Tα τελικά μέτρα για το Πάσχα – Τι συμφωνήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη λεωφόρο Κατεχάκη

10/4/20 | 0 | 0 | 261 εμφανίσεις

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Θα ελέγχονται όλα τα ΙΧ στα διόδια, η «τιμωρία» όσων επιχειρήσουν τρυκ, οι ατελείωτες ουρές στις εξόδους, πως θα κλείσουν οι εναλλακτικές διαδρομές , οι έλεγχοι σε περιφερειακές λεωφόρους της Αττικής την Κυριακή του Πάσχα και η ανησυχία για την Βαρβάκειο Αγορά

Θα ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα -κι όχι επιλεκτικά- που θα κατευθυνθούν τις επόμενες ημέρες στις εξόδους της Αθήνας . Θα έχουν δοθεί εντολές στους αστυνομικούς να προχωρούν σε διαρκείς, αναλυτικούς ελέγχους των εγγράφων που επικαλούνται κι αν βρίσκουν ασάφειες αλλά κι υπάρχουν υπόνοιες τρικ δεν θα τους επιτρέπεται να περάσουν τα μπλόκα. Κι αυτό άσχετα με την ουρές ΙΧ που θα δημιουργηθούν κι οι οποίες μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την αδικαιολόγητη αναχώρηση στην επαρχία κατοίκων της πόλης.

Παρεμφερείς έλεγχοι θα γίνουν και σε άλλες εναλλακτικές διαδρομές (μέσω Πάρνηθας, Λουτρακίου, Δερβενοχωρίων κλπ) κι έχει  ζητηθεί κι η συνδρομή αστυνομικών υπηρεσών από Κορινθία , Βοιωτία κλπ για να στηθούν μπλόκα σε κάθε προσπάθεια χρήσης άλλου περιφερειακού δρόμου.

Σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων έχει δοθεί σαφής εντολή να μην υπάρξει καμιά χαριστική πράξη επιστροφής τους ή διαγραφής προστίμων.

Την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρχουν και διαρκείς έλεγχοι στην Αττική Οδό, στις λεωφόρους Σουνίου, Μαραθώνος Λαυρίου και σε αυτές γύρω από Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Λούτσα κλπ κι άλλους για να αποφευχθούν μεταβάσεις σε εξοχικές κατοικίες και συναθροίσεις εκεί δεκάδων ατόμων. Οι αστυνομικοί προβλέπουν στα εν λόγω «μπλόκα» μεγάλες ουρές.

Αυτά είναι τα τελικά μέτρα για την «έξοδο του Πάσχα»  που αποφασίσθηκαν – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – σε σύσκεψη αργά το βραδυ της Πέμπτης στην λεωφόρο Κατεχάκη με την παρουσία πολιτικών κι υπηρεσιακών παραγόντων.

Επιπλέον δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς όλης της χώρας να επιτηρούν τους ιερούς ναούς την Μεγαλη Εβδομάδα κι αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει συγκέντρωση πιστών να παρέμβουν και να ενημερώσουν τις κεντρικές υπηρεσίες. Ελεγχος θα υπάρξει και σε τυχόν συγκεντρώσεις πολιτών σε πυλωτές πολυκατοικιών και σε άλλες πασχαλινές συναθροίσεις. Μεγάλο ζητούμενο είναι κι η κίνηση κι οι συγκεντρώσεις αλλοδαπών, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας όπου υπάρχει μικρός βαθμός πεθαρχίας .

Κεντρικό ζήτημα θεωρείται ο συνωστισμός ατόμων που μπορεί να υπάρξει τις επόμενες ημέρες στην Βαρβάκειο Αγορά όπου αναμένεται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του ιού, με παρουσία αστυνομικών, έλεγχο της κίνησης πολιτών εντός αυτής κλπ

Τα τελικά μέτρα για το Πάσχα – Τι συμφωνήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη λεωφόρο Κατεχάκη

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/1/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς Οι διερευνητικές συνομιλίες θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες. Η Αγκυρα έχει ξεκαθαρίσει, με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορεί, πως θα θελήσει να βάλει στην ατζέντα τα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της ιδιοκτησίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας