Yποχρεωτικό self test στο Δημόσιο από σήμερα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στους υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους επεκτείνεται από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, το υποχρεωτικό μέτρο διενέργειας self test.

Το μέτρο εφαρμόζεται στο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των ΟΤΑ, καθώς και στους ένστολους και στους δικαστικούς υπαλλήλους που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και ιδιότητα και ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας και δεν τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε οποιαδήποτε είδους άδεια.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στον τόπο εργασίας του και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Ειδικά για τις δύο επόμενες εβδομάδες οι υπόχρεοι υπάλληλοι μπορούν να προμηθευτούν προκαταβολικά δύο self tests από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και το Μεγάλο Σάββατο.

Η δήλωση αποτελέσματος πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr με την συμπλήρωση του ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου «Δήλωση Αποτελέσματος Διαγνωστικού Ελέγχου για COVID – 19».

Εναλλακτικά οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή rapid test ή PCR test από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Για όσους δεν υποβληθούν στον έλεγχο ή δεν καταχωρίσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα προβλέπεται περικοπή αποδοχών.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι απασχολούμενοι μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, (είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapid test ή PCR test).

Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες θετικοί και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και τους χορηγείται αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού.

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

    • Και στους ιδιώτες που έχουν μαγαζιά είναι υποχρεωτικό δύο φορές την εβδομάδα. Δεν υπάρχει νόμος να απαγορεύει την λήψη μέτρων για την δημόσια υγεία. Το θέμα είναι να έχουν αποτέλεσμα.

      • Και για τους ιδιώτες προφανώς, και για όλους απαγορεύονται οι υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις.

        Η λήψη μέτρων για την δημόσια υγεία πρέπει να είναι σύννομη. Δεν μπορεί να σου κόψει το χέρι για να προστατέψει την δημόσια υγεία, γιατί υπάρχει νόμος που απαγορεύει να σου κόψει κάποιος το χέρι. Επομένως βεβαίως και υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν ένα σωρό πράγματα που θα μπορούσε κάποιος να διαπράξει προφασιζόμενος το οτιδήποτε και την δημόσια υγεία.

        Έτσι υπάρχει πλέγμα Νόμων που δημιουργεί τελείως εγγυημένο καθεστώς προστασίας από την κάθε είδους και για οποιονδήποτε λόγο επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων (σημειωτέον μιλούμε πάντα για τις ορθές και ενδεδειγμένες ιατρικές πράξεις. Αυτές οι ορθές απαγορεύονται, αν επιβάλλονται υποχρεωτικά) .

        Ενδεικτικά :

        1. ΣΕ Α2 ΠΑΡ1. Α5 ΠΑΡ5. Α25 ΠΑΡ1 (ΦΕΚ 211 Α /24-12-2019)
        2. ΕΣΔΑ Α5 ΠΑΡ1
        3. Σ.ΟΒΙΕΔΟΥ νόμος 2619/1998 -ΦΕΚ 132 Α / 19-06-1998 Α1, Α2, Α5, Α26
        4. ΔΣΑκΠΔ Νόμος 2462/1997 -ΦΕΚ 25Α/26-02-1997 Α7
        5.Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και άλλων τρόπων σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας (Παράρτημα στην απόφαση 39/46 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών) Α2 ΠΑΡ 2,3. Α4
        5. ΚΙΔ νόμος 3418/2005 -ΦΕΚ 287 Α / 28-11-2005 Α1, Α12
        6. Νόμος 4512/2018-ΦΕΚ 5Α / 17-01-2018 Α338

        Αυτοί οι Νόμοι (μεταξύ των οποίων το Σύνταγμα και υπερσυνταγματικές διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες) απαγορεύουν ξεκάθαρα την δυνατότητα επιβολής υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων, προκειμένου να επιδιωχθεί η δημόσια υγεία. Ορίζουν δε τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις ως βασανιστήρια, τα οποία δεν δύνανται να επιβληθούν για κανένα λόγο.

        Άρα μη λέτε ότι δεν απαγορεύει ο Νόμος, διότι ο Νόμος απαγορεύει. Και είναι στοιχειώδες για ένα Κράτος Δικαίου ότι δεν αποτελεί αρχή Δικαίου το “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” , διότι κανείς “σκοπός” δεν είναι απόλυτος και ειδικά επειδή κάποια “μέσα” θίγουν άλλους σπουδαιότερους σκοπούς. Δηλαδή και για να γίνει σαφέστερο δεν φτιάχνουμε κάτι (Δημόσια Υγεία) χαλώντας κάτι άλλο σπουδαιότερο (Το Πολίτευμα) εφαρμόζοντας βασανιστήρια, διότι τότε θα έχουμε πολλαπλάσιες αρνητικές συνέπειες από τις συνέπειες μιας επιδημίας, συνέπειες που θα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ πολλών άλλων και πολύ περισσότερα θύματα σε ανθρώπινες ζωές.

        • Βρε Μάριε, αφού δεν είσαι νομικός και δεν καταλαβαίνεις ούτε τι γράφεις, ούτε τι διαβάζεις, τι παραθέτεις ένα σωρό δήθεν ενδεικτικά, που είναι εντελώς άσχετα με το θέμα.

          Από κανένα από τα παραπάνω δεν προκύπτει ότι το κράτος δεν μπορεί να ζητήσει από οροσμένες κατηγορίες πολιτών να είναι εμβολιασμένοι, για να ασκούν το επάγγελμά των.

          Για παράδειγμα, εδώ είναι ο νόμος 2639/1998. Πες μου τι ακριβώς να διαβάσω, το οποίο είναι σχετικό με το υπό συζήτηση θέμα.

          • Γράφω πουθενά 2639/1998 ; (Και μάλιστα γράφω Σύμβαση Οβιέδου που δεν χρειάζεται και τον αριθμό. Είναι πάντως 2619/1998) . Δεκαεννιά όχι τριάντα εννιά.

            Σίγουρα δεν είμαι οφθαλμίατρος, αλλά, αν μπαίνετε στον κόπο (και καλά κάνετε), σιγουρευτείτε ότι ψάχνετε με ακρίβεια!

            Κι επειδή είναι πολύ σοβαρό το θέμα, γιατί, αν επιτραπεί η αξίωση επί του σώματος άλλου, δεν τα βλέπω καλά για κανέναν, ρωτήστε έναν εγγυημένα για σας νομικό: Επιτρέπονται οι Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις ή όχι;

          • Θα σάς παρακαλέσω επιπλέον να παρουσιάσετε έτσι ωραία τα σωστά λινκ και να επαναλάβετε την ερώτησή σας.

          • Λάθος μου. Ζητώ συγγνώμη. Εδώ, λοιπόν.

            Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να επέμβει στο σώμα σου, αλλά αν εσύ θέλεις να εργαστείς και εργαζόμενος θέττεις σε κίνδυνο την υγεία/ζωή άλλων, τότε σού θέττουν σαν προϋπόθεση την λήψη προληπτικού μέτρου (εμβολίου).

            “Άρθρο 5 Γενικός κανόνας

            Επέμβαση σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρξει μόνον αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη συναίνεσή του, κατόπιν προηγούμενης σχετικής ενημέρωσής του.

            Το πρόσωπο αυτό θα ενημερώνεται εκ των προτέρων καταλλήλως ως προς το σκοπό και τη φύση της επέμβασης, καθώς και ως προς τα επακόλουθα και κινδύνους που αυτή συνεπάγεται”

            Αν δεν δώσεις την συναίνεσή σου, κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει, αλλά δεν μπορεί να υποχρεώσει κι εμένα, που εργάζομαι μαζί σου, να θέττω σε κίνδυνο την υγεία μου.

          • Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξίωση για την ακύρωση της μη υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων επί του εδάφους ότι κάποιος άλλος φοβάται για την υγεία του.

            Αν φοβάστε για την υγεία σας, κάντε εσείς κάτι. Ο άλλος τι σας φταίει. (Δεν φταίει ούτε για την θνητότητα, ούτε για τις ιώσεις, ούτε για την νοσηρότητα. Ειδικά αν δεν κάνει τίποτα το εξαιρετικό, αλλά συνεχίζει τα φυσικά και συνηθισμένα, όπως δεν βάζει πράγματα μέσα στη μύτη του με το ζόρι. Ή δεν εισέρχεται στον θάλαμο αποστείρωσης!)

            Το δικαίωμα της προηγούμενης συναίνεσης δεν προστατεύει μόνο το νομικό θεμέλιο του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου. Αλλά κυρίως εξασφαλίζει πρακτικά ότι δεν θα πάμε όλοι καλιά μας στην περίπτωση που κάποια προτεινόμενη ιατρική πράξη είναι μοιραία (όπως τόσες φορές στο παρελθόν έχει γίνει. ) Αν δηλαδή φοβάστε για την υγεία σας εσείς, ίσα φοβάται και αυτός που δεν το κάνει. Γι’ αυτό δεν το κάνει.

            Και βέβαια είναι εξαναγκαστικό ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ να εμποδιστεί από την εργασία του. (Ξέρετε δεν θα φάει αλλιώς. Είναι νομικά παράνομη βία. Εσείς τι τού λέτε: ή κάν’ το με την ελεύθερη συναίνεση, ή μην τρως ; Είναι αυτό συναίνεση; )

          • “Αν φοβάστε για την υγεία σας, κάντε εσείς κάτι. Ο άλλος τι σας φταίει”

            Προφανώς ατειεύεσαι. Το νόσημα είναι μεταδοτικό και με ρωτάς “Ο άλλος τι σας φταίει”;

            Έχεις υπηρετήσει την θητεία σου; Αν ναι, τότε πρέπει να ξέρεις ότι, όταν πα;ρουσιαστείς, σού κάνουν υποχρεωτικώς όλα τα εμβόλια και φυσικά δεν σε ρωτούν γι αυτό. Παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα κι εκεί;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα