Σκόπια: Διαμάχη στο Δικαστικό Συμβούλιο για το νέο όνομα του κράτους

24/4/19 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 110 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το νέο όνομα του κράτους προκάλεσε διαμάχη στο δικαστικό συμβούλιο, αρκετά εντονότερη από τις  συζητήσεις των μελών του συμβουλίου για την ευθύνη και τα λάθη των δικαστών στο δικαστικό σώμα, σημειώνει η «Τέλμα».

Αφού εξετάσθηκε η έκθεση για την εργασία τους το περασμένο έτος, ο προεδρεύων δικαστής Καρατζόφσκι ζήτησε βοήθεια από τους συναδέλφους του, εάν στην έκθεση έπρεπε να αναφέρεται  το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή να χρησιμοποιηθεί το παλιό συνταγματικό όνομα που ίσχυε για το 2018, στο οποίο αναφέρονταν η έκθεση.

Η απάντηση ήρθε από τον Σελίμ Αντέμι, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί ο Καρατζόφσκι εξακολουθεί να συζητά για το συνταγματικό όνομα του κράτους, ενώ έχουν αλλάξει όλες οι υπηρεσίες με το νέο όνομα και τα δικαστήρια χρησιμοποιούν το νέο όνομα.

Προκλήθηκε ένταση στη συνεδρίαση, αλλά στο τέλος, λόγω της γενικής αλλαγής του ονόματος, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η νυν συνταγματική ονομασία Βόρεια Μακεδονία.

Για τον Καρατζόφσκι ήταν η τελευταία σύνοδος που προεδρεύει, ο διάδοχός του θα εκλεγεί την Πέμπτη.

Η τριετής εντολή του, τερματίσθηκε χωρίς καμία διαδικασία για πολιτικούς δεσμούς και με αξιωματούχους της Δικαιοσύνης ή με τη διεύθυνση της μυστικής υπηρεσίας, όπως γινόταν επί κυβέρνησης του VMRO-DPMNE.

Ο νόμος για το δικαστικό συμβούλιο απαγορεύει την πολιτική επιρροή στο δικαστικό σώμα, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

ТЕЛМА

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    21/5/19 | (6 σχόλια)
    Με την ανοχή που δείχνει η ελληνική πολιτεία σε φαινόμενα βίας και καταστροφής δημόσιας περιουσίας ή προσβολής θεσμών, υπάρχουν τρείς, τουλάχιστον, σοβαροί κίνδυνοι: -Ο ένας είναι να αγανακτήσει η ελληνική κοινωνία και να ανεχθεί, αν δεν επιδιώξει, ένα αυταρχικό ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες


Φωτογραφία της ημέρας