O Covid-19 και τα εμφυτεύματα !!!

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
του Γιώργου Μουρουζίδη*
Ένα από τα ισχυρά επιχειρήματα που πρόβαλαν οι αρνητές του Covid-19, ήταν η χρήση του ιού ως αφορμή για την εμφύτευση microchip στον ανθρώπινο οργανισμό, με σκοπό την παρακολούθηση του. Πράγματι, η τοποθέτηση αυτή είναι αληθής, περικλείει όμως την μισή αλήθεια, διότι η άλλη μισή βρίσκεται στο ενδεχόμενο της εθελοντικής τοποθέτησης microchip από πολλούς ανθρώπους. Το γεγονός της παράτασης του προσδόκιμου ζωής στην εποχή μας είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης της επιστήμης.
Σε λίγες δεκαετίες, αλγόριθμοι μεγάλων δεδομένων ενημερωμένοι από σταθερή ροή βιομετρικών πληροφοριών, θα μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της υγείας των ανθρώπων. Αυτά τα δεδομένα θα μπορούν να συστήσουν κατάλληλες θεραπείες, δίαιτες και καθημερινό πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο σε κάθε ανθρώπινο σώμα, DNA και προσωπικότητα, για την έγκαιρη αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών (καρκίνος,Αλτσχάιμερ, κλπ…) . Κάποια από τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν 200-300 χρόνια.
Το ζήτημα της ύπαρξης ή μη του Covid-19, χώρισε πάλι την κοινωνία. Οι άνθρωποι κρίνουν κυρίως βάσει αυτών που νομίζουν και όχι βάσει όσων γνωρίζουν.
Ο κίνδυνος που αναφύεται και σαφώς πρέπει ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι, ποιες άλλες πληροφορίες θα μεταδίδει ένα microchip, και πως και από ποιους οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν. Μήπως η Google, το fb, τα smartphones, κλπ…, δεν μας παρακολουθούν σήμερα, απλώς δεν αναμεταδίδουν ακόμα τα συναισθήματα μας και δεν ερμηνεύουν τις σκέψεις μας.
Σύντομα ο άνθρωπος δεν θα έχει που να ΄΄κρυφθεί΄΄, θα μπορεί βέβαια να απομονωθεί σε κάποιο βουνό, η σχέση όμως που θα έχει με τον κόσμο θα μοιάζει με αυτή ενός ορεσίβιου μοναχού.
Ανακύπτουν πράγματι ζητήματα ελευθερίας, διαχείρισης της εξουσίας, δικαιοσύνης, χειραγώγησης της ανθρώπινης σκέψης, αντικατάστασης των ενστίκτων από αλγορίθμους, και πολλών άλλων παραμέτρων. Η τεχνολογία τρέχει πολύ πιο γρήγορα από την πολιτική. Τα υπάρχοντα πολιτικά και οικονομικά μοντέλα δεν μπορούν να διαχειριστούν τις εξελίξεις αυτές. Η ψηφιακή εποχή καλπάζει και όποιος την χάσει χάθηκε. Η ιστορία μόνο θα επιβεβαιώσει εάν τελικά ήταν ωφέλιμη για την ανθρωπότητα.
Οι αρνητές του Covid-19 μπορούν να κριθούν και να αντιμετωπισθούν ακόμα με επιείκεια, σε λίγες δεκαετίες οι βιομετρικοί αισθητήρες θα αποκαλύπτουν εάν η άρνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα άγνοιας ή σκοπιμότητας.
Η συζήτηση για το microchip είναι ποια ξεπερασμένη, όπως συχνά συμβαίνει άλλωστε. Η μόνη επίκαιρη συζήτηση θα ήταν ο τρόπος πρόληψης της αρνητικής πλευράς των αισθητήρων, π.χ., ποιόν να εμπιστευτείς για τα δεδομένα σου, τον Zuckerberg ή τον Putin, ή μήπως είναι το ίδιο ;
*Ο κ. Γιώργος Μουρουζίδης είναι ανώτατος αξιωματικός του στρατού ε.α. Το κείμενο είναι αναρτημένο στη σελίδα του στο fb
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ας ξέρει ο αρθρογράφος ότι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να επιδιώκει όσα δήθεν θα του προσφέρει η “τεχνολογία” με άλλον τρόπο από τον αυτοματικό.

  Αν αναγκαστεί στην πλήρη αυτοματοποίηση προκειμένου να ζει θα πάψει να ανήκει βιολογικά στο είδος του.

  Στο “ακραίο” αυτό συμπέρασμα οδηγείται κανείς όταν συνειδητοποιήσει ότι η λογική ανθρώπινη δύναμη (αυτή που σχεδιάζει και υλοποιεί την τεχνολογία) εδράζεται στην δύναμή του να διαλέγεται-συζητά ελεύθερα την πραγματικότητα και τα “δεδομένα” της. Όταν πάψει να το κάνει αφού θα το έχει αναθέσει στους “αλγορίθμους” , τότε αυτή η στέρηση θα του αφαιρέσει και την δυνατότητα να παράγει τα αποτελέσματα αυτής της αποστερηθείσας διαλογικής επικοινωνίας. Θα έχει πριονίσει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται.

  Αν σε εκείνη την περίπτωση υποθέταμε ότι η τεχνολογική διαδικασία συνέχιζε “από αδράνεια” οι τσιπαρισμένοι τρακοσιετείς εξ αλγορίθμου διαιτώμενοι που δεν θα μπορούν να κρυφθούν (ούτε στου βοδιού το κέρατο που λέει ο λόγος) δεν θα είναι πια ούτε ουσιωδώς ούτε και φαινομενικά άνθρωποι. Τέτοιοι θα έχουν παραμείνει μόνο οι ορεσίβιοι μοναχοί.

  Το δυστύχημα είναι ότι οι σημερινοί άνθρωποι που προορίζουν και οραματίζονται μια τέτοια εξέλιξη στερούνται και της στοιχειώδους ανθρώπινης αυτογνωσίας, να μην τους αρέσει μια τέτοια εξέλιξη. Την θεωρούν αναβάθμιση του είδους και την επιδιώκουν όπως οι πρόγονοί τους αλχημιστές το αθάνατο νερό και την λυδία λίθο. Είναι βαθειά η νύχτα που νυχτώθηκαν.

  ΥΓ
  Το τσιπάρισμα ίσως σου αφαιρεί την δυνατότητα να μετανιώσεις και να κόψεις το τσιπαρισμένο σου ας πούμε χέρι. Το φέισμπουκ, αν πιστεύεις ότι κακώς σε παρακολουθεί, το κλείνεις ή το κινητό το πετάς. (Ή το πλαστικό χρήμα το καταργείς. Μέχρι και την εφορία μπορείς να αναμορφώσεις. Για φαντάσου! ) Δεν αρνείσαι έτσι την τεχνολογία αλλά αυτήν την τεχνολογία, που δεν σε εξυπηρετεί. Και τις γκιλοτίνες πετάξαμε, τεχνολογία ήταν κι εκείνες. Δεν ήταν τεχνοφοβικοί αρνητές της προόδου όσοι το έκαναν.

 2. Αγαπητέ, Enhancing (μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα).
  Ευχαριστώ για τον κόπο σας να σχολιάσετε στο κείμενο μου.
  Ο,τι έγραψα είναι τα όνειρα μου για τον κόσμο, είναι όσα εκτιμώ ότι θα συμβούν ανεξάρτητα από τις επιθυμίες μας.
  Να είσαστε καλά.
  Σας εύχομαι θερμά,Καλά Χριστούγεννα !!!

  • ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
   Αγαπητέ, Enhancing (μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα).
   Ευχαριστώ για τον κόπο σας να σχολιάσετε στο κείμενο μου.
   Ο,τι έγραψα δεν είναι τα όνειρα μου για τον κόσμο, είναι όσα εκτιμώ ότι θα συμβούν ανεξάρτητα από τις επιθυμίες μας.
   Να είσαστε καλά.
   Σας εύχομαι θερμά,Καλά Χριστούγεννα !!!

   • Καλά Χριστούγεννα, κε Μουρουζίδη.

    Μετρούν κάπως και οι επιθυμίες μας, αλλά και οι πράξεις μας και οι στάσεις μας και οι αποφάσεις μας και οι συζητήσεις μας στο τι θα γίνει τελικά.
    Ζωή ερήμην δεν γίνεται.

    Δεν σάς προσήψα (τις σχολίασα μόνο λίγο) ούτε τις εκτιμήσεις ούτε και τα όνειρά σας βέβαια.

    Κι εσείς να είστε πάντα καλά.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,747ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα