ANIXNEFSEIS web tv: Που το πάει η Τουρκία, εν μέσω κορονοϊού, στον Έβρο; Πως θα αντιδράσει η Ελλάδα;

25/3/20 | 4 | 1 | 1,470 εμφανίσεις

Τι προτείνουν οι:

-Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α.

-Γεώργιος Χατζηθεοφάνους, Υποστράτηγος ε.α.

-Δημήτρης Τσαϊλάς, υποναύαρχος ε.α. Δείτε το βίντεο.

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί στον Έβρο με τον υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά της Ελλάδας. Και αυτό, παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον κορονοϊό. Τα ίδια σοβαρά προβλήματα με τη πανδημία αντιμετωπίζει και η Ελλάδα και το ερώτημα είναι αν η κατάσταση στον Έβρο θα συνεχιστεί με ανοικτό ορίζοντα. Η παραπαίουσα Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίζεται στα λόγια και σε οικονομική ενίσχυση αλλά το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Θα πρέπει είτε να συνετίσει τον Ερντογάν να σταματήσει την πίεση που ασκεί στην Ελλάδα είτε να συμμετάσχει με ανθρώπινες δυνάμεις στον Έβρο. Η διάρρηξη του Έβρου θα σημάνει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στις ευρωπαίκές χώρες και αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό στις ευρωπαϊκές ηγεσίες. Ο Ερντογάν ακολουθεί, επίσης, και μια άλλη ύπουλη τακτική απέναντι στην Ελλάδα με την εργαλειοποίηση του διεφθαρμένου Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Πάνω απο τριάντα χιλιάδες “μετανάστες εστάλησαν στην Αλβανία τους οποίους ο Ράμα θέλει να εγκαταστήσει στη Βόρειο Ήπειρο. Τίποτε δεν αποκλείει αν πάρουν σήμα απο τις τουρκικές αρχές να επιχειρηθεί μια “μεταναστευτική” εισβολή στην Ελλάδα και απο την πλευρά της Αλβανίας.

Τι προτείνουν για όλα αυτά οι:

-Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α.

-Γεώργιος Χατζηθεοφάνους, Υποστράτηγος ε.α.

-Δημήτρης Τσαϊλάς, υποναύαρχος ε.α. Δείτε το βίντεο.

Category: Videos, Διπλωματία, Κυριο Θεμα

( 4 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσει η Ελλάς ,εκτός από τους κ.κ.πρωθυπουργό ,Υπουργό Εθνικής Αμύνης και τον Στρατηγό ,Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης ,που δεν θα περιμένουν κανένα ”συμβουλάτορα” για κάθε ένέργειά τους.
  Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αφήσουν ατιμωτικό στίγμα στην Ελληνική Ιστορία,-χρονιάρα μέρα που είναι σήμερα – και τώρα μάλιστα που ”είναι δεμένοι πισθάγκωνα” όλοι οι ειρηνόφιλοι ,διεθνιστές και λοιπές ”δημοκρατικές ”δυνάμεις των συγχρόνων Ελλήνων και που έχουμε εκδηλωμένο πια καθημερινώς τον έντονο φιλελληνισμό ,που βοήθησε πολύ και στην Εθνεγερσία του 1821.

 2. 2
  Kostas says:

  Καλησπέρα σας κύριε Σαββίδη.
  Σας ευχαριστούμε που μας θυμιζετε πως εκτός από τον κορονοιο έχουμε άλλο ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα (ίσως πολύ πιο επικίνδυνο και μεγαλύτερο από τον κορονοιο). Την αντιμετώπιση του τουρκικού αναθεώριτισμου.
  Προσωπικά η ευλογη ερώτηση που προκύπτει από την τέλευταια σας εκπομπή είναι γιατί τόσα χρόνια δεν έχει εκπόνηθει μια εθνική στρατηγικη με ορίζοντα δεκαετίας, εικοσαετιας η οποία να παραμένει σταθερή και να μην μεταβάλλεται κάθε φορά που εναλλασονται τα “ίδια” κόμματα στην εξουσία τα τέλευταια 40 χρόνια.
  Το γεγονός και μόνο πως η εξουσία στην Ελλάδα καταλήγει ακριβώς στα ίδια χέρια τόσα χρόνια κάνει το παραπάνω ερώτημα ακόμα πιο ιδιαίτερο, διότι αν μη τι άλλο αυτό το γεγονός κάνει ακόμα πιο εύκολη την εκπόνηση και την υιοθέτηση μιας υπεράνω κομμάτων εθνικής στρατηγικής.
  Οπότε θα ήθελα να σας παράκαλεσω να θέσετε αυτό το ερώτημα στους αντίστοιχους καλεσμένους σας στην έπομενη εκπομπή σας.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  Να είστε καλά.

  Κώστας.

