Απίστευτες καταγγελίες για τον Ερντογάν: Έχει πολλά λεφτά σε offshore

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σάββας Καλεντερίδης

(Φωτ.: EPA / CHP PRESS OFFICE)

Σοβαρές εξελίξεις είναι πιθανόν να δρομολογηθούν στην Τουρκία, μετά την σημερινή αποκάλυψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι ο Ερντογάν έστειλε λεφτά σε λογαριασμό υπεράκτιας εταιρείας δικών του συμφερόντων.

Mιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), κάτω από τις επευφημίες των βουλευτών του, και επιδεικνύοντας ντοκουμέντα, ο Κιλιτσντάρογλου αποκάλυψε ότι οι στενοί συγγενείς του Ερντογάν έστειλαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό της υπεράκτιας εταιρείας Belvev, που είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα του κράτους της Νήσου Μαν.

Ο Κιλιτσντάρογλου αποκάλυψε την ημερομηνία αποστολής χρημάτων. Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«Τώρα ανοίγουμε το κουτί. Θα σας πω μια ιστορία. Στο Τσόρουμ έκανα μια ομιλία και απηύθυνα κάποιες ερωτήσεις στον Ερντογάν. Στη συνέχεια, στις 21 Νοεμβρίου, μιλώντας και πάλι εδώ, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, έκανα τις ίδιες ερωτήσεις, τις οποίες επαναλαμβάνω: “Γνωρίζεις ή όχι ότι τα παιδιά σου, ο κουνιάδος σου, ο γαμπρός σου, ο παλιός ιδιαίτερος του γραφείου σου, έχουν στείλει εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό εταιρείας που έχει έδρα σε φορολογικούς παραδείσους; Αν εξυπηρετείς τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους, να δώσεις μια απάντηση”. Πέρασαν τόσες μέρες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

»Μετά διάβασα στις εφημερίδες ότι μου έκανε μήνυση ζητώντας 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Βαχ βαχ βαχ, δεν ξέρετε πόσο φοβήθηκα. Αντί να κάνεις μηνύσεις, δεν είναι πιο λογικό να δώσεις δημοσίως απάντηση στο ερώτημα που έθεσα; Νομίζω κύριε ότι άκουγες όταν μιλούσα. Σου δίνω μια συμβουλή. Πάρε έναν γιατρό μαζί σου, να τον έχεις δίπλα σου, θα σου χρειαστεί».

Συνεχίζοντας ο Κιλιτσντάρογλου έριξε την πραγματική βόμβα: «Πες μας πού ξόδεψες τα 30 δισ. δολάρια; Εγώ δεν το γνωρίζω, ούτε οι βουλευτές. Πού πήγαν αυτά τα 30 δισ.; Ξαναρωτάω και σου φιλώ τα μάτια: πότε, πού και για ποιον σκοπό ξόδεψες αυτά τα 30 δισ. δολάρια; Την απάντηση θα την απαιτήσουμε και θα την λάβουμε. Μετά πήγε στο Μπαλίκεσιρ και ζήτησε από μένα να αποδείξω τους ισχυρισμούς μου. Και το κάνω.

»Την 1η Αυγούστου του 2011 ιδρύεται μια εταιρεία στη νήσο Μαν. Η Belvev Limited. Τα ιδρυτικά της χαρτιά είναι στα χέρια μας και μάλιστα επικυρωμένα. Το ΔΣ της εταιρείας αυτής κάνει σύσκεψη την 1η και στις 2 Αυγούστου. Αποτελείται από ένα άτομο, τον Σιντκί Αγιάν. Τα πρακτικά εκείνου του ΔΣ είναι στα χέρια μας. Είναι εταιρεία μιας στερλίνας. Ο Σιντκί Αγιάν διαμένει στη διεύθυνση Reşitpaşa caddesi, yol sokak Sarıyer-İstanbul. Στις 15 Νοεμβρίου 2011 μεταβιβάζει την εταιρεία στον Κασίμ Οζτάς, που μένει στη διεύθυνση Sait Halimpaşa caddesi – Yeniköy-İstanbul.

»Εγώ ρωτάω τον Ερντογάν: Ο Σιντκί Αγιάν ποιος είναι; Τον γνωρίζεις; Πάντως τον ξέρεις καλύτερα από μένα. Τον Κασίμ Οζτάς τον γνωρίζεις;

»Όλα τα αρχεία αυτής της εταιρείας είναι στα χέρια μας όπως και οι μεταφορές χρημάτων. Στις 15/12/2011 ο Ζιγιά Ιλγκέν στέλνει 2,5 εκατ. δολάρια στο λογαριασμό της Belvev. Στις 15/12/2011 ο Μουσταφά Ερντογάν στέλνει 2,5 εκατ. δολάρια. Γιατί τα στέλνει ο αδελφός σου αυτά τα λεφτά; Στις 26/12/2011 ο Ζιγιά Ιλγκέν στέλνει 1.250.000 δολάρια. Πάλι ο Μουσταφά Ερντογάν στέλνει 1.250.000 δολάρια, ο συμπέθερός σου Οσμάν Κετεντζί στις 27/12/2011 στέλνει κι αυτός 1.250.000 δολάρια. Ακολουθεί ο Μουσταφά Γιουντογάν, ο πρώην ιδιαίτερός σου, με 1.250.000 δολάρια. Μετά τις 28/12/2011 ο Οσμάν Κετεντζί με 1 εκατ. δολάρια και ο γιος σου Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν με 1.450.000 δολάρια. Και ξανά ο γιος σου Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν, με 2.300.000 δολάρια. Όλα τα swift είναι στα χέρια μας.»

Και κλείνοντας, ο Κιλιτσντάρογλου ρίχνει το γάντι στον Ερντογάν: «Ορίστε, απέδειξα τους ισχυρισμούς μου. Τώρα είναι η σειρά σου να παραιτηθείς, όπως δήλωσες προχθές».

Ενδιαφέροντα πράγματα. Περιμένουμε τις εξελίξεις.

pontos-news.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα