Βρέθηκε η Κιβωτός του Νώε;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν «ερείπια» που βρέθηκαν στον τύμβο σε σχήμα βάρκας της Τουρκίας.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιβεβαίωση του τόπου που βρίσκεται της Κιβωτού του Νώε. Μια ομάδα που ανασκάπτει έναν γεωλογικό σχηματισμό στην Τουρκία έχει παλαιωμένα δείγματα βράχου και εδάφους που πιστεύουν ότι περιέχουν ερείπια του σκάφους, γεγονός που τοποθετεί την τοποθεσία την ίδια στιγμή που η Βίβλος βάζει τον Μεγάλο Κατακλυσμό πριν από 5.000 χρόνια.

Το έργο ξεκίνησε το 2021 και βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η αρχική ανάλυση έδειξε ότι τα δείγματα περιέχουν αργιλώδη και θαλάσσια υλικά.

Στη Βίβλο αναφέρεται ότι η κιβωτός εγκαταστάθηκε στα «βουνά του Αραράτ» στην Τουρκία μετά από μια πλημμύρα 150 ημερών που έπνιξε τη Γη και κάθε ζωντανό πλάσμα πάνω της που δεν βρισκόταν μέσα στο ξύλινο πλοίο.

Ο  γεωλογικός σχηματισμός που βρίσκεται στην περιοχή Doğubayazıt του Ağrı είναι μια πιθανή τοποθεσία από τότε που ανακαλύφθηκε το 1956. Το βουνό είναι η ψηλότερη κορυφή της Τουρκίας, με ύψος 5.029 μέτρα και σκαλισμένη σαν κιβωτός.

Λέγεται ότι το σκάφος είχε μετρήσεις «300 πήχεις, 50 πήχεις, επί 30 πήχεις», που μεταφράζεται σε μήκος έως 156 μέτρα, πλάτος 26 μέτρα και ύψος 15 μέτρα

Μια ομάδα ειδικών με επικεφαλής το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (İTÜ), το Πανεπιστήμιο Andrew και το Πανεπιστήμιο Ağrı İbrahim Çeçen (AİÇÜ) εργάζονται στο χώρο για σχεδόν ένα χρόνο, συλλέγοντας δείγματα που πιστεύουν ότι είναι το κλειδί για την επιβεβαίωση της βιβλικής ιστορίας.

Το πρώτο μέρος της δουλειάς τους ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022, όταν συνέλεξαν 30 δείγματα πετρωμάτων και θραυσμάτων εδάφους που ανέλυσε το εργαστήριο ITU.

Ο αντιπρύτανης της AİÇÜ, καθηγητής Faruk Kaya, δήλωσε: «Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα που προέκυψαν από τις μελέτες, υπήρχαν ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή από τη Χαλκολιθική περίοδο μεταξύ των ετών 5500 και 3000 π.Χ. Είναι γνωστό ότι ο κατακλυσμός του Νώε έγινε πριν από 5.000 χρόνια. Όσον αφορά τη χρονολόγηση, αναφέρεται ότι υπήρχε ζωή και σε αυτή την περιοχή. Αυτό αποκαλύφθηκε στα εργαστηριακά αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι το πλοίο είναι εδώ με τη χρονολόγηση. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ καιρό για να το αποκαλύψουμε».

Βρέθηκε η Κιβωτός του Νώε; Οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν «ερείπια» που βρέθηκαν στον τύμβο σε σχήμα βάρκας της Τουρκίας

Βρέθηκε η Κιβωτός του Νώε; Οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν «ερείπια» που βρέθηκαν στον τύμβο σε σχήμα βάρκας της Τουρκίας© Παρέχεται από: enikos.gr

Ωστόσο, ο Δρ Andrew Snelling, από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το όρος Αραράτ δεν θα μπορούσε να είναι η θέση της κιβωτού, επειδή το βουνό δεν σχηματίστηκε παρά μόνο μετά την υποχώρηση των νερών της πλημμύρας.

Αν και θεωρείται ιστορικό γεγονός, οι περισσότεροι μελετητές και αρχαιολόγοι δεν πιστεύουν στην κυριολεκτική ερμηνεία της ιστορίας της Κιβωτού.

Στη Βίβλο, ο Θεός διατάζει τον Νώε να κατασκευάσει ένα τεράστιο πλοίο, την κιβωτό – ικανό να σώσει τον εαυτό του, την οικογένειά του και ένα ζευγάρι από κάθε ζώο.

Η κακία και η διαφθορά του ανθρώπου ώθησαν τον Θεό να στείλει έναν μεγάλο καθαριστικό κατακλυσμό. Θεωρώντας ότι ο Νώε είναι ο μόνος δίκαιος άνθρωπος που αξίζει να σωθεί, ο Θεός τον διατάζει να κατασκευάσει ένα τεράστιο πλοίο.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, όταν ο Νώε ολοκλήρωσε το έργο του και ο Θεός έστειλε «δύο από κάθε είδους» ζώα στην Κιβωτό, τα νερά της πλημμύρας ανεβαίνουν μέχρι να καλυφθούν όλα τα βουνά και η ζωή (εκτός από τα ψάρια) να καταστραφεί.

enikos.gr

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ήδη από την δεκατία τού ’60 ήταν γνωστό ότι βρίσκονται ίχνη καταβιού στην κορυφή τού Αραράτ. Νομίζω ότι πρώτος το είχε αναφέρει ο Erich von Däniken. Tο πώς βρέθηκε εκεί πάνω καράβι σηκώνει σαφώς πολλές εξηγήσεις. Τα περι Νώε είναι σαφώς παραμύθια, όμως, κατακλυσμοί έγιναν και μάλιστα πέντε, αναφερόμενοι σε όλες τις μυθολογίες τού κόσμου. Σού θυμίζω τον δικό μας Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα. Ο μύθος είναι μία μορφή κωδικοποιημένης μεταφοράς ιστορικών γεγονότων. Μην τον συγχαίεις με το παραμύθι, το οποίο είναι μία απλή φανταστική διήγηση, που σκοπό έχει να διδάξει (π.χ. Μύθοι Αισώπου, Παραβολές τού Χριστού), ή να διασκεδάσει (π.χ. παραμύθια τής Χαλιμάς, τού Ά
   ντερσεν κλπ.)

   Παρά το ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι πλουσοτάτη, δεν έχει την δυνατότητα να κάνει διάκριση μεταξύ μύθου, ο οποίος εμπεριέχει αλήθεια (π.χ. Ομηρικά Έπη) και παραμυθιου, που είναι απλώς φαντασία.

    • Να προσθέσω ακόμη ότι η κορυφή αυτή τού Αραράτ είναι εντός τής Τουρκίας, η οποία, για λόγους άγνωστους, δεν έδωσε ποτέ άδεια αναρηχήσεως οσάκις τής εζητήθη. Οι πρώτες φωτογραφίες είχαν ληφθεί από αμερικανικά μαχητικά και ίσως δεν ήσαν τόσο καλές. Οι σημερινές από δορυφόρους είναι πολύ πιο καθαρές.- Αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα