Το τουρκικό ΥΠΕΞ τα βάζει με τον Παυλόπουλο & ζητά συλλήψεις στην Αθήνα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού και εξασφάλισης νέων καθυστερήσεων στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Προκόπη Παυλόπουλου.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μία αιχμηρή ανακοίνωση καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

Σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται:

«Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: “Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…). Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας”. Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει μια ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναγκαία ένταση».

Ζητά συλλήψεις χρυσαυγιτών που έκαψαν την τουρκική σημαία

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, όμως, ζητά από την Ελλάδα να συλλάβει μέλη της της Χρυσής Αυγής που έκαψαν την τουρκική σημαία στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου. Ζητούμε από τις ελληνικές Αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατόν».

Οι δηλώσεις Παυλόπουλου και το μήνυμα στην Αγκυρα

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Πιερία διεμήνυσε στην Αγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, αλλιώς «εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δεν το θέλουμε, αλλά αν η Ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας».

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι η χώρα μας επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και στηρίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική, αλλά αυτά εξαρτώνται «από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, «ιδιαιτέρως δε, από τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης και του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο δεσμεύει την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, εφαρμοζόμενων εν συνόλω και όχι επιλεκτικώς».

«Επιπλέον, η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής, δίχως ν’ αφήνει ίχνος “γκρίζων ζωνών” υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Τους έχουμε καταστήσει και τους καθιστούμε σαφές. Κι εμείς, και η ΕΕ και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει κανένα κενό, δεν επιδέχεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση. Αυτή είναι. Και δεν έχει κενό όπως είπα, άρα, δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”. Ας μην επινοούν κάποιοι “γκρίζες ζώνες”. “Γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο δεν υπάρχουν» είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης;».

«Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να «μετρά το μέλλον της», με το μέτρο «του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

«Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι αυτές είναι οι «κρυστάλλινες, ως προς τη διαύγεια και την ειλικρίνεια των προθέσεών μας» ελληνικές θέσεις, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία και την ΠΓΔΜ. Υπογράμμισε, ότι η χώρα μας επιθυμεί σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική και των δύο γειτονικών χωρών, υπό την προϋπόθεση εκ μέρους τους της τήρησης των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του σεβασμού των συνθηκών και της ιστορίας.

Πηγή: Το τουρκικό ΥΠΕΞ τα βάζει με τον Παυλόπουλο & ζητά συλλήψεις στην Αθήνα | iefimerida.gr

spot_img

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δεν το θέλουμε, αλλά αν η Ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας».

    Δεν μ’ ενδιαφέρει τι ζητά ο Τούρκος. Αυτό που μ’ ενοχλεί είναι οι συνεχείς μεγαλοστομίες τού Πάκη και των άλλων. Τι ήθελε ο Κοτζιάς κι έλεγε ότι η επόμενη απάντησή μας στην Τουρκία δεν θα είναι ειρηνική, ή κάτι τέτοιο, αντί να σοβαρευτεί και να κοιτάξει τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι στον Έβρο, όπως είχε προειδοποιηθεί;

    Ο “Πάκης” … που ευχαριστούσε τούς μετανάστες, πού επέλεξαν την χώρας μας για … να δώσομε τον κοινό αγώνα… Ποιον …. “κοινό αγώνα”; Βλέπει δηλαδή κανείς ολοφάναιρα τα κούφια και άνευ νοήματος λόγια ενός φτηνοπολιτικάντη, ο οποίος τώρα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γλάστρα τής Ελλάδας.

  2. Δεν επρεπε να καταργηθει το αρθρο περιυβρισεως της Αρχης ,η, τουλαχιστον ας εμενε η περιυβριση του Ανωτατου Αρχοντος, για να προσεχουν οσοι συνελληνες εμαθαν -αν εμαθαν- μονο τον Θεο να μη υβριζουν. Ευτυχως δεν βρισκουν μιμητες σε γραπτα κειμενα αλλων συνελληνων. Ξεφυγαμε πολυ ,αλλα μη ξεχναμε πως περναμε γενικη κριση . Υ.Γ. Να μη υπογραμμισθει η απαιτηση του Τουρκικου ΥΠΕΞ να συλληφθουν οι δραστες Ελληνες που εκαψαν την Τουρκικη σημαια ;;;.”Το ιδιο δεν ζητησε και το δικο μας ΥΠΕΞ απο τους Σκοπιανους , που εκαψαν την Ελληνικη σημαια;;;”.

    • Είναι κάτι από τα παραπάνω, που γράφω, αναληθές; Μπορείς να το αντικρούσεις με επιχειρήματα; Αν εσύ περνάς κρίση @αλακίας, δεν θα φιμώσεις και τούς άλλους, ούτε θα μάς απαγορεύσεις να γράφουμε αυτό που νιώθουμε, αρκεί να μη συκοφαντούμε.

      ΥΓ (γίνεται παράγραφος!): Γράφω που αναφέρομαι, ή η … εν λόγω “κρίση” σ’ εμποδίζει να διαβάσεις;

      • Υποκλινομαι στην ευγενεια της ψυχης καιτων λογων σας. Δεν σας ”φτουραει”ομως και η συγκυρια ,γιατι θα θεωρηθειτε φιλοτουρκος ,μια που το Τουρκικο ΥΠΕΞ καταφερεται κατα του Ελληνος Προεδρου της Δημοκρατιας, που ειναι ανωτατος θεσμος του κρατους μας και τον οποιον τον εκπροσωπει με τον καλυτερο τροπο ο καθηγητης και εμπειρος πολιτικος κ. Παυλοπουλος . Υ.Γ. Ειστε και μανος-μονος στα υβριστικα σχολια.

        • Αδυνατώντας να απαντήσεις στα ερωτήματα, που σού θέτω παραπάνω, αναλίσκεσαι, ως συνήθως, σε παπαρολογίες.

        • Εξακολουθείς να μην δίνεις απάντηση στο 2.1, διότι δεν έχεις τι να πεις. Από την άλλη, καταλαβαίνει κανείς με τι σόι πράγμα έχει να κάνει, που ζητά να επανέλθει για τον Πάκη το άρθρο τού Συντάγματος τού 1952, το οποίο ήθελε το πρόσωπον τού Βασιλέως “ιερόν και απαραβίαστον”(!!!!). Τι να περιμένει κανείς από κάποιον, που αναίσχυντα υποστηρίζει τούς αδιάντροπους συνταξιούχους βουλευτές, που ζητούν αναδρομικά; Και είσαι ο ΜΟΝΟΣ που είδα να το κάνει! Αν είχες έστω και ελάχιστο μυαλό, δεν θα προκαλούσες μ’ αυτόν τον τρόπο.

          Λοιπόν θ’ απαντήσεις ΣΑΝ άνθρωπος, ή θα συνεχίσεις να παίζεις το … τόπι σου;

  3. Ρε συ ΣΑΝ – εντάξει είσαι Καραμανλικός (το έχουμε καταλάβει). Το άτομο όμως ελέγχεται για πολλά – από διορισμούς, stage κλπ, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι άφησε την Ελλάδα να καίγεται για μέρες. Ανάλογα πως βλέπει κανείς τα πράγματα βέβαια, η συγκεκριμένη του στάση τότε ήταν αδαμάντινη. Αυτό είχε πει ανοιχτά για παράδειγμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την αναγγελία του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας.

    Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για τo alter-ego του Τσίπα. Είναι ουσιαστικά ο θεματοφύλακας του καθεστώτος που έχει στο μυαλό του και το οποίο έχει σαφώς ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά (ως γνωστόν οι δημοκρατίες μειοψηφούν στον πλανήτη).

    Λέω εδώ στη δουλειά να είναι όλοι προετοιμασμένοι για πολλά χρόνια Τσίπα και γελάνε. Κάποια στιγμή θα μπει και ο γιος του ο Ερνέστο στα πράγματα (άκου Ερνέστο να πούμε!) – τον έχουν για χαζό, αυτό είναι το εκπληκτικό.

    Σε κάθε περίπτωση, ο Πάκης είναι για γιαούρτι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού.

    • Ειμαι ”με τα συκα-συκα και την σκαφη -σκαφη”. Αν αυτο περιλαμβανει και μερικους πολιτικους , που δεν εκαναν μεν τα αδυνατα ,αλλα και δεν εβλαψαν την Πατριδα ,κυριως στα εθνικα μας θεματα και ιδιως στο επικαιρο Σκοπιανο,οπως πανθομολογουμενως ο Μακεδων -παππου προς παππον-κ. Κωστας Καραμανλης το 2008, λυπουμαι πολυ αν σας στενοχωρω ,αλλα δεν μπορω να το παραλειψω για σας και τον κ. επισκεπτη ,που ασχημονειτε δημοσιως και γιαυτον και τον Καραμανλικο-ναι Καραμανλικο σημερινο Προεδρο της Δημοκρατιας, οπως κανουν και οι Τουρκοι. Εχουμε πολιτικους απο το 1981 και κυριως απο το 1996- Ιμια,Χρηματιστηριο ,Σουαπς,Ολυμπιακους αγωνες , εξοπλιστικα προγραμματα, ”λεφτα υπαρχουν” , ”Ζαππεια’,
      ”’θα σχισω μενα νομο τα προηγουμενα μνημονια” κλπ, κλπ, να ασχοληθουμε και να σχολιασουμε και παλι επι γεγονοτων πολιτικων και οχι κατα τις προσωπικες μας προτιμησεις ( ψηλοι, κοντοι, ομορφοι ,ασχημοι κλπ)και φυσικα χωρις υβρεις και με ηπια πολιτικα παθη κατα πως μας διδαξε ο αειμνηστος Καραμανλης. Υ.Γ Σας ευχαριστω που μου δωσατε την ευκαιρια να απαντησω στο σχολιο σας. Να ειστε καλα.

      • “Ειμαι ”με τα συκα-συκα και την σκαφη -σκαφη””

        Σκάφη εγώ δεν βλέπω, πάντως. Μόνο σύκα… Δηλαδή, μονομέρεια θέλω να πω…

      • ΣΑΝ όπως καταλαβαίνεις, δεν πιστεύω καθόλου σε ιερά τοτέμ τα οποία δεν κρίνονται ποτέ.

        Να είσαι καλά επίσης.

        • Ιερος ειναι μονον ο Θεος και ουδεις ανθρωπος. Το τομεμ ειναι ξενη λεξη και δεν την χρησιμοποιω για κανενα. Απλως μεταξυ πολλων προκρινω τον καλυτερο ,ιδιαιτερα στα εθνικα θεματα και ο καλυτερος ειναι αυτος ,που ουτε το ονομα του θελετε να ακουτε , παρα τις γνωσεις και την κριτικη σκεψη ,που διαθετετε. Να ειστε ο εαυτος σας . Μη ειστε συμπληρωμα αλλου .

    • “κ. Κωστας Καραμανλης το 2008”

      Άντε πάλι τα ίδια! Δεν έχει νόημα.

      Φίλε, μην κουράζεσαι. Είναι κομματόσκυλο είτε από συμφέρον, είτε από βλακεία (μάλλον το δεύτερο). Δεν συζητά, απλώς προσπαθεί να περάσει τις απόψεις του. Άδικος κόπος.

      • Με ικανοποιει απολυτως το γεγονος οτι καπου 300 συνανιχνευτες δεχονται τις αποψεις μου ,η, σιγουρα απορριπτουν τις δικες σας ,γιατι σε καθε σειρα υπαρχει και μια βρισια και αυτο δεν σας τιμα .

        • to put it in a nutshell(in boldface σσ),
          to sum things up,
          in short, πού λέει ό λόγος
          to cut a long story short,
          to put it briefly,
          in a nutshell
                  ⬇
          συνελόντι ειπείν(νά μείνει κάτι χρήσιμο καί ωφέλιμο στούς αναγνώστες, θά πεί),

          βαλτέ παλιάνθρωπε
          γενοκτόνε τών τόνων(η μαϊμού πιάνεται επειδή δέν αφήνει τή μπανάνα, έ;!)

          ἄ.γ.ῥ.μ.

        • Δεν έπεται ότι, επειδή δεν σχολιάζουν τις αρλούμπες που γράφεις, τις αποδέχονται κιόλας. Απάντηση, πάντως, δεν έχεις δώσει και αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τούς 342 (μέχρι στιγμής) “συνανιχνευτές”. Και είναι πάντα η ίδια τακτική. Δεν απαντάς, διότι δεν κάνεις διάλογο. Επίπεδο-δάπεδο κομματόσκυλου.

          Συμμερίζομαι την κατάληξη τού 3.2.1.1

          • Εκπλήσσομαι με τίς ύβρεις σας σε άρθρο με την φωτογραφία του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Τσαβούσγλου και ελπίζω να κάνουν ντιλίτ στις υβριστικές απαντήσεις σας οι Ανιχνεύσεις, που τις εκθέτετε. ΤΕΛΟΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα