Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τομέα της Άμυνας

12/7/19 | 0 | 0 | 200 εμφανίσεις
Τι προβλέπει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Ν.Δ. για την άμυνα, ποιές οι άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες.

Με στρατηγική επιλογή «Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα» και στόχο την εγγύηση της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας, ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο τα βασικά σημεία προγραμματισμού, τα οποία – σε ειδικούς φακέλους – δόθηκαν και στους αρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας καλείται να ανταποκριθεί στις ακόλουθες άμεσες προτεραιότητες:
– Εξασφάλιση επάρκειας αμυντικού εξοπλισμού. Ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογική υπεροχή του αμυντικού εξοπλισμού και στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.
– Θεσμοθέτηση ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοκρατική ιεραρχική εξέλιξη.
– Στρατιωτική θητεία: Απόκτηση και πιστοποίηση δεξιοτήτων που θα είναι χρήσιμες στους νέους για τη συνέχεια της ζωής τους.
– Ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. Ενθάρρυνση των συμπράξεων της αμυντικής μας βιομηχανίας με τον ιδιωτικό τομέα, και υποστήριξη της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το νέο μοντέλο κυβερνητικής λειτουργίας, η απόδοση της ηγεσίας κάθε υπουργείου θα παρακολουθείτε συνεχώς και θα αξιολογείται από το Μέγαρο Μαξίμου και τους κ. Ακ. Σκέρτσο και Γ. Γεραπετρίτη.
ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    18/10/19 | (1 σχόλια)
    Απόλυτος αμερικανικός εξευτελισμός. Διάβασα προσεκτικά τη Συμφωνία. Προσέξτε. Η Τουρκία, πράγματι, ικανοποίησε τα περισσότερα, αν όχι όλα όσα επεδίωκε: -Κατ αρχάς, όλο το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας (άρθρα 2,5,7,10,11) προβλέπουν την παραμονή της Τουρκίας στα εδάφη που εισέβαλε. -Οι Κούρδοι θα ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες


Φωτογραφία της ημέρας