«Lockdown ισούται με μαρασμό της οικονομίας»! – Τι έλεγε πριν δύο ημέρες ο υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης

5/11/20 | 2 | 0 | 150 εμφανίσεις

Δεν το λέμε εμείς, το έλεγε 48 περίπου ώρες πριν ο Υπουργός Επικρατείας, ο πιο άμεσος δηλαδή συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης.

“Μία απόφαση καθολικής απαγόρευσης θα ήταν “εξαιρετικά άστοχη για πολλούς λόγους”: αναλυτικά, “θα οδηγούσε σε μαρασμό της οικονομίας”, υπάρχουν ακόμη “σοβαρότατες δευτερογενείς συνέπειες που δεν μπορούμε άμεσα να τις μετρήσουμε”, όπως οι ψυχολογικές που σχετίζονται με τον περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών και τον εγκλεισμό στα σπίτια, ιδίως στις νεότερες ηλικίες” ήταν τα λόγια του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Άραγε πλέον δεν ισχύουν αυτά; Τι άλλαξε σε 48 ώρες

Ή μήπως στην κυβέρνηση θέλουν απλά να καλύψουν την αδράνεια μηνών, την μη προετοιμασία τους, που οδηγεί για μια ακόμη φορά στον εύκολο δρόμο των απαγορεύσεων;

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/931307_lokntaoyn-isoytai-me-marasmo-tis-oikonomias-den-leme-emeis-leei

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Δεν είμαι ειδικός και δεν γνωρίζω αν το Lockdown είναι η μόνη λύση για την παρούσα φάση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία (και όχι μόνο) τής χώρας.

  Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν συνιστά υπευθυνότητα και σοβαρότητα από χθες μέχρι σήμερα πρωθυπουργός(*) και αρμόδιοι να κάνουν στροφή 180° και από εκεί που απέκλειαν μία τέτοια περίπτωση, τώρα να την εξαγγέλλουν. Δεν μπορεί σε μία μέρα να άλλαξε η κατάσταση τόσο δραματικά!

  (*) Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης, αποκλείει καθολικό lockdown [29-10-20], δηλ. πριν μία εβδομάδα.

 2. 2
  Σ.Α.Ν. says:

  Φαίνεται ότι το pronevws ,που απεφάσισε να αντιπολιτεύεται -εν παντί τόπω και χρόνων και δια πάσαν αιτίαν-την παρούσα κυβέρνηση και όσοι άλλοι ”δικοί” του ,δεν έζησαν επιδεινώσεις ασθενειών σε δικούς τους ανθρώπους ,που ανατρέπουν και προγραμματισμούς τους- και της ημέρας ακόμη- ,για να ρωτούν ”τι άλλαξε σε 48 ώρες”.
  Αλήθεια έχουμε την γνώμη ότι και αν ακόμη είχαμε καλύτερη προετοιμασία -σε γιατρούς και ΜΕΘ – θα θέλαμε να αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι ,οι διασωληνομένοι και οι νεκροί ,χωρίς να λαμβάνει το κράτος -όπως όλα τα κράτη – μέτρα ,μέχρι και το lockdown;;;.
  Αυτή η πανδημία είναι σύνθετο κοινωνικό και υγειονομικό θέμα ,για το οποίο δεν έχει αρκετές πληροφορίες ούτε καν η ίδια η Παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και μερικοί -με πρώτους τους προοδευτικούς συμμάχους κ.κ. Τσίπρα και Γεννηματά -”όπου σταθούν και όπου βρεθούν ”πετροβολούν πολιτικά” ,με άσφαιρα φυσικά πυρά ,για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους ,αντί να ”σαλπίσουν σιωπητήριο” γιαυτόν τον δύσκολο χειμώνα , μιας και οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  1/12/20 | (0 σχόλια)
  Νικόλαος Δ. ΚανέλλοςΠρέσβης επί τιμή. Πρώην Πρέσβης της Ελλάδας σε Κόσοβο, Σλοβακία, Βιετνάμ Αζερμπαϊτζάν. 30/11/2020 10:20 EET | Updated 30/11/2020 15:11 EET Γραφειοκρατία και αναξιοκρατία, όποιος τα ανατρέψει θα γράψει την νέα Ιστορία. ASSOCIATED PRESS Ο κύριος προβληματισμός, σήμερα, στην Ελλάδα έχει δυο πόλους χωρίς ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας