36 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΣΘ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Δικηγόρος Στάθης Τσομίδης, θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Παράταξης Δικηγόρων Θεσσαλονίκης”. Δείτε παρακάτω τριάντα έξη πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις του.

1/ Διαχειριστικός έλεγχος, από ορκωτούς λογιστές των οικονομικών του Δ.Σ.Θ.

2/ Διακοπή κάθε χρηματοδότησης αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, χρηματοδότηση μόνον επιστημονικών συνεδρίων, ημερίδων και ενημερωτικών εκδηλώσεων.

3/ Αξιοποίηση, καταγραφή και επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμβάσεων προμηθειών του ΔΣΘ.

4/ Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΔΣΘ (όπως π.χ. με την παραχώρηση του ακινήτου του Γηροκομείου) με μακροχρόνια μίσθωση.

5/ Κατάργηση ή ελαχιστοποίηση της ετήσιας εισφοράς, τουλάχιστον για τα πρώτα πέντε χρόνια, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη.

6/ Κατάργηση του διανεμητικού λογαριασμού Νέων Δικηγόρων. Αντικατάστασή του από δωρεάν πενταετή συνδρομή στη ΝΟΜΟΣ και ένα φορητό υπολογιστή (λάπτοπ) σε κάθε νέο μέλος του ΔΣΘ.

7/ Κατάργηση των εξόδων παραστάσεως των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μόνον έξοδα μετάβασης και διαμονής θα δικαιολογούνται, αν είναι απολύτως αναγκαία για το συμφέρον του ΔΣΘ.

8/ Επαναδιαπραγμάτευση με τις Τράπεζες για δημιουργία υποκαταστημάτων εντός δικαστικ Μεγάρου, κατά το πρότυπο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

9/ Άμεση νομοθετική και δικαστική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της ζημίας του ΔΣΘ από τα ιδιωτικά και κρατικά ομόλογα που «κουρευτήκανε» και την υπόθεση της «ΑΣΠΙΣ ΜΠΑΝΚ».

10/ Άμεση κατάργηση της εφαρμογής των μηχανημάτων ΡΟS, λόγω αντισυνταγματικότητας, όπως έχει γνωμοδοτήσει σχετικά και η Ανεξάρτητα Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Κανένας Δικηγόρος Θεσσαλονίκης δεν πληρώνεται με ΡΟS με ευθύνη του ΔΣΘ.

11/ Περιορισμός του ΦΠΑ στο 6% μέχρι την πλήρη κατάργησή του. Κανένας Δικηγόρος δεν καταβάλλει ΦΠΑ με απόφαση του ΔΣ και αν χρειαστεί όλο του ΔΣ να κατηγορηθεί και να φυλακιστεί.

12/ Επαναδιαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, για την τροποποίηση του Κ.Πολ.Δ με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάργηση της προδικασίας των 100 ημερών στην τακτική διαδικασία, και την επαναφορά την διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης στο προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο. 1

13/ Πλήρης καταγραφή των Δικηγόρων Συνεργατών σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς και πλήρης κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων. Καμία Τράπεζα και Δημόσιος Οργανισμός δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί, τους Δικηγόρους της Θεσσαλονίκης ως «υπαλλήλους» ή «διακομιστές».

14/ Υποχρεωτική παράσταση-τριπλότυπο- σε κάθε εξωδικαστική ενέργεια του Δικηγόρου σε οιονδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα , με γνώμονα την κατοχύρωση της ελάχιστης αμοιβής.

15/ Επέκταση της κοινωνικής-δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας και τροποποίηση του άρθρου 96 Δτου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

16/ Δημιουργία εκλεγμένου δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.

17/ Επαναδιαπραγμάτευση του οργανογράμματος του ΔΣΘ και αξιολόγηση όλων των Υπηρεσιών και των Υπαλλήλων του. Εφαρμογή του Ενιαίου εθνικού Μισθολογίου σε όλο το προσωπικό του ΔΣΘ.

18/ Κατάργηση του χώρου στάθμευσης πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου και σύναψη προνομιακής σύμβασης με παρακείμενο δημοτικό χώρο στάθμευσης. Αξιοποίηση του χώρου για την ανέγερση συμπληρωματικού Δικαστικού Μεγάρου με αυτεπιστασία ή σύμβαση ιδιωτικού και δημόσιου φορέα.

19/Παραχώρηση του αναπαλαιωμένου κτηρίου επί της Αναγεννήσεως για μεταφορά της Βιβλιοθήκης του ΔΣΘ και του χώρου εκδηλώσεων εκεί. 12ώρη καθημερινή λειτουργία των εγκαταστάσεων έξι ημέρες την βδομάδα (και το Σάββατο.

20/ Καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης της βιβλιοθήκης και των εκεί εγκαταστάσεων επί της Μοσκώφ αριθμός 1 για εξοικονόμηση χρημάτων.

21/Αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμός του ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ και της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΕΝΩΠΙΟΝ. Πλήρης κατάργηση της έντυπης μορφής τους, με εξαίρεση μια ειδική ετήσια έκδοση που θα μπορεί να αγοραστεί σε προνομιακή τιμή από μέλη του ΔΣΘ. Αλλαγή του τρόπου έκδοσης του ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ώστε να αποκτήσει διεθνώς αναγνώριση με σύστημα τυφλής αξιολόγησης των υποβαλλόμενων άρθρων (peer-reviewed) και ανανέωση των συντακτικών ομάδων ώστε να συμμετάσχουν σ’ αυτά πολλοί νέοι επιστήμονες και δικηγόροι.

22/ Διετής αποκλειστική απασχόληση των μονίμων συνεργατών των περιοδικών με ανάλογη αμοιβή.

23/Πλήρης απελευθέρωση της πρόσβασης των Δικηγόρων, εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου, στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

24/ Επανακαθορισμός του ρόλου του «Συμβούλου Υπηρεσίας». Καθημερινή Αναφορά για τυχόν παραβιάσεις δικαιωμάτων Δικηγόρων και Πολιτών εντός Δικαστηρίου, αλλά και σε κάθε δημόσια Αρχή και Φυλακές. Καθιέρωση γραμμής καταγγελιών με τετραψήφιο νούμερο και εκ περιτροπής απασχόληση, επ΄ αμοιβή των μελών του Συλλόγου, τα οποία θα πρέπει να επιλαμβάνονται άμεσα των καταγγελιών (μακριά από την μέχρι τώρα λογική «τα ξέρουμε, τι θέλετε να κάνουμε»).

25/ Άμεση Συμμετοχή στην λειτουργία της Σχολής Δικαστών, και σε κάθε άλλη Δημόσια ή Ιδιωτική Σχολή (ΙΕΚ) που απασχολεί Δικηγόρο.

26/ Άμεση εκκαθάριση του Μητρώου Μελών του ΔΣΘ με κριτήρια ουσιαστικά και όχι μόνον τυπικά. Απομάκρυνση των μη ασκούντων Δικηγορία.

27/ Εξορθολογισμός των δαπανών προϊόντων αναψυχής και παροχής υπηρεσιών, των καταστημάτων που λειτουργών εντός δικαστικού Μεγάρου.

28/ Δημιουργία χώρων καπνίσματος εντός του Μεγάρου, με την εγκατάσταση ειδικών κλωβών.

29/ Επανασχεδιασμός της ηλεκτρονικής σελίδας του ΔΣΘ, κατάργηση των συνεχών άσκοπων ανακοινώσεων για εξειδικευμένα θέματα.

30/ Πλήρης στατικός και πολεοδομικός έλεγχος όλων των δικαστικών κτηρίων του Νομού.

31/ Καθιέρωση κάρτας υγείας των μελών του ΔΣΘ, κάρτας σίτισης και κάρτας ελευθέρων διαδρομών στον ΟΑΣΘ βάση ειδικής συμφωνίας. Καθιέρωση εκπτωτικής κάρτας (τύπου Member Club) σε επιλεγμένα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλεία.

32/Κατάργηση της υποχρεωτικής εισφοράς των Συνδίκων Πτώχευσης ποσοστού επί της νομίμου αμοιβής του, και αντικατάσταση από το εφάπαξ ποσόν των 700ευρώ, υπό την προϋπόθεση καταβολής της οριστικής αποζημίωσης.

33/Τροποποίηση του διαγωνισμού για την ανάδειξη Διαχειριστών Αφερεγγυότητας, και εξορθολογισμός των κριτηρίων και των προϋποθέσεων (κατάργηση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Οι Δικηγόροι δεν είναι έμποροι.

34/Υποχρεωτική πρόσληψη Δικηγόρων στα κέντρα ενημέρωσης για τα χρέη των πολιτών και την διαδικασία συνδιαλλαγής με τις Τράπεζες.

35/Μεταφορά σε μόνιμη βάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Θεσσαλονίκη. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα όλα τα Ανώτατα Δικαστήρια δεν βρίσκονται στην ίδια πόλη.

36/Νέο Δικαστικό Μέγαρο,στην περιοχή του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου,σε δημόσια έκταση, όπου θα κτιστεί εκτός του Δικαστικού Μεγάρου,κτήριο για την υπό σύσταση ,Δικαστική Αστυνομία και Βιβλιοθήκη. Δημιουργία ‘ΘΕΜΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”

ΣΤΑΘΗΣ Θ. ΤΣΟΜΙΔΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παράταξης Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα