Ερντογάν εκτός ορίων: Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα [βίντεο]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Φωτογραφία: Εurokinissi

Ο Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε για ακόμη μία φορά αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας.  Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου στο Σαγγάριο.

Τι είχε δηλώσει ο Π.Παυλόπουλος

Στις 4 Μαρτίου κατά την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του δήμου, Πύδνας- Κολινδρού, Πιερίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι η χώρα μας επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και στηρίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική. Αλλά αυτά εξαρτώνται «από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου, «ιδιαιτέρως δε, από τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης και του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο δεσμεύει την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, εφαρμοζόμενων εν συνόλω και όχι επιλεκτικώς».

«Επιπλέον, η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής, δίχως ν’ αφήνει ίχνος «γκρίζων ζωνών» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Τους έχουμε καταστήσει και τους καθιστούμε σαφές. Κι εμείς, και η ΕΕ και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει κανένα κενό, δεν επιδέχεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση. Αυτή είναι. Και δεν έχει κενό όπως είπα, άρα, δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες». Ας μην επινοούν κάποιοι «γκρίζες ζώνες». «Γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο δεν υπάρχουν» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή: Ερντογάν εκτός ορίων: Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα [βίντεο] | iefimerida.gr

spot_img

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η σφαγή τών Ελλήνων τής Μικρασίας καί όλων τών Χριστιανών =
    νεοτουρκισμός/κεμαλισμός(γκρίζοι λύκοι*) =
    εβραίοι έν Θεσσαλονίκη(έξ αυτών οί “νεότουρκοι”, ό “ατατουρκ”, τό ΣΕΚΕ/ΚΚΕ…) σφαγείς
    τών Ναουσαίων συμπατριωτών τού Κώστα Μπλιάτκα έξ εισβολέων τού 1492, πού μάς σκότωσαν καί μάς εκμεταλλεύτηκαν γιά αιώνες μέ τίς πλάτες τού άλλου εισβολέα, τού τουρκομογγόλου ➞
    παγκόσμια μισόθεη/μισάνθρωπη/μισελληνική εβραίϊκη συμμμορία
    κράτος-τρομοκράτης, ισραηλ

    *
    http://www.protothema.gr/world/article/768861/video-hairetismos-grizon-lukon-apo-ton-erdogan/,

    όμως
    τό “γκρίζοι λύκοι” δέν μπορεί νά σημαίνει τίποτα από μόνο του,
    λαμβανομένων υπόψη τών:

    a. http://www.lovethetruth.com/jis_images/bush_satan_sign.jpg

    b. http://lollitop.magicgate.eu/media/LollitopMagicgate_007/obama_3856364_2.jpg

    c. http://www.lovethetruth.com/jis_images/sarcozy-presidentfrance-satanic.jpg,

    μένει λοιπόν ό συνδετικός/αποκαλυπτικός κρίκος πού ακολουθεί
    κι εσείς κάντε κουμάντο από μόνοι σας νά βγάλετε συμπέρασμα:
    http://1.bp.blogspot.com/_59U2Gi96ykc/S5qHlRxrNgI/AAAAAAAAAOE/Cs24ggz-dWU/s1600/rabbi.jpg

  2. Όταν ο Πάκης και οι συν αυτώ δεν βουλώνουν το απύλωτό των, τέτοιες απαντήσεις θα εισπράξουν.

    Το 2004, όταν δόθηκε από την ΕΕ, που πάντα μάς …”αγαπά”, στην Τουρκία ημερομηνία ενάρξεως των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση είχε την δυνατότητα να την μπλοκάρει με βέτο, αν προηγουμένως η Τουρκία δεν απέσυρε το casus belli. Όχι μόνο δεν το έκανε (μπορούσε και αργότερα να το κάνει, πριν το άνοιγμα των κεφαλαίων), αλλά δεν άφησε ούτε την Κύπρο, η οποία ήταν στο μεταξύ μέλος τής ΕΕ (1/5/2004) να το κάνει, να βάλει βέτο, ζητώντας την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Μεγαλόνησο. Ο λαλίστατος Πάκης ήταν υπουργός τής κυβερνήσεως τότε, αλλά ούτε αυτός είπε τίποτε. Τώρα “θυμήθηκε” τις εκ τού ασφαλούς τζάμπα-μαγκιές, με τα στερεότυπα λόγια τού αέρα, για να δικαιολογήσει τις 300 τόσες χιλιάδες €, που παίρνει από το υστέρημα των Ελλήνων.

      • Μα δεν λέει κανείς να σταματήσει τούς Τούρκους (πώς άλλωστε;). Τις μεγαλοστομίες να σταματήσει κι αυτός κι άλλοι, για να μην γινόμαστε περισσότερο ρεζίλι απ’ ό,τι έχουμε ήδη γίνει.

        • Συμφωνώ.

          Όλα αυτά τα ντε-λα-μαγκιέν πάντως, είναι στη γραμμή Τσίπα για πολιτικά οφέλη και ισχυροποίηση του ευρω-μαδουρο-καθεστώτος που είναι σε εξέλιξη.

          Δηλ δηλώσεις Κοτζιά την επόμενη θα υπάρξει απάντηση, δηλώσεις Κοντονή για τη Novartis κλπ.

          • Καμμία σχέση με Τσίπρα και κόμματα. Είναι το κακό χούι όλων των πολιτικάντηδων. Μεγαλοστομίες, φανφάρες, “σκληρές” απαντήσεις, ήτοι λόγια, λόγια, λόγια, που τονίζουν ακόμη περισσότερο την αδυναμία μας να προβούμε σε πράξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα