H Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απαντά στην  Κ. Νοτοπούλου που χαρακτήρισε ως “άχρηστο” το ιστορικό Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Η βουλευτής Ν. Σερρών με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και πρ. Υφ. Μακεδονίας-Θράκης και Εθνικής Άμυνας κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απαντά σε τοποθέτηση της κας Νοτοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της τελευταίας, όπου αναφέρεται στο ρόλο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης:

“Η κα Νοτοπούλου αποκάλεσε απαξιωτικά “άχρηστο” το ΥΜΑΘ και υποστήριξε ότι ήταν μια “πρόκληση” πώς θα το μετέτρεπε κατά τη θητεία της σε “χρήσιμο”.

Αυτά είναι τα μεγάλα λάθη που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την άγνοια και αδιαφορία τους για τα εθνικά θέματα, με τα οποία προσβάλλουν και προκαλούν τη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Ενημερώνω, λοιπόν, την κα Νοτοπούλου και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ιστορικό Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, που είναι μεγάλη τιμή μου που το υπηρέτησα πριν από εκείνη, δεν ήταν ποτέ “άχρηστο”, σε κανένα σημείο της πορείας του.

Πέρα από τις αναπτυξιακές και πολιτιστικές αρμοδιότητές του, που θα μπορούσαν σίγουρα να είναι μεγαλύτερες αλλά παρέμειναν κρίσιμες για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης, το ΥΜΑΘ διατελεί έναν ακόμη πιο σπουδαίο ρόλο:

Αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ιστορικό σύμβολο και ασπίδα της ελληνικότητας της Μακεδονίας, παρά τη θέληση όλων εκείνων που θέλουν να το απαξιώσουν από μέσα ή από έξω, για προφανείς αντεθνικούς λόγους.

Ιστορικοί συμπολίτες μας από όλο το πολιτικό φάσμα, από τον Νικόλαο Μάρτη ως τον Ανδρέα Παπανδρέου, και φυσικά το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κάναμε μεγάλο αγώνα για να διατηρήσει το ΥΜΑΘ τον κρίσιμο ιστορικό του ρόλο. Και θα επιμείνουμε σ’ αυτόν τον αγώνα μέχρι τελευταίας ρανίδας, όπως και για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να μην παραχωρηθεί το ιστορικό και βαθιά ελληνικό όνομα της Μακεδονίας, στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Ας μην απορούν λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση που αντιμετωπίζουν από τον ελληνικό λαό. Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι η απομάκρυνσή τους από τις εθνικές θέσεις είναι εκείνη που απαξιώνει οποιοδήποτε άλλο έργο, σημαντικό ή όχι, έχουν κάνει αυτά τα χρόνια.

Εμείς τους προειδοποιήσαμε, τους στηρίξαμε έντιμα για το καλό των συμπολιτών μας την τετραετία που πέρασε, μα αυτοί συνεχίζουν να κάνουν αντεθνικές και λανθασμένες επιλογές.

Αποδεικνύουν δυστυχώς ότι είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης που έλαβαν και άξιοι της μοίρας που τους επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός, αν επιμείνουν να συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος.

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Βουλευτής Ν. Σερρών

πρ. Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης

πρ. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας”

Σημείωμα για το ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ (2015-2018)

  • Κατά τη διάρκεια της θητείας της η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ξανάβαλε τη Μακεδονία και τη Θράκη στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων, μετά από μια μεγάλη περίοδο εσωστρέφειας.
  • Από το γραφείο της πέρασαν θεσμικοί και επιχειρηματικοί εκπρόσωποι από Κίνα, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία, Ρουμανία, Γερμανία και όλο τον κόσμο, που αντιλήφθηκαν τη δυναμική της Μακεδονίας μας και την ξεκάθαρη ελληνικότητα της έννοιας Μακεδονία.
  • Έδωσε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας. Με τροπολογία της η ΔΕΘ λειτουργεί πλέον με κριτήρια ιδιωτικού δικαίου, απαλλαγμένη από γραφειοκρατίες του παρελθόντος. Αυτό συνετέλεσε στη διάκρισή της ΔΕΘ ανάμεσα στο διεθνή ανταγωνισμό και οι διοργανώσεις της έσπασαν διαδοχικά ρεκόρ αύξησης της επισκεψιμότητας.
  • Απελευθέρωσε μέσω του Επενδυτικού Νόμου κεφάλαια προς επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας. Πέτυχε την επίλυση καθυστερήσεων σε ελέγχους και πιστοποιήσεις εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, που παρεμπόδιζαν την απελευθέρωση κεφαλαίων προς επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.
  • Ενεργοποίησε αναπτυξιακά και οικονομικά προγράμματα που βρίσκονταν μόνο στα χαρτιά επί δεκαετίες. Όπως την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, που επί χρόνια αντλούσε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς αποτέλεσμα.
  • Ξεκίνησε πρόγραμμα καταγραφής των μνημείων του Αγίου Όρους και τη δημιουργία μητρώου κτιρίων του.
  • Έφερε την Ελληνική πολιτεία κοντά σε ανθρώπους που δεν είχαν ξανανιώσει την παρουσία της, όπως οι Πομάκοι. Ήταν η πρώτη υπουργός που είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων της Θράκης και με πολίτες της Ροδόπης.
  • Αντιμετώπισε θέματα που ταλάνιζαν τη Βόρεια Ελλάδα επί χρόνια. Όπως: – Δεκάδες διατηρητέα κτίρια που βρίσκονταν σε γκρίζα ζώνη και χαρακτηρίστηκαν τελικά κατά τη θητεία της. – Τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, που έπρεπε να γίνεται με χορηγίες, χωρίς κεφάλαια. – Τα προβλήματα της ΕΥΑΘ που καταφέραμε και προστατέψαμε το δημόσιο χαρακτήρα της…
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητες μας ειναι οι ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ , αλλα δεν εινμαι ιδικτησιας μας . Ρωταμε απλως αν θα δημοσιευονται ,η, οχι τα σχολια των φιλων της , οπως μεχρι προ εβδομαδος ,η, δεν θα δημοσιευονται κατα την πεοεκλογικη περιοδο , ”για να μη επηρεαστει το φρονημα των συνελληνων ” και αν αυτο ισχυει για ολους τους καθιερωμενους ως εγκυρους ιστοτοπους.
    Σε καθε περιπτωση τις καλυτερες ευχες μας σαυτες και στον κ. Σαββιδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα