«Κατάσχεση από τη δικαιοσύνη 2 εκατ. ευρώ της κρατικής επιχορήγησης προς το κόμμα της  Le Pen εξαιτίας της κατάχρησης των Βοηθών των ευρωβουλευτών»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη Οικονομολόγου [email protected]  www.kalkis.eu

Στο πλαίσιο της υπόθεσης των θεωρούμενων «εικονικών βοηθών των ευρωβουλευτών του Εθνικού Μετώπου», οι παρισινοί οικονομικοί δικαστές κατέσχεσαν 2 εκατομμύρια ευρώ της κρατικής επιδότησης που θα καταβάλλονταν τη Δευτέρα 9-7-2018 στον Εθνικό Συναγερμό (ΕΣ, πρώην Εθνικό Μέτωπο). Αυτή ήταν η είδηση που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική εφημερίδα Le journal de dimanche κυριακάτικα στις 8-7-2018.

Δεν ήταν κάτι το αναμενόμενο ; Ασφαλώς ναι, ήταν θέμα χρόνου, αφού από τις φιλόξενες στήλες των Ανιχνεύσεων είχαμε αναφερθεί στο θέμα κατά την ακόλουθη χρονολογική σειρά :

στις 05-07-2017 https://www.anixneuseis.gr/?p=170650

στις 03-12-2017 https://www.anixneuseis.gr/?p=179942

στις 18-12-2017 https://www.anixneuseis.gr/?p=180959

στις 01-06-2018 https://www.anixneuseis.gr/?p=190680

Οι ευρωπαϊκοί κανόνες για τους Βοηθούς των Ευρωβουλευτών είναι σαφείς:

«Μόνο τα έξοδα που αντιστοιχούν στη βοήθεια που είναι αναγκαία και σχετίζονται άμεσα με την άσκηση της κοινοβουλευτικής εντολής των ευρωβουλευτών μπορούν να ληφθούν υπόψη (…). Οι δαπάνες αυτές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τα έξοδα που σχετίζονται με την ιδιωτική σφαίρα των βουλευτών». Παρά τους εν λόγω ισχύοντες κανόνες, η πολέμια του «σάπιου ευρωπαϊκού συστήματος» Marine Le Pen κατηγορήθηκε ότι 17 ευρωβουλευτές ή πρώην ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου, συμπεριλαμβανομένων της ίδιας της προέδρου του κόμματος αλλά και του πατέρα της Jean-Marie Le Pen, είναι στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας, η οποία άρχισε το 2015 και αναφέρεται σε τουλάχιστον 40 «εικονικούς βοηθούς» ευρωβουλευτών οι οποίοι αντί να εργάζονταν πραγματικά για τους ευρωβουλευτές, παρείχαν τις όποιες υπηρεσίες τους για το κόμμα στη Γαλλία! Δηλαδή γινόταν κατ’εξακολούθηση μια έμμεση χρηματοδότηση από τον ευρωπαίο φορολογούμενο, άρα και από τον έλληνα, της μισθοδοσίας και των λοιπών λειτουργικών εξόδων του κόμματος του Εθνικού Συναγερμού, βάση ενός λογιστικού κόλπου που επινόησαν και εφήρμοσαν, εν γνώσει της Le Pen :

@ ο άνθρωπος-κλειδί Charles Van Houtte, βέλγος φοροτεχνικός, πρώην διαπιστευμένος Βοηθός της Marine Le Pen και πρώην διοικητικός υπάλληλος στο Ευρωκοινοβούλιο για την ευρωομάδα «Ευρώπη των Εθνών και των Ελευθεριών» (την ακροδεξιά διεθνή δηλαδή), την οποία ίδρυσε τον Ιούνιο του 2015 η Le Pen.

@ ο γάλλος διαχειριστής του κόμματος της Le Pen,  Wallerand de SaintJust, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα  των Simon Piel και Lucie Soullier στον ηλεκτρονικό LE MONDE, στις  05.03.2018.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε με το ελεγκτικό έργο της «Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης» (OLAF), η οποία κοινοποίησε τον Ιούλιο του 2016 το πόρισμα της έρευνάς της στα γαλλικά δικαστήρια. Το αρμόδιο ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο επανεκτίμησε τη ζημία σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ για την χρονική περίοδο από το 2009 έως το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιδίου δημοσιεύματος.

Ποια είναι η αντίδραση της Le Pen ;

Ως συνήθως, μιλάει για «Διώξεις» και «Μανία» εναντίον της. Για «Θύμα μιας κακοβουλίας, της οποίας στόχος είναι να νικήσει τη μόνη αντιπολίτευση στο σύστημα»! «Έχει διεξαχθεί ένας πόλεμος των μέσων μαζικής ενημέρωσης», πρόσθεσε, προσκεκλημένη, την Κυριακή, στο τηλεοπτικό κανάλι France 3. Διώξεις τραπεζικές, δικαστικές και τώρα φορολογικές. Αναρωτιέμαι ποιον φοβίζω σε τέτοιο βαθμό», ανέφερε η Le Pen;

Υπάρχουν κι άλλοι που κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα ;

Ναι είχα αναφερθεί σε αυτούς στις Ανιχνεύσεις στις 30-05-2017 https://www.anixneuseis.gr/?p=168570 σε σχετική έρευνα που αφορούσε την Marielle de Sarnez, πρώην ευρωβουλευτίνας του κεντρώου κόμματος Modem, η οποία αναγκάστηκε σε παραίτηση από την υπουργική της θέση, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, όπως και του αρχηγού της.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του δημοσιογράφου του ηλεκτρονικού LE MONDE στις 19.06.2018 Maxime Vaudano, υπάρχουν «κι άλλα κόμματα ύποπτα» για το ίδιο αδίκημα. Ο «Εθνικός Συναγερμός» δεν έχει το μονοπώλιο αυτής της κομπίνας.

Αν και η ίδια είναι το αντικείμενο της σχετικής έρευνας, η ευρωβουλευτής του πρώην Εθνικού Μετώπου, Sophie Montel, κατήγγειλε τους τελευταίους μήνες αρκετούς από τους ομολόγους της για παρόμοιες πρακτικές «εικονικών βοηθών». Αυτό οδήγησε στην έναρξη προκαταρκτικής έρευνας της γαλλικής δικαιοσύνης επί 19 αιρετών προερχομένων κυρίως από τους πάγκους της δεξιάς (Brice Hortefeux, Michele Alliot-Marie, Jerome Lavrilleux, Marc Joulaud), του κέντρου (Marielle de Sarnez, Jean Arthuis ) αλλά και της αριστεράς (Jean-Luc Mélenchon, Patrick Le Hyaric, Edward Martin) και των οικολόγων (Yannick Jadot). Αλλά δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση από τα δικαστήρια για τις υποθέσεις αυτές.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Και προσοχή ποιους θα ψηφίσουμε τον Μάιο του 2019 στις ευρωεκλογές.

 

 

 

 

 

 

 

spot_img

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να παρακαλεσουμε τον κ. αρθρογραφο ,ως γαλλομαθη , να ερωτησει απ’ευθειας την ευρωβουλευτη του πρωην Εθνικου Μετωπου κυρια Σοφια Μοντελ (ελληνιστι)ποιοι Ελληνες ευρωβουλευτες χρησιμοποιουν πρακτικες ”εικονικων βοηθων” , γιατι δεν ειναι ουτε εξυπνοτεροι ι ,ουτε πονηροτεροι οι Γαλλοι ευρωβουλευτες απο τους Ελληνες συναδελφους τους .
    Αλλοιως δεν εχει νοημα η προτροπη του ”να προσεξουμε ποιους θα ψηφισουμε τον Μαιο του 2019 στις Ευρωεκλογες”.
    Ελπιζουμε να μη επικρατησουν οι πασης φυσεως συγγενειες με τους ευρωβουλευτες και τα κομματα τους , γιατι δεν ειναι εδω Γαλλια.
    ”Κρεμασμα στα μανταλακια” και με ονοματα κ. αρθρογραφε το ταχυτερον.

    • ‘Όποιος ευρωπαίος φορολογούμενος είναι αντίθετος με την «κακή πρακτική» των «εικονικών Βοηθών» των ευρωβουλευτών, συντάσσει στη μητρική του γλώσσα, που θεωρείται επίσημη γλώσσα της Ε.Ε., και με το κανονικό του ονοματεπώνυμο (όχι το κρυπτογραφημένο ψηφιακό του), σχετική επιστολή την οποία αποστέλλει στα αρμόδια κοινοτικά όργανα (Ευρωκοινοβούλιο και OLAF) με το ερώτημα : υπάρχει σε εξέλιξη κοινοτικός έλεγχος για κατάχρηση «Βοηθών» που να αφορά έλληνες ευρωβουλευτές ή ελληνικά κόμματα ; Κι έχει πάρα πολλές πιθανότητες να λάβει σχετική απάντηση. Δεν απευθύνεται φυσικά σε μια υπόδικη που παραδέχθηκε την πράξη της, εγκαλώντας κι άλλους ομοεθνείς της στην λογική «δεν το έκανα μόνο εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι» !

      • Ζητησα επαφη σας με την Γαλλιδα ευρωβουλευτη για να συντομευσουμε τις διαδικασιες ενημερωσεως μας , βασει της τελευταιας φρασεως του σχολιου σας ,επειδη και η ιδια -η Γαλλιδα ευρωβουλευτης- δεν αναφερθηκ στους ομοεθνεις της-οπως λανθασμενα γραφετε στην απαντηση σας- αλλα ”κατηγγειλε τους τελευταιους μηνες αρκετους απο τους ομολογους της -που ειναι απ’ολα τα κρατη της Ευρωπαικης Ενωσεως -για παρομοιες πρακτικες ”εικονικων βοηθων”.
        Πως μου φαινεται οτι δεν θελετε να ”εκθεσετε” τους Ελληνες ευρωβουλευτες του ”δημοκρατικου τοξου”.
        Σας παρακαλουμε αξιοποιηστε την ιδιοτητα σας και ”τις ακρες σας στην Γαλλια” και ενημαρωστε μας -εστω στο τελος του καλοκαιριου- για τους Ελληνες ευρωβουλευτες στο θεμα αυτο .
        Θα ειστε χρηστικος για την επιλογη ,η, μη των Ελληνων ευρωβουλευτων στις επομενες Ευρωεκλογες και σας ευχαριστουμε προκαταβολικως.

        • Αντί να πουλάτε φθηνούς εξυπνακισμούς πίσω από ψηφιακά ψευδώνυμα (αρσενικού, θηλυκού γένους, ποιος το ξέρει;), ακολουθείστε τον ορθολογισμό. Ήτοι, ζητείστε να ενημερωθείτε αρμοδίως απευθείας, όπως έγραψα παραπάνω, αντί να υπεκφεύγετε. Δεν είμαι «αχθοφόρος σας». Αποκαλύψτε εσείς τους δυνητικούς παρανομούντες «του δημοκρατικού τόξου», ως εμμέσως πλην σαφώς αυτό-τοποθετείστε ως οπαδός «του αντιδημοκρατικού τόξου», αντί να κάνετε δίκη προθέσεων εναντίον μου. Να τους μάθω κι εγώ και να ευχαριστηθώ απεριορίστως. Η οκνηρία δεν είναι προτέρημα. Η ταπεινότητά μου δεν διαθέτει «άκρες στη Γαλλία», ιδιαίτερα με τους πολέμιους της ενωμένης Ευρώπης. Απλώς διαβάζει συστηματικά τον έγκριτο γαλλικό τύπο και τεκμηριώνει τα γραφόμενά του. Τώρα, αν σας πονάνε τα παθήματα της κ. Le Pin, λόγω των δικών της εξυπνακισμών, λυπάμαι βαθύτατα για πάρτη σας. Αντίθετα, ως φορολογούμενος, θα χαρώ ιδιαίτερα, και θα σας συγχαρώ, όταν θα προσκομίσετε με κόπο και τεκμηρίωση τα αμαρτήματα «του δημοκρατικού τόξου», εκτός κι αν δεν πληρώνετε φόρους κι άρα δεν σας νοιάζουν οι παρανομίες «του αντιδημοκρατικού τόξου». Σας νοιάζουν μόνο «του δημοκρατικού».

          • Σε ό,τι με αφορά, κ. Καλλιαντζίδη, κι επειδή αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον γίνονται κάποια μπερδέματα:

            α) Ουδεμία σχέση έχω με τον ΣΑΝ ή το σ. Ο κ. Σαββίδης μπορεί να σάς το βεβαιώσει, διότι βλέπει το ΙΡ.

            β) Γραφώ με το ίδιο ψευδώνυμο εδώ και 7 χρόνια εδώ, αν θυμούμαι καλά και ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλο.

            γ) Ο λόγος που χρησιμοποιώ ψευδώνυμο αφορά εμένα και μόνο και είναι αδιανόητο να απαιτεί κανείς να γράψω το πραγματικό μου όνομα. Εάν είμαι φερ’ ειπείν στρατιωτικός και θέλω να καταγγείλω ορισμένα κακώς έχοντα στην υπηρεσία μου, μπορώ να το κάμω επωνύμως; Ασφαλώς όχι.

            δ) Σημασία δεν (θα έπρεπε να) έχει ποιος, αλλά ΤΙ γράφει.

            ε) Σχολιάζω κάποια άρθρα, αν διαφωνώ και είμαι πάντα πρόθυμος να συζητήσω. Αν κάποιοι κακόβουλοι, ή ακόμη και ανισόρροποι μπαίνουν εδώ μέσα και καταστρέφουν και καταστρέφουν τα άρθρα και τα σχόλια (δέστε τι έγινε στο προηγούμενο άρθρο σας), δεν φταίω ούτε εγώ, ούτε το ψευδώνυμό μου, το οποίο μάλιστα έχουν πολλάκις καταχρασθεί.

            ζ) Τέλος, αν υπέγραφα μ’ ένα οιοδήποτε ονοματεπώνυμο, διότι κι αυτό μπορώ να το κάνω, τι ακριβώς θα άλλαζε;

            Αυτά, για να είμαι ξεκάθαρος.

          • Οργισθηκατε αδικαιολογητως κ. Καλλιαντζιδη. Σας παρακαλεσαμε να μας βοηθησετε , με αφορμη την τελικη σας φραση ”να προσεξουμε ποιους θα ψηφισουμε στις Ευρωεκλογες του 2019” , πραγμα που τονισαμε και στο τελος της ανταπαντησεως μας στην απαντηση σας στο σχολιο μας.
            Με τις ”ακρες” που αναφεραμε εννοουσαμε τις ενδεχομενες δυνατοτητες προσβασεως σας στον Γαλλικο τυπο και σε Γαλλικα πολιτικα κομματα, γιατι αν δεν σφαλλουμε γραφατε πολλες λεπτομερειες γιαυτα στην προεκλογικη περιοδο των Γαλλικων εκλογων.
            Αντι να απαντησετε οτι δεν διαθετετε περισσοτερες ημων δυνατοτητες για τα στοιχεια ,που επισημανατε και που και εμεις θελαμε , ” μας κανατε αρκετες περιττες τριπλες στο γηπεδο και στο τελος ριξατε την μπαλα στην εξεδρα” για να επικαιροποιησουμε και την υποθεση λογω του Παγκοσμιου ποδοσαφιρικου κυπελου , το οποιο παντως θελουμε να το κατακτησει η Γαλλια , ως ”φαν” του ”Ελλας, Γαλλια Συμμαχια”, που αρχισε απο την στενωτατη φιλια των αειμνηστων Καραμανλη και Ντε Γκωλ..

          • Γράφεις τώρα στον πληθυντικό μεγαλοπρεπείας, ΣΑΝ; Δεν μού κάνει εντύπωση. Διότι εγώ, πάντως, δεν παρακάλεσα τίποτε.

    • “”Κρεμασμα στα μανταλακια” και με ονοματα κ. αρθρογραφε το ταχυτερον”

      Σωστό κι έτσι πρέπει. Όμως, δεν είχες δείξει τον ίδιο ζήλο για τούς συνταξιούχους βουλευτές, που γύρευαν επανόρθωση των συντάξεών των και αναδρομικά, αυτά που έχασαν. Τότε μάλιστα κατέκρινες όσους τούς “κρέμασαν στα μανταλάκια”. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

      • Δεν συμφωνώ με την ψηφιακή ψευδωνυμία την οποία εφαρμόζετε και υποστηρίζετε, γι’αυτό και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ μαζί σας, καθώς και με τους παραπάνω άλλους μιμητές σας. Ο,τι και να γράψετε. Λυπάμαι. Κι αυτό δεν θα είναι ζήτημα αγένειας από μέρους μου. Είναι ζήτημα αρχών και ισοτιμίας. Όσο σοφά κι αν είναι αυτά που γράφετε ψευδωνύμως. Αν είστε στρατιωτικός ή άλλος υπηρεσιακός παράγοντας ο οποίος δεν δικαιούται υπηρεσιακά να εκφράζει δημόσια την άποψή του, ενώ το θέλει έντονα, γιατί «παρανομείτε», την ώρα που ζητάτε κρυπτόμενος/η «Κρέμασμα στα μανταλάκια» άλλων δυνητικά παρανόμων ; Αυτό είναι το αίσθημα δικαίου που σας διέπει ; Δηλαδή τους άλλους «παράνομους» να τους κρεμάσουμε στα μανταλάκια εδώ και τώρα, ενώ εσείς ο «παράνομος/η» να κρύβεστε πίσω από την ψηφιακή ψευδωνυμία ; Να μην επιλέγατε το εν λόγω επάγγελμα, όπως επικαλείστε, αν δεν με παραμυθιάζετε. Από τη στιγμή που θέλετε να συμμετέχετε στο δημόσιο γραπτό διάλογο, θα πρέπει να εγκαταλείψετε την ψηφιακή ψευδωνυμία σας ή να παραιτηθείτε από «το λειτούργημά σας» και να μας γράφετε επωνύμως τις σοφές απόψεις σε δικά σας άρθρα, όπως και οι μιμητές σας.
        Αν δεχτώ τον ισχυρισμό σας, θα πρέπει να αποδεχτώ και τους αριστεριστές και ακροδεξιούς κουκουλοφόρους (στο όνομα του υποτιθέμενου «αντισυστημισμού» τους) καθώς και τη μπούρκα των φανατικών ισλαμιστών του πιο προχωρημένου Αλάχ.
        Ε όχι κύριε ή κυρία.
        Adieu !

        • «Κρέμασμα στα μανταλάκια … Αυτό είναι το αίσθημα δικαίου που σας διέπει ; Δηλαδή τους άλλους «παράνομους» να τους κρεμάσουμε στα μανταλάκια εδώ και τώρα, ενώ εσείς ο «παράνομος/η» να κρύβεστε πίσω από την ψηφιακή ψευδωνυμία»

          Σε ποιον απευθύνεστε, κύριε; Δεν ζήτησα εγώ αυτά που γράφετε, αν αναφέρεσθε στο σχόλιο (1).

          “Να μην επιλέγατε το εν λόγω επάγγελμα, όπως επικαλείστε, αν δεν με παραμυθιάζετε”

          Παράδειγμα, σάς έφερα, κύριε, παράδειγμα, δεν σάς είπα ότι είμαι στρατιωτικός. Έλεος! Ώστε … “να μην επέλεγα το εν λόγω επάγγελμα” Δημοκράταρος μέχρι τα μπούνια, δηλαδή, ε; Και από σεβασμό στον συνομιλητή, δεν το συζητώ!!

          “Από τη στιγμή που θέλετε να συμμετέχετε στο δημόσιο γραπτό διάλογο, θα πρέπει να εγκαταλείψετε την ψηφιακή ψευδωνυμία σας ή να παραιτηθείτε από «το λειτούργημά σας» και να μας γράφετε επωνύμως τις σοφές απόψεις σε δικά σας άρθρα, όπως και οι μιμητές σας.
          Αν δεχτώ τον ισχυρισμό σας, θα πρέπει να αποδεχτώ και τους αριστεριστές και ακροδεξιούς κουκουλοφόρους (στο όνομα του υποτιθέμενου «αντισυστημισμού» τους) καθώς και τη μπούρκα των φανατικών ισλαμιστών του πιο προχωρημένου Αλάχ.
          Ε όχι κύριε ή κυρία”

          Μένω άναυδος!

          “Adieu !” Tο ελπίζω, αν και πολύ το φοβούμαι, ότι θα γίνει “au revoir”.

  2. Κάθε Ευρωβουλευτής Παίρνει 4.342 Ευρώ τον Μήνα για τα Εξοδα ενός Γραφείου που Κάποιοι δεν Νοικιάζουν Καν

    Η ρεμούλα και η λοβιτούρα πάει σύννεφο και στην Ευρωβουλή. Γνωστά είναι αυτά από παλιά. Εδώ το θέμα είναι ότι την λοβιτούρα την έκανε η Λε Πεν.

  3. Καλησπέρα κ. Καλλιαντζίδη!

    Απορώ γιατί επιτρέπετε στον εαυτό σας να βρίσκεται σε τέτοια άσχημη συναισθηματική κατάσταση..
    Δεν υπάρχει λόγος!
    Το ιστολόγιο, όσο κι αν είναι ίσως φίλος σας ο κ. Σαββίδης, είναι στην ψυχή και στο σώμα του, αντιευρωπαϊκό!
    Δεν εννοώ πως οι συντελεστές του είναι ντε και καλά αντιευρωπαιστές, δεν θα μπορούσα να το γνωρίζω άλλωστε, παρά μόνο να το υποθέσω.
    Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και γι αυτό το λόγο, το μέγα πλήθος των συνομιλητών είναι βαρειά αντιευρωπαιστές όλη τη ζωή τους, όπως και το ενενήντα ίσως και παραπάνω τοις εκατό της κοινωνίας μας.
    Εκμεταλευτείτε λοιπόν τον πολύτιμο δημοσιογραφικό χώρο που σας δίδεται και παραθέστε τις ενδιαφέρουσες σκέψεις σας!

    ΥΓ: Εγώ, ξέρω πώς να αντιμετωπίζω αυτό το ποσοστό της κοινωνίας μας, διότι έχω μάθει να επιβιώνω μέσα σε αυτό αν και νικήθηκα εν μέρει…ξέρω όμως πώς να το κουλαντρίζω και να το κάνω να βγάζει σπυριά και ατμούς από τον κ…ο!
    Αφήστε εμένα για τη βρώμικη δουλειά και συνεχίστε τη δική σας, την ουσιαστική!!

    Την καλησπέρα μου σε όλους του συνομιλητές!!!

    Ξανά περαστικά για τους Ρώσους διπλωμάτες…άντε με το καλό και οι υπόλοιποι!

  4. Γεια σου επισκέπτη, φορέα της πολύτιμης Ελληνικής συνειδήσεως και των ιδανικών μας…βλέπε, ο τάδε, γιος του τάδε και το επάγγελμά του, δηλαδή τη χρησιμότητά του στην κοινωνία…
    Δηλαδή, σε απλά Ελληνικά, το ΙΡ σου!!
    Ευτυχώς έμεινε σε σας να κλείσετε την πόρτα τούτου του πασοκικού κωλοχανέιου, ελπίζω να είστε από τη μέσα μεριά φυσικά!

  5. Περίεργο! Τα δύο τελευταία σχόλια, γραμμένα από τον Στέφανο, εμένα μού ήλθαν στα email υπογεγραμμένα από το Σ.Α.Ν…

    Παράξενο το ιστολόγιό σας, κ. Σαββίδη, το οποίο ο φίλος σας Στέφανος Σαμαράς αποκαλεί κάπως διαφορετικά. Αλλάζει μονάχο του τα ονόματα… Δε έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα