WWF: Προστασία της Φύσης δια των όπλων και στείρωσης ανδρών;

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Ενοπλος δασοφύλακας στο βιότοπο Καζιράνγκα στην Ινδία. H χρήση των όπλων από τους δασοφύλακες δεν είναι πάντα αμυντική…

[Φαίνεται ότι το WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) εκφράζει την πεμπτουσία του οικολογισμού (κατά το καπιταλισμός, κομουνισμός, εθνικοσοσιαλισμός, φασισμός κ.τ.τ.). Τα πράγματα είναι απλά: αν ο άνθρωπος επιβαρύνει το κλίμα και καταστρέφει τη φύση, τότε το WWF έχει κάθε λόγο να έχει τον οικογενειακό προγραμματισμό (διάβαζε στείρωση) στο πρόγραμμά του ή αλλιώς οι άνθρωποι πρέπει να μειώνονται και η Φύση να επεκτείνεται. Και αν  αυτοί στέκονται εμπόδιο στην «προστασία» της, τότε υπάρχουν και τα …όπλα! Στις όποιες καταγγελίες δεν απαντάς με υπεκφυγές, «φορτώνοντας» τις ευθύνες στο έμμισθο προσωπικό σου…

Εχω τη γνώμη ότι τυχόν απορίες μας λύνονται αν δούμε το βιογραφικό των ιδρυτών της WWF: χουβαρδάδες μεγαλοκεφαλαιούχοι (Ροκφέλερ), ανησυχούντες πρίγκιπες, σύζυγοι βασιλισσών – και κάποιοι με ναζιστικό παρελθόν και Μπίντελμπεργκ παρόν! – και κυρίως ο ιθύνων νους που ακούει στο όνομα Τζούλιαν Χάξλεϋ*…Ε.Δ.Ν.]

Καλημέρα

Η ερώτησή σας αναφέρεται στο άρθρο που δημοσίευσε το Atlantico στις 19 Μαΐου με τίτλο: “Η οργάνωση WWF κατηγορείται ότι στηρίζει προγράμματα αναγκαστικής στείρωσης κοντά σε εθνικά πάρκα στην Αφρική και την Ινδία”. Ο ιστότοπος ειδήσεων αναδημοσιεύει τα αποτελέσματα μιας έρευνας της ολλανδικής εκπομπής Zembla, σύμφωνα με την οποία η ΜΚΟ προστασίας της φύσης WWF  συμμετείχε σε προγράμματα στείρωσης πληθυσμών που ζουν κοντά σε εθνικά πάρκα της Ινδίας.

Εκτοπίσεις χωρικών

Το CheckNews παρακολούθησε το πλήρες πρόγραμμα που μεταδόθηκε στις 16 Μαΐου από το τηλεοπτικό κανάλι NPO2 με τίτλο “Τα θύματα του WWF“. Η εκπομπή προβάλλει κυρίως τις μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν γύρω από το πάρκο Kaziranga στην ανατολική Ινδία, βιότοπο για τους ρινόκερους και τις τίγρεις. Οι κάτοικοι λένε ότι έχουν βίαια εκτοπιστεί για να επεκταθεί ο φυσικός βιότοπος. Στο επόμενο βίντεο, ο πρώτος άνθρωπος δηλώνει: “Τους είπαμε: Για να περάσετε, πρέπει πρώτα να μας σκοτώσετε. Όταν δεν κατόρθωσαν να μας απομακρύνουν, άνοιξαν πυρ. Δύο άνθρωποι πέθαναν. Χρησιμοποίησαν επίσης σφαίρες καουτσούκ. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.” “Χρησιμοποίησαν πολλή βία για να μας διώξουν από το χωριό “, προσθέτει ένας δεύτερος άνδρας, κουνώντας λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και έγγραφα που βεβαιώνουν ότι οι αγρότες ζούσαν σε αυτά τα εδάφη για περισσότερο από εξήντα χρόνια.

Υποπτοι για λαθροθηρία δολοφονούνται

Το ντοκιμαντέρ μετέδωσε επίσης τις μαρτυρίες ενός αγρότη ο οποίος βεβαιώνει ότι χτυπήθηκε από φύλακες του πάρκου, οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι είναι  λαθροθήρας και ξένος στην περιοχή. Ο αγρότης τους κατηγορεί για τη δολοφονία του γιου του: “Είχε τρία ή τέσσερα τραύματα από σφαίρες. Είχε μαχαιριές στα χέρια του. Τον πυροβόλησαν, τον θεώρησαν λαθροκυνηγό ρινόκερων. Αν ο γιος μου ήταν λαθροθήρας, δεν θα είχα πάει στο αστυνομικό τμήμα για να πάρω το σώμα του.’’ Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με τους φύλακες του πάρκου είναι πολλοί, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία των ίδιων των φυλάκων, 50 άτομα σκοτώθηκαν από δασοφύλακες από το 2014 έως το 2016 “. Η εκπομπή τονίζει επίσης ότι το WWF έχει χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση των φυλάκων, στα όρια του στρατού, για την προστασία των πάρκων και θυμίζει ότι μια έρευνα του αμερικανικού ιστότοπου Buzzfeed** κατηγορούσε επίσης το WWF ότι χρηματοδοτεί παραστρατιωτικές δυνάμεις στο ίδιο πάρκο στην Ινδία αλλά και στην Αφρική, των οποίων οι βίαιες μέθοδοι περιλαμβάνουν βασανιστήρια ή βιασμούς στον αγώνα για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας.

Informations sur les Publicités Twitter et confidentialité

Υποκίνηση για στείρωση

Το ζήτημα της στείρωσης των κατοίκων γύρω από τους βιότοπους, το οποίο το Atlantico πρότεινε στον τίτλο του, αναφέρεται στο τέλος του ολλανδικού ντοκιμαντέρ. Με βάση έγγραφα που συνέταξε το WWF «σχετικά με τον τρόπο ένταξης της αντισύλληψης στη διατήρηση της φύσης» ή την αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε το 2008, ιδίως στην Ινδία, σχετικά με σχέδια οικογενειακού προγραμματισμού, στα οποία η αποστείρωση είναι μία από τις αναφερόμενες μεθόδους, η εκπομπή κατόρθωσε να βρει έναν γιατρό που λέει ότι εργάστηκε για το WWF μεταξύ 2005 και 2011. Αυτός υποστηρίζει ότι, πέρα ​​από την κλασική δουλειά του γιατρού, «μερικές φορές ασχολήθηκα επίσης με τον οικογενειακό προγραμματισμό. …Εκανα στείρωση χωρίς νυστέρι σε άνδρες. Ανοιγα μια μικρή οπή στο οσχέο […] Η διαδικασία διαρκεί μόνο πέντε με δέκα λεπτά.» Ο γιατρός εξηγεί στη συνέχεια ότι δεν έχει πλουτίσει από αυτές τις πρακτικές, αφού δηλώνει ότι έπαιρνε μόνο 600 ρουπίες ή περίπου 8 ευρώ ανά επέμβαση.

Σε αντίθεση με τον τίτλο του Atlantico, το οποίο αναφέρεται σε «προγράμματα αναγκαστικής αποστείρωσης κοντά στα εθνικά πάρκα», το ντοκιμαντέρ δεν αναφέρει εξαναγκασμό για τη διεξαγωγή τέτοιων επεμβάσεων. Πρόκειται για υποκίνηση ή ενθάρρυνση προσφυγής σε βαζεκτομή. Ο γιατρός που εμφάνισε η εκπομπή Zembla εξηγεί επίσης ότι συχνά έχει δυσκολίες να πείσει τους άνδρες να χειρουργηθούν: “Τους είναι δύσκολο να κατανοήσουν ότι δεν είναι κακό γι ‘αυτούς: αντίθετα, θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα, και θα σας αρέσει πολύ περισσότερο να κοιμάστε με τη γυναίκα σας. Μετά την επέμβαση πείθονται.”

Μετά τη μετάδοση αυτού του ρεπορτάζ, ο Stephen Corry, διευθυντής της Survival International, μιας ΜΚΟ για τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών, καταδίκασε την πολιτική ελέγχου των γεννήσεων κοντά στους φυσικούς βιότοπους ως “εντελώς ανήθικη” και είπε: “Μπορείτε να φανταστείτε το WWF να προωθεί τη στείρωση γυναικών που ζουν κοντά σε εθνικά πάρκα στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ; Το γεγονός ότι το θεωρούν αποδεκτό στην Ινδία και την Αφρική είναι καθαρός ρατσισμός.

 Ελέφαντες στο εθνικό πάρκο Μανάς της Ινδίας. Photo David Talukdar. AFP

Informations sur les Publicités Twitter et confidentialité

Σε ερώτηση του CheckNews, η WWF International απαντά ότι η οργάνωση  αναλαμβάνει σε όλο τον κόσμο σχέδια που αφορούν Πληθυσμό-Υγεία-Περιβάλλον  (PSE), τα οποία επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία συστημάτων ύδρευσης, την ανάπτυξη κέντρα φροντίδας και εκπαίδευσης, καθώς και “υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού προγραμματισμού“. 

Σε αυτό το σημείο και στην εκτέλεση βαζεκτομών, όπως παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ, ο οργανισμός επαναλαμβάνει ότι «το WWF δεν έχει ως στόχο τον οικογενειακό προγραμματισμό και δεν υποστηρίζει αυτούς τους στόχους, ούτε  προσφέρει υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού “. Το WWF εξηγεί ότι “ορισμένα σχέδια PSE έχουν στοιχεία οικογενειακού προγραμματισμού“, που σημαίνει ευκολότερη πρόσβαση των κοινοτήτων στις “υπηρεσίες πληροφόρησης και υγείας”, αποσαφηνίζοντας ότι “η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι της αρμοδιότητας των ειδικών του τομέα “.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, το ολλανδικό τμήμα του WWF αντέδρασε απαντώντας στις κατηγορίες για μη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και  προώθησης της στείρωσης των πληθυσμών που ζουν κοντά σε φυσικά πάρκα. Εξήγησε ότι για περιπτώσεις βίας και κακοποίησης διεξήγαγε ανεξάρτητες έρευνες, επιμένοντας ότι οι υπάλληλοί της και οι συνεργάτες της “όπως οι δασοφύλακες στην άσκηση των καθηκόντων τους” πρέπει να σέβονται “τα δικαιώματα και την ευημερία των αυτόχθονων πληθυσμών και των τοπικών κοινοτήτων’’. Σχετικά με την αντισύλληψη, απάντησε όπως στο CheckNews, ότι “το WWF δεν παρεμβαίνει στην ιατρική περίθαλψη, [αλλά] αν, παράδειγμα, κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικά, αυτό είναι ευθύνη ενός γιατρού.’’

Η θέση λοιπόν του WWF είναι ότι χρηματοδοτεί σχέδια PSE, όπου ενίοτε διεξάγονται επεμβάσεις οικογενειακού προγραμματισμού, αλλά δεν ευθύνεται για βαζεκτομές ή άλλες μεθόδους αντισύλληψης, οι οποίες υπόκεινται στην αρμοδιότητα και τη βούληση των ιατρών, που μισθοδοτούνται από τον οργανισμό.

Η εκπομπή Zembla αντέδρασε σε αυτή την απάντηση εξηγώντας ότι “η Zembla πουθενά δεν ισχυρίζεται ότι το WWF παρεμβαίνει στην ιατρική περίθαλψη που παρέχεται στους σταθμούς υγείας. Μιλήσαμε με έναν γιατρό στην Ινδία που προσλήφθηκε από το WWF για να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα PSΕ που περιελάμβανε επίσης τον οικογενειακό προγραμματισμό. Ο γιατρός βεβαιώνει ότι πραγματοποίησε επίσης επεμβάσεις βαζεκτομής στο πλαίσιο του σχεδίου οικογενειακού προγραμματισμού. Η αξιολόγηση των σχεδίων PSE και του εγχειριδίου οικογενειακού προγραμματισμού δείχνουν ότι η στείρωση αποτελεί μέρος των μεθόδων οικογενειακού προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται στα σχέδια  PSE”.

Εγκάρδια

Jacques Pezet

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: https://www.liberation.fr/checknews/2019/06/05/l-ong-wwf-mene-t-elle-des-programmes-de-sterilisation-forcee-aux-abords-de-parcs-nationaux-en-inde_1728509

*Τζούλιαν Χάξλεϋ (Λονδίνο 1887 – 1975). Πρώτος διευθυντής της UNESCO, για τις στειρώσεις πίστευε: “Η εθελοντική στείρωση μπορεί να είναι χρήσιμη. Αλλά η καλύτερη ελπίδα μας, νομίζω, έγκειται στην τελειοποίηση νέων, απλών και αποδεκτών μεθόδων ελέγχου των γεννήσεων, είτε με ένα από του στόματος αντισυλληπτικό ή κατά προτίμηση με ανοσολογικές μεθόδους που περιλαμβάνουν ενέσεις.” Θεωρούσε την ευγονική μέσο βελτίωση του ανθρώπινου πληθυσμού και μάλιστα ότι αυτή στο μέλλον μπορεί να πάρει τη θέση οργανωμένης θρησκείας!!!. Είναι επίσης ο άνθρωπος που επινόησε τον όρο «μετανθρωπισμό», ότι δηλ., σε απλά ελληνικά, ο άνθρωπος είναι ατελής και ότι του χρειάζεται ένα τσιπάκι στο κεφάλι, όπως υποστηρίζει και διαπρεπής Ελληνας επιστήμονας…

**Δημιουργημένες αρχικά για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας, αυτές οι μονάδες μετατράπηκαν σταδιακά σε υπερβολικά βίαιες πολιτοφυλακές, κάνοντας κατάχρηση των προνομίων τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων αλλά και εκτός αυτών. Σύμφωνα με το Buzzfeed : Το τοπικό προσωπικό της Οργάνωσης  στην Ασία και την Αφρική διοργάνωσε αποστολές κατά της λαθροθηρίας με επίλεκτες μονάδες γνωστές για τη βιαιότητα τους και ενέκρινε πρόταση του διοικητή του πάρκου για τη δολοφονία των  εισβολέων, ο οποίος προΐστατο της δολοφονίας δεκάδων ανθρώπωνhttps://www.lemonde.fr/international/article/2019/03/05/le-wwf-accuse-de-financer-des-factions-paramilitaires-violentes_5431837_3210.html

 

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,746ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα