  5. Ο,τιδηποτε το επικινδυνο στην οικογενεια το προλαβαινεις με αγαπη και απαγορευσεις και στο κρατος μονο με απαγορευσεις, γιατι εκει κανεις δεν χρωστα να κανει καλο και υπαρχει και το κοινωνικο δικαιο. Σημερα ειναι η Κυριακη του Παραλυτου, που 38 ολοκληρα χρονια ,ο Παραλυτος, δεν ειχε ανθρωπο να τον ριξει στην κολυμβηθρα για να ιαθει. Ποσοι και ποσα χρονια αναζητουν σημερα ανθρωπο για να επιβιωσουν ,οχι ομως με πληρωμενη αλληλεγγυη ,οπως οι παντοειδεις ΜΗΚΥΟ οργανωσεις ;;;.

  6. Παρακολούθησα την εκπομπή.
    Λογικά, θα έπρεπε να δηλώσω ιδιαιτέρως ευχαριστημένος, που έστω και τώρα μια δημοσιογραφική εκπομπή της τηλεόρασης, ανιχνεύει το ζήτημα του δημογραφικού μας προβλήματος και τις υποτιθέμενες συνέπειες της αλόγιστης μετανάστευσης.
    Όμως, δεν είμαι!
    Κατ’αρχήν με πιάνει ρίγος και μόνο που σκέφτομαι πως τα στοιχεία που αναφέρθηκαν από τους προσκεκλημένους ανήκουν στη Γιουροστατ και οι πολιτικοί μας και μάλιστα ειδικής επιτροπής του Κοινοβουλίου για το ζήτημα δεν ήταν γνώστες και έπρεπε να καλέσουν ένα συγγραφέα που δοθείσης της ευκαιρίας διαφήμισε το βιβλίο του ίσαμε πέντε φορές, ώστε να ενημερωθούν!
    Επιπλέον, λέχθηκε πως το σημείο καμπής ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 80 (λογική συνέπεια, μιας και όλες οι Κατίνες του δημοσίου, το έριξαν στην ξεπέτα από το στήνουν οικογένειες) και ο μέγας διδάκτορας κ. Ρακκάς, το τράβηξε στο 91, εκεί δηλαδή που άρχισε να ισορροπεί το πράγμα με την εισροή των Αλβανών και των λοιπών της εποχής, πώς αλλιώς θα μπορούσε να βάλει στο κάδρο τις “εκσυχρονιστικές” κυβερνήσεις που όλα τα εξυπνοπούλια που έφαγαν είτε αυτοί είτε οι γονείς τους από τον Ανδρέα, θα θεμελιώσουν το πατριωτικό τους παρελθόν και θα χαράξουν νοητή γραμμή αντίστασης από κει κι έπειτα; (Έξυπνάκηδες, αν δεν γνωρίζεις και τρως χόρτο ή εάν το χρυσόψαρο διαθέτει μεγάλυτερη μνήμη ΡΑΜ και ΡΟΜ από εσένα).
    Το τελευταίο διάστημα στο διεθνή τύπο, παίζει έντονα το ζήτημα της ίδιας καμπής με τη δική μας στα μέσα του 80 που συνέβη ήδη στην Κίνα πριν κανα δυο χρόνια και αναλύεται ως το σημείο που από δω και πέρα θα αρχίσουν να κλιμακώνονται τα κοινωνικά της προβλήματα σε συνδυασμό και με άλλα ζητήματα που δεν είναι της παρούσης.
    Έχει γραφεί ή ακουστεί το οτιδήποτε στη χώρα μας; Φυσικά και όχι, μιας και η χώρα μας περιμένει τους δικτάτορες Πούτιν και Ξι να διαλύσουν του δυτικούς και να φάμε γλυκό ψωμί.
    Μετά τριανταφεύγα χρόνια λοιπόν ακούσαμε αυτό που θα έπρεπε να βοά από κάθε σοβαρή πηγή πληροφόρησης ώστε να χαρακτούν ή να εξαναγκαστούν οι Κυβερνώντες μας να χαράξουν μακροπρόθεσμες πολιτικές κι όμως, τώρα που διαλυόμαστε, ξαφνικά γεμίσαμε αγωνίες και ανησυχίες και είμαστε και πρωτοπόροι της δημοσιογραφίας αμα λάχει να ούμε!
    Τώρα που χορτάσαμε όλα τα παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία και έτρεμαν τα εξαπτέρυγα της εξουσίας την πιθανότητα να γίνουμε βόρειος Κορέα(παρεπιπτόντως έρχεται κι αυτή στο φως), τώρα που η μεγαλύτερη ανένταχτη δημοσιογραφική φωνή του κ. Κουρή της Αυριανής του 80, σίγησε, που ο συριζα είναι γατάκι μπροστά της, ερχόμαστε να διατυμπανύσουμε…πως χανόμαστε και μάλιστα με στοιχεία της μισητής…EuroStat!
    Έχει κατήφορο πολύ ακόμη συνέλληνες, δυστυχώς!

    ΥΓ: Όσοι κλαίνε για τα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό, στην ουσία κλαίνε τη μοίρα τους και θέλουν να πουν αυτό που είπε κι ο Καζάκος για τους προδότες, διότι αντιλαμβάνονται πως εντός ολίγου διαστήματος η Ευρωπαϊκή τους συνταξάρα…θα είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ παρελθόν!
    Το κακό όμως το έχουν κάνει και η ιστορία θα τους καταγράψει ως η γενιά της ολοκληρωτικής καταστροφής που έφαγε τα σωθικά μέχρι και των τρισεγγόνων της ..που ποτέ δεν θα γεννήσει φυσικά!
    Ας ελπίσουμε πως ΧΌΡΤΑΣΑΝ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!!!!

    ΥΓ2: Και για να γίνω λίγο περισσότερο κακός, με τύπους όπως ο κ. Ρακκάς, δηλαδή συγκεκαλυμμένους σαμποταριστές κουκουέδες που φορούν το μανδύα του πατριωτισμού για να αρχίσουν την πουτινική κωλοτούμπα που θα τους φέρει να κυκλοφορούν και με τα εικονίσματα αγκαλιά στο άμεσο μέλλον, έχει κάποιος συνομιλητής την παραμικρή αμφιβολία για την τύχη του και τόσων άλλων φυσικά εάν τολμούσε να βγει για εργασία στο εξωτερικό;…
    Εγώ ΌΧΙ!

    Καλό σας απόγευμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα