Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας ζητά έκτακτη σύσκεψη για τα Σκόπια

28/9/19 | 0 | 0 | 68 εμφανίσεις

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, συγκαλεί «συμβουλευτική συνάντηση» για τις διμερείς σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την προσδοκώμενη πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έναρξη συνομιλιών για ένταξη.

Η απόφαση συνδέεται με την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου  για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο ‘Ντοντούκοφ’2 και θα επικεντρωθεί στην «Επανεξέταση των διμερών σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων των εργασιών της Κοινής  Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Ιστορικές και Εκπαιδευτικές Υποθέσεις και την προσδοκώμενη πρόσκληση προς τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως σημειώνεται.

Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, η υπουργός Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις για την κοινή ιστορία της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας  που είχαν αρχίσει, σταμάτησαν πρόσφατα.

Στην έβδομη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής των δύο κρατών που έλαβε χώρα την 13η Σεπτεμβρίου δεν υπήρξε – για άλλη μια φορά- ομοφωνία για το ζήτημα του ιστορικού προσώπου Γκότσε Ντέλτσεφ.

Ωστόσο, πρόοδος έχει επιτευχθεί στα ζητήματα του Τσάρου Σαμουήλ, του Αγίου Κλήμεντος και του Αγίου Ναούμ, ως κοινή ιστορία.

Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ράντεφ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ιστορία της χώρας, δηλώνοντας ότι δεν θα συναινέσει η Βουλγαρία στην παραποίηση της ιστορίας της, για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στην ΕΕ.

news.bg

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

  22/10/19 | (0 σχόλια)
  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι. EPA, SERGEI CHIRIKOV, POOL OCTOBER 22, 2019 O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι οι ξένες δυνάμεις που αναπτύσσονται επί του παρόντος στη Συρία ...

  22/10/19 | (0 σχόλια)
  Απεικονίσεις του Αγίου Δημητρίου από τοιχογραφίες, φορητές εικόνες, έργα μικροτεχνίας, χρυσοκεντήματα, μαρμαρογλυπτική, κ.λπ. προερχόμενες από τα Ιερά Καθιδρύματα του Αγίου Όρους. Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης 26 Οκτωβρίου – 17 Νοεμβρίου 2019 Ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιορτάζει και τιμά τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης,  με ...

  22/10/19 | (0 σχόλια)
  Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, 22/10/2019 Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευθεί ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ...

  22/10/19 | (0 σχόλια)
  21 Οκτωβρίου 2019 Την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας, ανήγγειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος,  των αγιορειτών οσίων, Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή, Εφραίμ Κατουνακιώτη. Όσιος Δανιήλ Κατουνακιώτης Οι στιγμές της αναγγελίας έκαναν τους αγιορείτες να δακρύσουν και να ...
Εφημερίδες