«Αγαπημένε μας Σχολάρχα πάτερ Νικηφόρε»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

28 Ιουλίου 2021

Εμείς οι μαθητές της Αθωνιάδος Σχολής της δεκαετίας του 1990 και του 2000 είχαμε την τύχη να συναναστραφούμε και να ζήσουμε με τον αξιόλογο Ιερομένο πατέρα Νικηφόρο. Ο Μητροπολίτης Κινσάσας υπηρέτησε στην Σχολή μας ως καθηγητής, ως υποδιευθυντής επί Αγίου Ροδοστολου Χρυσόστομου αλλά και ως Σχολαρχης.

 

Άνθρωπος απλός, μορφωμένος, καλογερικός, φιλακόλουθος με πολλή αγάπη για τους μαθητές της σχολής μας. Άνθρωπος της τάξης, με ευγένεια αλλά και αυστηρότητα όπου αυτή επιβάλλονταν. Στα χρόνια που υπηρέτησε στην Αθωνιάδα βοηθούσε από καρδιάς όλους πνευματικά και υλικά.

Ως μοναχός της Μικράς Αγίας Άννας, γνώριζε πολύ καλά το Αγιορείτικο τυπικό και την μοναχική ζωή, την οποία μετέφερε σε εμάς τους μαθητές του, με πολλή αγάπη, καθώς επίσης και τις πλούσιες γνώσεις του περί των δογμάτων και της θεολογίας της ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Ένα από τα πολλά του έργα που με ωφέλησε προσωπικά ήταν το βιβλίο της Αγιορειτικής Ιστορίας.

Η ευλογία και η χάρη του στήριξαν κι εμένα, όταν πρωτοπήγα έφηβος στην Αθωνιάδα Σχολή το 1991. Με πατρική αγάπη με βοήθησε να ξεπεράσω τις δυσκολίες μου και να εγκλιματιστώ στις απαιτήσεις της σχολής. Όταν εκλέχθηκε και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης, η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη όση τώρα και η θλίψη μου για τον πρόωρο χαμό του.

Όμως ο Χριστός μας είμαι σίγουρος ότι τον πήρε κοντά του στον χορό των Αγίων, πλάι στους Αγίους Ιεραποστόλους της εκκλησίας μας, αφού η ιεραποστολή ήταν για τον Σεβασμιώτατο τρόπος ζωής… Την ευχή σου Άγιε Δέσποτα… Αγαπημένε μας Σχολάρχα πάτερ Νικηφόρε… Καλό Παράδεισο και καλή αντάμωση…

pemptousia

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα