Pat Buchanan: Μήπως Εμείς Προκαλέσαμε τον Πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Zero Hedge, 26-2-2022, Authored by Pat Buchanan
.
[Εθισμένο στο κονσέρτο καταγγελτικών γεωπολιτικών αναλύσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, από  εντυπωσιακά ομόφωνους καθηγητές ελλαδικών πανεπιστημίων της προτίμησης των μεγάλων τηλεοπτικών μας δικτύων, το ελλαδικό κοινό πιθανώς θα «σοκαριστεί» (κατά τον προσφιλή νεωτερικό όρο) και θα απωθηθεί από το κατωτέρω άρθρο, ως παράφωνο, αιρετικό, ρωσόφιλο και προπαγανδιστικό και θα εκπλαγεί πληροφορούμενο ότι ο συντάκτης του είναι Αμερικανός συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής, πρώην σύμβουλος και λογογράφος του προέδρου Νίξον, τρις υποψήφιος ο ίδιος για την Προεδρία των ΗΠΑ, τον οποίο ουδείς και εξτρεμιστής στις ΗΠΑ αποτόλμησε να ψέξει για έλλειψη πατριωτισμού, ενώ διεθνώς εκτιμάται ως αμερικανική φωνή νηφαλιότητας, φρόνησης και πατριωτικού ορθολογισμού. Έτσι, η ανάγνωσή του προσφέρει την αναγκαία και αδιάβλητη εξισορρόπηση της προσφερόμενης ενημέρωσης.]
.
Μετάφραση/ εισαγωγή: Μιχαήλ Στυλιανού 

Ό,τι κι αν πιστεύετε για τον Πούτιν, δεν είναι Στάλιν. Δεν έχει δολοφονήσει εκατομμύρια άτομα ούτε έχει δημιουργήσει αρχιπέλαγος γκουλάγκ. Ούτε είναι «παράλογος», όπως υπονοούνται ορισμένοι ειδήμονες. Δεν θέλει πόλεμο μαζί μας, ο οποίος θα ήταν χειρότερος από καταστροφικός και για τους δυο μας. Ο Πούτιν είναι Ρώσος εθνικιστής, πατριώτης, παραδοσιακός και ψυχρός αδίστακτος ρεαλιστής που θέλει να διατηρήσει τη Ρωσία ως μεγάλη και σεβαστή δύναμη που ήταν κάποτε και πιστεύει ότι μπορεί να είναι ξανά.

Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας απαίτησε από τις ΗΠΑ να αποκλείσουν την Ουκρανία ως μελλοντικό μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ απάντησαν έντονα: Το ΝΑΤΟ έχει πολιτική ανοικτών θυρών. Κάθε έθνος, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, μπορεί να υποβάλει αίτηση προσχώρησης και να γίνει δεκτό. Δεν το αλλάζουμε αυτό.
.
Στη διακήρυξη του Βουκουρεστίου του 2008, το ΝΑΤΟ είχε θέσει την Ουκρανία και τη Γεωργία, πάντα πιο ανατολικά στον Καύκασο, σε πορεία ένταξης στο ΝΑΤΟ και κάλυψης τους από το Άρθρο 5 της συνθήκης, το οποίο δηλώνει ότι η επίθεση σε οποιοδήποτε μέλος αποτελεί επίθεση εναντίον όλων.
.
Μην μπορώντας να πάρει μια ικανοποιητική απάντηση στο αίτημά του, ο Πούτιν εισέβαλε και διευθέτησε το ζήτημα. Ούτε η Ουκρανία ούτε η Γεωργία θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Για να το αποτρέψει αυτό, η Ρωσία θα πάει σε πόλεμο, όπως έκανε η Ρωσία χθες το βράδυ.
.
Ο Πούτιν έκανε ακριβώς αυτό που μας είχε προειδοποιήσει ότι θα έκανε.
.
Όποιος και αν είναι ο χαρακτήρας του Ρώσου προέδρου, ο οποίος συζητείται τώρα έντονα εδώ στις ΗΠΑ, έχει εδραιώσει την αξιοπιστία του.
.
Όταν ο Πούτιν προειδοποιεί ότι θα κάνει κάτι, το κάνει.
.
Τριάντα έξι ώρες σε αυτόν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ενδεχομένως τον χειρότερο στην Ευρώπη από το 1945, πρέπει να απαντηθούν δύο ερωτήματα:
.
Πώς φτάσαμε εδώ; Και τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα;
.
Πώς φτάσαμε εκεί που η Ρωσία — πιστεύοντας ότι η πλάτη της είναι στον ένα τοίχο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, προχωρώντας το ΝΑΤΟ όλο και πιο κοντά, την έβαλαν εκεί — έφτασε σε ένα σημείο όπου επέλεξε τον πόλεμο με την Ουκρανία αντί να αποδεχθεί τη μοίρα και το μέλλον που πιστεύει ότι η Δύση επιφυλάσσει για τη Μητέρα Ρωσία;
.
Σκεφτείτε το: Μεταξύ 1989 και 1991, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ άφησε το Τείχος του Βερολίνου να γκρεμιστεί, η Γερμανία επανενώθηκε και όλα τα “αιχμάλωτα έθνη” της Ανατολικής Ευρώπης αφέθηκαν ελεύθερα.
.
Έχοντας αφήσει την Σοβιετική αυτοκρατορία  να καταρρεύσει, ο Γκορμπατσόφ επέτρεψε στη Σοβιετική Ένωση να διαλυθεί σε 15 ανεξάρτητα έθνη. Ο κομμουνισμός αφέθηκε να λήξει ως η κυρίαρχη ιδεολογία της Ρωσίας, της χώρας όπου ο λενινισμός και ο μπολσεβικισμός ριζώθηκαν για πρώτη φορά το 1917.
.
Ο Γκορμπατσόφ ακύρωσε τον Ψυχρό Πόλεμο στην Ευρώπη αφαιρώντας όλες τις αιτίες από την πλευρά της Μόσχας για το ιστορικό χάσμα.
.
Ο Πούτιν, πρώην συνταγματάρχης της KGB, ανέλαβε την εξουσία το 1999 μετά την καταστροφική δεκαετή διακυβέρνηση του Μπόρις Γιέλτσιν, ο οποίος οδήγησε τη Ρωσία στην εξουθένωση.
.
Εκείνο το έτος, το 1999, ο Πούτιν παρακολουθούσε καθώς η Αμερική διεξήγαγε βομβιστική εκστρατεία 78 ημερών στη Σερβία, το Βαλκανικό έθνος που ιστορικά ήταν προτεκτοράτο της Μητέρας Ρωσίας.
.
Εκείνο το έτος, επίσης, τρία πρώην έθνη του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία και η Πολωνία, εισήχθησαν στο ΝΑΤΟ.
.
Εναντίον ποιού αυτές οι χώρες θα προστατεύονταν από τα αμερικανικά όπλα και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ; Το ερώτημα τέθηκε δίκαια.
.
Το ερώτημα φάνηκε να απαντάται πλήρως το 2004, όταν η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έγιναν δεκτοί στο ΝΑΤΟ, μια ομάδα που περιελάμβανε τρεις πρώην δημοκρατίες της ίδιας της ΕΣΣΔ, καθώς και τρία ακόμη πρώην έθνη του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
.
Στη συνέχεια, το 2008, ήρθε η διακήρυξη του Βουκουρεστίου που έθεσε τη Γεωργία και την Ουκρανία, αμφότερες που συνορεύουν με τη Ρωσία, σε πορεία ένταξης στο ΝΑΤΟ.
.
Η Γεωργία, το ίδιο έτος, επιτέθηκε -σκοτώνοντας κάποιους -στην αποσχισμένη επαρχία της Νότιας Οσετίας, όπου τα ρωσικά στρατεύματα στάθμευαν ως ειρηνευτικές δυνάμεις .
.
Αυτό πυροδότησε μια αντεπίθεση του Πούτιν, μέσω της σήραγγας Ρόκι στη Βόρεια Οσετία που, απελευθέρωσε τη Νότια Οσετία και προχώρησε στη Γεωργία μέχρι το Γκόρι, τη γενέτειρα του Στάλιν. Ο Τζορτζ Μπους, ο οποίος είχε υποσχεθεί  « τερματίσει την τυραννία στον κόσμο μας”, δεν έκανε τίποτα. Αφού κατέλαβαν για λίγο μέρος της Γεωργίας, οι Ρώσοι αναχώρησαν αλλά παρέμειναν ως προστάτες των Νοτίων Οσετών.
.
Το αμερικανικό κατεστημένο έχει κηρύξει ότι πρόκειται για ρωσικό πόλεμο επιθετικότητας, αλλά μια έρευνα της ΕΕ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι για την έναρξη του πολέμου.
.
Το 2014, ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ρωσόφιλος πρόεδρος τηςΟυκρανίας, ο Viktor Yanukovych, ανατράπηκε στο Κίεβο και αντικαταστάθηκε από ένα φιλοδυτικά καθεστώς. Για να μη χάσει την Σεβαστούπολη, την ιστορική ναυτική βάση της Ρωσίας στην Κριμαία, ο Πούτιν κατέλαβε τη χερσόνησο και την κήρυξε ρωσικό έδαφος.
.
Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ έκλεψε τον Παναμά με παρόμοιες τύψεις.
.
Το οποίο μας φέρνει στο σήμερα.
.
Ό,τι κι αν σκεφτόμαστε για τον Πούτιν, δεν είναι Στάλιν. Δεν έχει δολοφονήσει εκατομμύρια, ούτε έχει δημιουργήσει ένα αρχιπέλαγος γκουλάγκ.
.
Ούτε είναι «παράλογος», όπως κάποιοι ειδήμονες. Δεν θέλει πόλεμο μαζί μας, κάτι που θα ήταν χειρότερο από καταστροφικό και για τους δυο μας.
.
Ο Πούτιν είναι Ρώσος εθνικιστής, πατριώτης, παραδοσιακός και ψυχρός και αδίστακτος ρεαλιστής που φροντίζει να διατηρήσει τη Ρωσία ως τη μεγάλη και σεβαστή δύναμη που ήταν κάποτε και πιστεύει ότι μπορεί να είναι και πάλι.
.
Αλλά δεν μπορεί να την διατηρήσει έτσι εάν η επέκταση του ΝΑΤΟ δεν σταματήσει ή εάν το αδελφό κράτος της Ουκρανίας γίνει μέρος μιας στρατιωτικής συμμαχίας,
.
της οποίας το πιο υπερήφανο καύχημα είναι ότι κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο εναντίον του έθνους που ο Πούτιν υπηρέτησε όλη του τη ζωή.
.
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδόν κάθε ώρα υπόσχεται, «Δεν πρόκειται να πάμε σε πόλεμο στην Ουκρανία».
.
Γιατί τότε δεν απέκλεισε αμέσως την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, πράγμα που αν γινόταν θα απαιτούσε από εμάς να κάνουμε κάτι που ο ίδιος ο Μπάιντεν λέει ότι εμείς οι Αμερικανοί, για τη δική μας επιβίωση, δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ: να πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία;
.
Did We Provoke Putin’s War in Ukraine? – Patrick J. Buchanan – Official Website