  • 2.1
   Επισκέπτης says:

   Εύλογο το ερώτημα, αλλά να την εκπονήσει ποιος; Από την Μεταπολίτευση και μετά, έχει διαμορφωθεί ένα είδος ολιγαρχικού πολιτεύματος, το οποίο, όπως έχει σοφά επισημάνει και ο Κοντογιώργης, ονομάζεται κομματοκρατία. Τα κόμματα είναι συμμορίες, οι οποίες ενδιαφέρονται για την εξουσία και μόνο και τα εξ αυτής απορρέοντα αγαθά. Τίποτε άλλο. Για τον λόγο αυτόν καταντήσαμε έτσι που καταντήσαμε. Κι εδώ και κάποια χρόνια, ας πούμε από το 1996 και μετά, ξεπουλούν και την πατρίδα, με την ανοχή τού αδιάφορου και πολιτικά ανώριμου ελληνικού λαού.

   Για να εκπονηθεί σχέδιο εθνικής εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο, χρειάζεται πατριωτισμός και ομοψυχία, έννοιες εντελώς άγνωστες σ’ αυτούς που κυβερνούν από το 1974 και μετά. Στόχος των κομμάτων είναι να κρατούν τον λαό διχασμένο, κομματιασμένο (αυτό λέει και η λέξη “κόμμα”), ώστε να μπορούν να κυβερνούν για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω.

 3. 3
  Σ.Α.Ν. says:

  Εκτιμώ ,αγαπητέ κ.Κώστα,ότι δεν σχεδιάσθηκε και δεν υιοθετήθηκε μια εθνική στρατηγική για τα Ελληνοτουρκικά ,επειδή τα κόμματα που ενηλλάγησαν στην εξουσία από το 1974 (Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) εκινούντο -τα δυο τελευταία ιδίως -μεταξύ του εκκρεμούς δεν ”ανήκουμε στην Δύση , ”βυθίσατε το Χόρα” και την φιλοσοβιετική και τριτοκοσμική πολιτικές στα λόγια για το πόπολο τους και υποταγή ”στα ζόρικα” ,είτε με το μέα κούλπα στο Νταβός το 1987 ,είτε με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου το 2015 και άλλα τινά, γνωστά και σ’εσάς .
  Ας μη ξεχνάμε -ξεχνάτε ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε φιλοευρωπαικό μετά το Μάστριχτ το 1993 και ο Σύριζα τον Σεπτέμβριο του 2015 και ότι την σταθερή διαχρονικώς εξωτερική πολιτική την εξασφαλίζουν οι έμπειροι διπλωμάτες και στρατιωτικοί-αλά Τούρκα -(μια που μιλάμε για την πολιτική της Τουρκίας) και όχι οι κομματικοί σύμβουλοι του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών,όπως συμβαίνει στην Ελλάδα από το 1981, η οποία Ελλάδα από τότε δεν ανέδειξε κανένα νέο διπλωμάτη ολκής. Γιατί άραγε;;;.
  Να μη θυμηθούμε ότι όλοι οι διπλωμάτες”ποδοπατήθηκαν”από τους συμβούλους των κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά κατά τις διαπραγματεύσεις της Συμφωνίας των Σκοπιών;;;.
  Μάλλον μετά την εθνική περιπέτεια μας με τον διαβολικό κορονο-ιό θα συμφωνήσουν σε μια σταθερή πολιτική και εναντίον αυτού και της Τουρκίας ,συμμάχου μας και γείτονος ,που αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και ,γιατι οι ξένοι-μικροί και μεγάλοι- δεν μπορούν να αντέξουν τους ασυμφιλίωτους εχθρούς(βρείτε τα μας συμβουλευουν),όταν μάλιστα συμφιλιώθηκαν μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο οι ηγεσίες και οι λαοί της Κεντρικής Ευρώπης ,που τους είχε ”λειώσει” ο Χίτλερ.
  Έχουμε βλέπετε και από το 1963 άλυτο και το Κυπριακό ,που μας ”πόνεσε-επηρέασε”” πολύ από τότε και κυρίως από το 1974 σε πολλές αποφάσεις μας.
  Φυσικά αγαπητέ κ.Κώστα θα περιμένετε και τις απαντήσεις-αν τις έχετε- της 3άδος των ειδικών .
  Συγγνώμη γιατί προέτρεξα. Να είστε καλά

 4. 4
  Yannis Skoufis says:

  Ο συνομιλητής έκανε λάθος. Είπε πως οι Κινέζοι έκαναν το πείραμα. Οι παρακάτω σύνδεσμοι στο περιοδικό Nature αναφέρει πως έγινε στις ΗΠΑ
  https://www.nature.com/articles/nm.3985
  https://www.nature.com/news/engineered-bat-virus-stirs-debate-over-risky-research-1.18787

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  11/8/20 | (6 σχόλια)
  Επιλογή μας είναι οι χαμηλοί και προσεκτικοί τόνοι. Αλλά κάποιες επισημάνσεις κοινής λογικής. Μέχρι στιγμής: -Η Τουρκία παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. -Η ελληνική πλευρά παραδέχεται ότι το τουρκικό σκάφος βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. -Διάφοροι προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορεί να βρίσκεται ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας