Η Ιντλίμπ αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των φανατικών Ισλαμιστών στη Συρία, που ελέγχεται από Τουρκικές δυνάμεις. Με την ανοχή των Τούρκων έχουν συγκεντρωθεί εκεί χιλιάδες ακραίοι Ισλαμιστές -ορισμένοι και με τις οικογένειές τους- όταν κατέρρευσε το Ισλαμικό χαλιφάτο και τα στρατεύματα του Άσαντ ανακατέλαβαν τις περιοχές, τις οποίες το Χαλιφάτο ήλεγχε.

Στην Ιντλίμπ, βρίσκονται μεταξύ των άλλων μαχητές που προέρχονται από τον ISIS, από την οργάνωση Αλ Νούσρα, από την Αλ Κάιντα και από ό,τι πιό ακραίο εκπροσωπεί το φανατικό Σουνιτικό Ισλάμ.

Οι εξτρεμιστές αυτοί γνωρίζουν ότι αν πέσουν στα χέρια των κυβερνητικών στρατευμάτων του Άσαντ, το μέλλον τους θα είναι εξαιρετικά δυσοίωνο! Γι αυτό και εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την περιοχή Ιντλίμπ, βοηθούμενοι από τα Τουρκικά στρατεύματα και τους τοπικούς συμμάχους της Τουρκίας (Ισλαμιστές Τουρκομάνους, μισθοφόρους Σουνίτες κπ.) και κατευθύνονται από τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες προς τα παράλια της Μικράς Ασίας, προκειμένου να προωθηθούν, ως «πρόσφυγες πολέμου», στα Ελληνικά νησιά!

Ο Ερντογάν με τον κυνισμό που τον χαρακτηρίζει, έχει μιλήσει ήδη δημόσια για το κύμα αυτό των εξτρεμιστών του Ιντλίμπ, απειλώντας ευθέως την Ελλάδα και την Ευρώπη!

Το πως θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση, θα φανεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες…

https://europost.gr/80-chil-fanatikoys-tzichantistes-stelnei-o-erntogan-stin-eyropi-meso-elladas-feygoyn-apo-tin-intlimp-poy-perikyklonetai-apo-ta-strateymata-toy-asant/