infognomonpoltics.gr

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ντροπή που σαν Έλληνες παίρνουμε το μέρος της δικτατορίας εναντίον της δημοκρατίας. Ο Περικλής στριφογυρίζει στον τάφο του. Ντροπή να θεωρούμε την δολοφονία αθωων ανθρώπων από ένα αισχρό εγκληματικό δικτάτορα που εκμεταλλεύεται τον ίδιο του τον λαό για να εμπλουτίζει τον εαυτό του και τους άλλους κακοποιούς της συμμορίας του. Ντροπή να δικαιολογούμε την υποστήριξη αυτή σε γνώμες ξεδιάντροπων πιονιών του Πούτιν αντί να κρίνουμε βάση αναμφισβήτητων αρχών και αξιών. Ντροπή.

  2. Όλα τα νομίσματα έχουν 2 όψεις και ο Πούτιν κάνει σήμερα ότι έκανε η Τουρκία το 1974 στην Κύπρο Χωρίς καμία κύρωση όμως δυστυχώς κάνει ακριβώς το ίδιο που έκανε και το νατο το 1991 στη Γιουγκοσλαβία

  3. Πάντως καλώς ή κακώς η ιστορία γράφεται από τους νικητές και Ανάλογα από την πλευρά που είσαι μπορεί να είσαι είτε ήρωας είτε εγκληματίας πολέμου

  4. Ο Πούτιν κάνει στην Ουκρανία, αυτό που θα κάναμε εμείς εάν εισβάλλαμε στην Κύπρο όταν αυτή θα αποφάσιζε να ενταχθεί στην Τουρκία.

    Ευτυχώς πάντως, που αυτό που κάνει ο Πούτιν, θα αποβή μάλλον καταλυτικό στην καταστροφή του οράματος της “τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης” και της “μεγάλης αναδιάταξης” (γκρέητ ρησέτ). Αλλιώς θα καταλήγαμε όλοι μας, επάνω στον ιμάντα μεταφοράς εμπορευμάτων να μάς σκανάρει ένα ρομπότ, προκειμένου να πιστοποιηθεί αν έχουμε υποστή το ετήσιο ΚΤΕΟ μας, ή θέλουμε ακόμα δουλειά για να αποβάλουμε ενοχλητικές και παρωχημένες ανθρώπινες ιδιότητες, όπως η αυτοδιάθεση του σώματος ή η ελευθερία της βούλησης – για να θυμίσουμε που βρίσκεται η Δύση, αμέσως πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και ποια δυστοπική μορφή λαμβάνει αρτίως η έννοια της “ελευθερίας” στη Δύση των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των υγειονομικών πιστοποιητικών. Τώρα τουλάχιστον απλώς κλέβει κότερα και ακυρώνει μπαλέτα και όπερες, θέτοντας στο στόχαστρο τον Προκόφιεφ και τον Τσαικόφσκυ. Είναι κι αυτή μια αναβάθμιση, απ’ το να καταδιώκει ανεμβολίαστους αρνητές!

  5. Denos Christofi Αυτο που περιγράφεις ταιριάζει γάντι στον ζελενσκι και οχι στον πουτιν.
    Και ο μπιουκαναν μονο πιονι του πουτιν δεν είναι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
26,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα