Χαρδαλιάς: 118 πυρκαγιές αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν επτά φωτιές στην Ηλεία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για τις φωτιές στη χώρα.

Νέα έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών από τον Νίκο Χαρδαλιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κάνει ανακοινώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αρχικά είπε ότι σε όλη τη χώρα η πυροσβεστική αντιμετώπισε 118 πυρκαγιές, ενώ αναφέρθηκε στα SMS που στάλθηκαν μέσω του 112 σε κατοίκους και επισκέπτες περιοχών όπου μαίνονται πυρκαγιές.

Για την Βαρυμπόμπη σημείωσε ότι στο σημείο βρίσκονται ακόμα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια.

Όπως είπε, επιχείρησαν 165 πυροσβέστες με πεζοπόρα και 58 οχήματα και από αέρος, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Δευκαλίων. Στις 4 το μεσημέρι, το λιμενικό επιχείρησε επιχείρηση απεγκλωβισμού στις Ροδιές.

Τις μεσημεριανές ώρες σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν 7 πυρκαγιές στην Ηλεία, εκ των οποίων οι 4 στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Επιχειρούν 160 πυροσβέστες, 50 οχήματα, ομάδα drone του Πυροσβεστικού, το Beriev 200, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Εστάλησαν σειρά μηνυμάτων για εκκένωση οικισμών.

Προς το παρόν πιο κρίσιμες κρίνονται οι φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στην Αρχαία Ολυμπία και στην Εύβοια. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν γίνει εκκενώσεις οικισμών ενώ οι φλόγες έχουν ήδη κάψει κατοικίες.

Κλείνοντας, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα