Εκστρατεία αποκαθήλωσης οποιουδήποτε προσέφερε Πατριωτικό και Εθνικό Έργο στην Πατρίδα      .

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 Από  Χαράλαμπο Τσιτσιμπίκο*

 Εορτάζουμε τις ημέρες αυτές την ημέρα της διπλής εορτής και της διπλής πανηγύρεως. Τι παράδοξη αλλά και τι συμβολική σύμπτωση διπλής εορτής από την Εκκλησία και την Πολιτεία τελούμενη:  Τιμούμε τους ξεχασμένους ήρωες του 1821 οι οποίοι αγωνιζόμενοι για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία επέτυχαν το θαύμα του αιώνος . Η μικρή Ελλάδα μετά από 370  χρόνια Τουρκικής σκλαβιάς και μετά από 123 τοπικές  επαναστάσεις, κατά την διάρκεια αυτής, επέτυχαν την απελευθέρωση ενός τμήματος το οποίο δημιούργησε το πρώτο ελεύθερο Κράτος.

Δυστυχώς αυτό το θαύμα παρ’ολίγον να χαθεί μέσα σε ένα χρόνο γιατί εμφιλοχώρησε το πανάρχαιο εθνικό μας άθλημα της διχόνοιας . Αυτή την διχόνοια καυτηρίασε ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός στον 144 στίχο του Ύμνου προς την Ελευθερία «Η διχόνοια που βαστάει Ένα σκήπτρο η δολερή, Καθενός χαμογελάει , Πάρ το, λέγοντας, και εσύ »

 Τα έτη 1866 και 1897 ,έτη ατυχιών αναμνήσεων για την Ελλάδα δεν κλόνισαν την εθνική πίστη αλλά τουναντίον το ατύχημα του 1897 δημιουργεί τον ηρωΪκό Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908 και το μεγαλούργημα των Βαλκανικών Αγώνων 1912-13 με τον διπλασιασμό της Ελλάδας με μια απόλυτη σύζευξη Πολιτειακής , Πολιτικής ,Στρατιωτικής Ηγεσίας και Λαού. Και πάλι βάσκανος μοίρα μας οδήγησε σε φανατικό διχασμό ο οποίος είχε το θλιβερότατο αποτέλεσμα της θλιβερής κατάληξης της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

 Η δύναμη της αθάνατης ελληνικής ψυχής και πάλι δεν κάμφθηκε. Αναγεννήθηκε από τις άσβεστες σπίθες της στάχτης που είχαν φωλιάσει στην ψυχή και έγιναν φλόγες οι οποίες δημιούργησαν την εποποιία του 1940-41, η οποία κατέπληξε τον κόσμο ολόκληρο. Και το θαύμα αυτό πραγματοποιήθηκε με την σύμπνοια της πολιτειακής –πολιτικής –στρατιωτικής Ηγεσίας και Λαού. Το εθνικό μας σπόρ που λέγεται , διχόνοια, δεν λέει να μας εγκαταλείψει , ούτε βέβαια να μας ξεχάσει για πολύ ,και έρχονται χρόνια δύσκολα εθνικής Αντίστασης τα οποία καταλήγουν σε έναν εμφύλιο καταστροφικότατο σε ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή ενός γέροντος σοφού στο χωριό μου που μου είπε στα χρόνια του Ευέλπιδος όταν τον ρώτησα τι άφησε αυτός ο πόλεμος μου είπε: « Σε κάθε χωριό δυο μαυροφόρες μάνες οι οποίες μοιρολογούσαν  στα χωράφια τους κάθε μέρα για το χαμό των παιδιών τους στον αγώνα για την Πατρίδα » Ρώτησα παππού και οι δύο για την Πατρίδα; Μού απάντησε «Ναι παιδί μου»

Έκτοτε διανύσαμε μια περίοδο με πολιτικές αντιπαραθέσεις πότε έντονες και πότε ήρεμες με προσπάθεια αποφυγής κάποιου διχασμού αλλά δεν πέτυχαν  την ανώδυνη δημοκρατία  και πάλι η Ελλάδα περιέπεσε σε μια επταετή δικτατορία με τις γνωστές συνέπειες . Πέραν αυτών των γεγονότων οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να διδαχθούν για μια εύρυθμη και εποικοδομητική πολιτική πορεία προς όφελος της Πατρίδας και των πολιτών της ,αλλά πολιτεύονται για πάρτη τους . Οι απαράδεκτες αντιπαραθέσεις κυοφορούν πάντοτε στοιχεία αναρχίας και διχασμού.

Φθάσαμε σήμερα να βρισκόμαστε σε κατάσταση επί 8ετία οικονομικής κρίσεως με κατάληξη φτωχοποιήσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ,αλλά το βασικότερο σε μια πλήρη αποκοπή από αξίες ,αρχές ,ιδεώδη και ιδανικά της ιστορικής μας παράδοσης που αποτελούσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της διαχρονικής πορείας. Επήλθε πλέον η γενοκτονία της μνήμης και ο Έλληνας πολίτης να αποκόπτεται από το παρελθόν με την αποκαθήλωση οποιουδήποτε συμβόλου το οποίο  να θυμίζει το παρελθόν.

Τον αγώνα αυτόν στο χώρο της Μακεδονίας και ιδιαίτερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανάλαβε το δίδυμο ο Δήμαρχος κ. Μπουτάρης , ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηταφίδης  μαζί με τους ημετέρους ιδεολογικά και σειρά μέσων έντυπου ,ηλεκτρονικού τύπου , Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης  και άγνωστων δημοσιογράφων κίτρινης δημοσιογραφίας.  Σε προηγούμενη ανάρτησή μου στην ιστοσελίδα     https://www.anixneuseis.gr/?p=185642  ανάφερα γενικότερα στοιχεία ,σήμερα θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες για την αποκαθήλωση του Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου από την ονοματοθεσία του σε οδό έναντι της Σχολής Τυφλών και για το βίο του ως Αξιωματικού 1910-1940.

Κατά την συνεδρίαση  23.08.2016 της Επιτροπής Δημοτικού Συμβουλίου για την Ανάδειξη της Ιστορικής Μνήμης της πόλης τέθηκε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης από το μέλος της Επιτροπής κ.Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και με την απόφαση 13 εκφράστηκε η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για την μετονομασία της οδού Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, σε οδό Αλμπέρτου Νάρ.

Η απόφαση  αυτή λήφθηκε κατά παράβαση των διατάξεων του ν.4071/2012, το άρθρο 19 παρ. 2 του οποίου αναφέρει ότι η μετονομασία επιτρέπεται για εξαιρετικούς λόγους. 

Στη συνέχεια το Συμβούλιο της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας κατά την συνεδρίαση της 20.12.2016 με την με αριθμό 478/2016 απόφασή του, αφού έλαβε υπόψη του την ανωτέρω απόφαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία και ενέκρινε την μετονομασία της οδού Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου σε οδό Αλμπέρτου Νάρ.

Το θέμα εισήχθη στην επιτροπή του άρθρου 8 ν.3463/2006 της  Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Μακεδονίας -Θράκης η οποία κατά την συνεδρίαση της 06.06.2017 γνωμοδότησε υπέρ της επαναφοράς του ζητήματος  πρός την Επιτροπή, αφού προσκομισθούν περισσότερα στοιχεία και ιστορικές αναφορές που συνηγορούν υπέρ της αναγκαιότητας  μετονομασίας της οδού Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου σε οδό Αλμπέρτου Νάρ.

Περαιτέρω το Συμβούλιο της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κατά την συνεδρίασή του της 12.01.2018 με την με αριθμό 3/2018 απόφασή του , αποφάσισε εκ νέου την μετονομασία της οδού Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα σε οδό Αλμπέρτου Νάρ λόγω συμπληρωματικών στοιχείων από το Κέντρο Ιστορίας,  και το θέμα τέθηκε πρός γνωμοδότηση στην επιτροπή του άρθρου 8 ν.3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας  Θράκης.

                Η απόφαση του Συμβουλίου της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας στηρίχθηκε αποκλειστικά στην με αριθμό πρωτοκόλλου 1654/11.12.2017 «ιστορική τεκμηρίωση (32 σελίδων) που προσκομίστηκε από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης» και επιμελήθηκε ο ιστορικός κ Θεοδόσιος Τσιρώνης και με την οποία «παρέχονται συμπληρωματικά στοιχεία ως πρός το βιογραφικό του Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου» της περιόδου 1941-44 και όχι όλης της δραστηριότητας από το 1890 που γεννήθηκε μέχρι το θάνατό του το 1967. Τα παρεχόμενα στοιχεία ήσαν ατάκτως συγκεντρωμένα από ειδικά αποσπάσματα μη σοβαρής βιβλιογραφίας Η  απόφαση αυτή του Συμβουλίου της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας   αναφέρει επί λέξει τα ακόλουθα: Σύμφωνα με τα προσκομισθέντα ιστορικά στοιχεία από το Κέντρο Ιστορίας, εκτός των άλλων, στη σελ.29, αναφέρεται ότι «ως ο τίτλος της Εφημερίδας Μακεδονία 18 Φεβ.1859 Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΚΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΡΤΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ,ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ»

Σημειωτέον ότι δεν κάνει μνεία της επιστολής του Χρυσοχόου η οποία δημοσιεύθηκε την 28 Φεβ. 1959 στην Μακεδονία και η οποία αναφέρεται στην παραποίηση της καταθέσεώς του σε ορισμένα σημεία.  Ωσαύτως δεν αναφέρει ,ενώ γνώριζε , τις αθωωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης με αριθμό 28/19-6-1945 και του Δικαστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με αριθμό 156/24-5

Στη συνέχεια το θέμα εισήχθη  την 16.02.2018 στην επιτροπή του άρθρου 8 ν.3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Μακεδονίας –Θράκης η οποία γνωμοδότησε υπέρ της μετονομασίας με 3 ψήφους και μία λευκή λαμβάνοντας υπόψη της την με αριθμό 3/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας «και τα συνημμένα ιστορικά στοιχεία που ζητήθηκαν από την Επιτροπή». Να επισημάνω ότι στην συνεδρίαση αυτή παρέστησαν ,προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημα της μετονομασίας ,πέραν του πρακτικού της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας και οι Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σπύρος Κυζινόπουλος, Σπύρος Σακέτας, Αλέξανδρος Γρίμπας, όλοι ομοιδεάτες. Κρίση έχετε κρίνατε.

                Μετά τη λήξη της συνεδρίασης αυτής και ενώ δεν ανακοινώθηκε απόφαση στούς  παρισταμένους κατά την συνεδρίαση, ο κ.Τριαντάφυλλος Μηταφίδης προέβη σε δηλώσεις πρός τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  σύμφωνα με τις οποίες  «Αποκαθηλώθηκε σήμερα από οδό της πόλης μας (έναντι Σχολής Τυφλών), το όνομα του φρούραρχου της Θεσσαλονίκης επί κατοχής και υπερασπιστή του αρχιεγκληματία Μαξ Μέρτεν, στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου, στην ειδική επιτροπή ονοματοθεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με ψήφους 3 υπέρ και μία λευκή. Το όνομα του Χρυσοχόου το απέδωσε το 1971 το διορισμένο από την Χούντα Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά από 47 χρόνια επιτέλους θα καθαρίσει η πόλη από το όνομα ενός συνεργάτη των Ναζί. Το νέο όνομα της οδού θα είναι Αλβέρτος Ναρ, γόνου θυμάτων του ολοκαυτώματος, σπουδαίου λογοτέχνη και θεματοφύλακα της ιστορικής μνήμης της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης.”

Σε συνέχεια των δηλώσεων αυτών του κ.Τριαντάφυλλου Μηταφίδη ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  κατακλύστηκαν με δημοσιεύματα που αναφέρονται στον Στρατηγό Αθανάσιο Χρυσοχόου με χυδαία και υποτιμητικά σχόλια χαρακτηρίζοντάς τον ως δωσίλογο, συνεργάτη των Ναζί και υπερασπιστή του υπεύθυνου για την δίωξη και το ολοκαύτωμα  50.000 εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Ως πληροφορήθηκα  την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στην 9η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα συζητηθεί το 12ο θέμα : ”Μετονομασία οδού Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου σε Αλμπέρτου Ναρ”.Συνιστώ σε όποιο νομικό ή φυσικό πρόσωπο αισθάνεται την ανάγκη να συμπαραταχθεί στον αγώνα μας για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης του κεκοιμημμένου το 1967 Στρατηγού ,αλλά και την τιμή στο πρόσωπο του κεκοιμημένου το 2005 Αλμπέρτου Ναρ, να παρακολουθήσετε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 26 Μαρ 2018.

Το Βιογραφικό του κατ την διάρκεια της στρατιωτικής υπηρεσίας 1910 -1940 :

Γεννήθηκε στα Πράμαντα  Άρτας στις 11 Μαρτίου 1890.

Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην περιοχή  και έδωσε εξετάσεις στην Νομική Αθηνών όπου και επέτυχε το 1908.

Η αγάπη του για τον Στρατό τον οδήγησε ,φοιτητής όντας, να καταταγεί στο Στρατό Ξηράς   

            11/3.1910 .Κατετάγη ως εθελοντής Λοχίας                 

            13/6/1913 . Ονομάστηκε Έφεδρος Ανθυπίλαρχος

            28/6/1913.  Κατετάγη στο Στρατό με τον βαθμό του Ανθυπασπιστού.

            6/3/1914.  Προήχθη  σε Υπίλαρχο.

            19/5/1918 . Προήχθη σε Ίλαρχο.

            13/12/1923 . Προήχθη σε Επίλαρχο.

            12/2/1929 . Προήχθη σε Αντισυνταγματάρχη.

            16/3/1935. Προήχθη σε Συνταγματάρχη.

            15/3/1938. Προήχθη σε Ταξίαρχο

             8/1/1948 . Προήχθη σε Υποστράτηγο Υπ’αριθ.8/1948 ΦΕΚ Τεύχος Γ’

Παντρεύτηκε το 1926, σπουδαστής όντας στη Σχολή Πολέμου , την Γαρουφαλλιά με την οποία απέκτησε δυο παιδιά ,την Ελένη και τον Ιωάννη.

Υπηρέτησε σε όλες τις μονάδες  και Επιτελικές θέσεις του βαθμού του με τελευταία υπηρεσία ως Επιτελάρχης Γ’Σ.Σ και στην συνέχεια Επιτελάρχης Στρατιάς Δυτικής Μακεδονίας.

                                      Συμμετοχή σε Επιχειρήσεις.

                                     Βαλκανοτουρκικό Πόλεμο Μάχες:                               

                Συνόρων, Σαρανταπόρου,  Σόροβιτς,  Οστρόβου,  Γιαννιτσών

                                      Αετοράχης,  Ιωαννίνων

                            Ελληνοβουλγαρικόν Πόλεμον Μάες:

                        Κιλκίς,   Μπέλλες,  Κρέσνα , Τζουμαγιά

                              Μακεδονικό Μέτωπο 1918

                     Έλαβε μέρος στις Επιχειρήσεις της Μεραρχίας Αρχιπελάγους

                       Μικρασιατική Εκστρατεία  από 14/7/1920 στην  Ταξιαρχία Ιππικού

                                     Εκστρατεία  Ιουνίου-Αυγούστου 1920                                     

                                              Μάχη Προύσσης

                               Εκστρατεία Μικράς Ασίας Μαρτίου 1921 Μάχες:

                                  Αβγκίν, Κοβαλίτζα, Ουράκ Γκαϊλά, ΑΪνεγατόϊ

                             Εκστρατεία προς Εσκή-Σεχίρ  Ιουλιος 1921 . Μάχες:

                                         Σεράϊ,  Ακ- Μπουνάρ,  Δορυλαίου

                                Εκστρατεία προς  Άγκυρα Αύγουστος 1921

 

                                     ΠΑΡΑΣΗΜΑ- ΜΕΤΑΛΛΙΑ

                              Μετάλλιο του Ελληνο-τουρκικού  Πολέμου και

                              Μετάλλιο Ελληνο-Βουλγαρικού Πολέμου     24/8/1914

                                Αργυρούς Σταυρός 10/3/1919

                             Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Δ ‘τάξεως 10/5/1919

                                 Πολεμικός Σταυρός   1920

                                    Αριστείον Ανδρείας    1921

             Προαγωγή μεταλλίου σε Στρατιωτικής Αξίας Γ’ Τάξεως  1935

              Σταυρός των Ταξιαρχών Β. Τάγματος του Φοίνικα Απρ./1936

              Προαγωγή μεταλλίου σε Στρατιωτικής Αξίας Β’ Τάξεως  5/1937

 

Τελειώνοντας πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι αυτής της προσπάθειας να επαναφέρουν αυτή την Πόλη και την Χώρα σε  εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις του παρελθόντος είναι πολύ επικίνδυνο εγχείρημα. Ας διερωτηθούν προς τι αυτό το μίσος .Τι επιδιώκουν. Να γνωρίζουν ότι η ιστορία γράφει τους ήρωες αλλά γράφει και τους προδότες .Ας επιλέξουν. Η Ελλάδα ως προαναφέρθηκε λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.

 

 

                                                     Ο Χαράλαμπος Τσιτσιμπίκος είναι:

     Αντιστράτηγος ε.α –Επίτιμος Β’Υ/ΓΕΣ    –     Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ

               Απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε.-                      Μέλος του Δ.Σ της Ε.Μ.Σ    

 

 

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα η βιογραφία του Χρυσοχόου, μόνο που ο συντάκτης της από το 1938 πηδάει στο 1948, χωρίς να αναφέρει τα όσα μεσολάβησαν μεταξύ τω δύο χρονολογιών.

    Με δυό λόγια, το σημερινό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ακόμα υπερασπιστές του κατοχικού δωσιλογισμού, αυτού του μεγάλου εθνικού εγκλήματος που διέπραξαν πολύ συγκεκριμένοι υπηρέτες των κατακτητών.

    Μια έγκυρη παρουσίαση του ρόλου του Χρυσοχόου, ως συνεργάτη των Γερμανών Ναζί, είναι η εξής:

    “Τεκμηριωμένα… δωσίλογος. Η περίπτωση Χρυσοχόου και η ονοματοδοσία ενός δρόμου της Θεσσαλονίκης”

    https://greekcivilwar.wordpress.com/tag/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%87%CF%8C%CE%BF%CF%85/

    • ”Με δυο λογια ,το σημερινο προβλημα ειναι οτι υπαρχουν ακομα υπερασπιστες του κατοχικου δοσιλογισμου, αυτου του μεγαλου εθνικου εγκληματος, που διεπραξαν πολλοι συγκεκριμενοι υπηρετες των κατακτητων”. Μετα απ’αυτην την γενικη επισημανση σας , μπορειτε ,αραγε , να κατονομασετε τις περιπτωσεις δοσιλογισμου του στρατηγου Χρυσοχοου κατα την τριπλη κατοχη 1941-44 , για να ομιλουμε επι δεδομενων και οχι βασιζομενοι στην πολιτικη,οικογενειακη και επαγγελματικη συλλογικη ευθυνη, που δεν ειναι ευθυνη ,γιατι η ευθυνη -παντοτε- για να εχει τις πασης φυσεως διωξεις πρεπει να εξατομικευεται;;;. Παρ’οτι δεν πρεπει να δοθει συνεχεια στην αντιπαραθεση , ποιος μπορει να ”καταδικασει” ολες τις αντιστασιακες ομαδες της κατοχης και ολα τα μελη τους ως συνεργατας και δοσιλογους στον Διεθνη κομμουνισμο , που ηθελε ”να κληρονομησει ” την πολιτικη κατασταση της Ελλαδος ( Λελα Καραγιαννη , Ψαρρος και τοσοι αλλοι ιερωμενοι και λαικοι σε πολεις και χωρια , μεχρι και την τελευταια ημερα της ηττας τους στον Γραμμο);;;. Και αν επικαιροποιησουμε το θεμα πως ξαφνικα μας τελειωσαν οι” δοσιλογοι” πολιτικοι μετα το 2015 και τωρα -εδω και τρια χρονια- νεκραναστηθηκαν οι Κολοκορωναιοι, Μακρυγιαννηδες , Καναρηδες και Ανδρουτσοι και ”επαυσαν να δινουν” σε φιλους και συμμαχους και απο την Πατριδα και απο τους συνελληνες το κατιτις;;;. Αεναες οι σχετικες συζητησεις γιατι το θεμα αυτο αφορα ολες τις γενηες των Ελληνων απο τους πρωτους μηδισαντες και τους μισθοφορους των εξ Ανατολης (Περσων) και Δυσεως (Παπικων) εχθρων του γενους, γιαυτο ας μη το περιορισουμε γιατι θα συνεχισθει -δυστυχως- σε καθε γενηα. Τωρα μαλιστα ”εκποιουμε” και την Ιστορια μας σε ”ζητιανους”, που εδω και 26 χρονια μας κτυπουν την πορτα και ”βαζουν και πλαγια μεσα” να τους δεχθουμε ,οπως ητσν και ειναι και θελουν να συνεχισουν να ειναι. Να μη τους απαντησουμε με την ρηση του τελευταιου Αυτοκρατορος μας Κων/νου Παλαιολογου οτι, δεν ειναι δικαιωμα μας εναντι των νεκρων και των αγεννητων να παραδωσουμε την Μακεδονια και αν χρειασθει δεν θα υπολογισουμε τις ζωες μας;;;. Μα θα πειτε δεν εχουμε Παπαφλεσσα και Κολοκοτρωνη ,αλλα φιλε μου ,θα τους γεννησουμε-αναδειξουμε- γιατι αυτος ο λαος ανεκαθεν γεννα Αγιους και Ηρωες, οταν το επιτρεψει ο Θεος και να ειστε βεβαιοι πως θα το επιτρεψει.

  2. Η αντικειμενική κριτική είναι στοιχείο πολιτισμού όπως και ο πολιτισμένος διάλογος Ο φανατισμός και ο επιλεκτικός -στείρος τρόπος υποστηρίξεως δεν οδηγεί πουθενά ή μάλλον οδηγεί σε επικίνδυνες αντιπαραθέσεις .Θεωρώ εμπεριστατωμένη την περιγραφή με στοιχεία τα οποία μπορει να τα αναζητήσει και να αποκομίσει γνώση. Το θέμα είναι μείζον για την συνοχή των πολιτών και όχι για τυην πρόκληση διχόνοιας . Ας σκεφτομαι και συχητήσουμε εν ομονοία και όχι οπαδικά.και με ρετσέτες.Αυτό θα πρότεινα στον συσχολιαστή Α-Β για να καταλήξουμε σε αυτά που μας ενώνουν και να κοιτάξουμε μπροστά. Ας διδαχθούμε από την σημερινή ημέρα και ας αγαπήσουμε αλλήλους και να γίνουμε μια γροθιά . Η πατρίδα μας το καλεί και μας προσκαλεί .
    Σήμερα ,παρά ποτέ, στις δύσκολες ημέρες που περνάμε ,με την οικονομική κρίση και ένα σωρό εθνικά θέματα ανοικτά έχουμε την υποχρέωση αλλά και το πατριωτικό καθήκον να μελετήσουμε την πραγματική ιστορία ώστε να περιέλθουμε σε αυτογνωσία όλοι μας και μέσα στο πνεύμα αυτής να προχωρήσουμε με ενότητα ,αλληλεγγύη, και αδελφοσύνη ,στοιχεία τα οποία αποτελούν κυρίαρχο ηθικό όπλο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε κινδύνου. Προς τι το μίσος και ο διχασμός: Τι θα κερδίσουμε; Μια κρίση των αγέννητων ή και των νεκρών.
    Υ.Γ. Ας ξαναπρόσέξει ο συσχολιαστής τις ημερομηνίες που αναφέρει ότι είν ανακριβείς καιεπί πλέον τι πιστεύει ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι της εποχής 41-44 ήσαν δωσίλογοι;Ας συγκρίνει, ως αντικειμενικός κριτής, την τότε κατοχική κυβέρνηση -την φσιστική ή δωσιλογική με την σημερινή του αριστερού φασισμού και ας βγάλει τα συμπεράσματά του .Ας κατανοήσει την αξία του Αριστείου Ανδρείας στο πεδίο της μάχης . Έρρωσθε Όλοι και Χρόνια πολλά.

    • Ο Στρατηγός έπραξε ορθώς και αντέδρασε κατά του Δημάρχου, ο οποίος ενεργεί ως όργανο σκοτεινών δυνάμεων προσπαθώντας να σπείρει την διχόνοια, να αποδομήσει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, άλλοτε ψευδόμενος και άλλοτε κολακεύοντας διεθνείς απατεώνες τύπου “Soros”, Ερντογάν κλπ που αποδεδειγμένα ενεργούν σε βάρος τους Έθνους μας.
      Θα πρότεινα στον Στρατηγό να οργανώσει μία Ασπίδα Εθνικής Σωτηρίας από προσωπικότητες με πρότερον έντιμο βίο, πέραν και πάνω από κόμματα προκειμένου να θωρακίσει την ενότητα του Λαού της Μακεδονίας μας και να την οδηγήσει στο δρόμο της προόδου και της αρετής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα