3ο Συνέδριο Θεωρητικής Φυσικής από το Σπουδαστήριο Θεωρητικής Φυσικής του ΑΠΘ

21/1/21 | 0 | 0 | 117 εμφανίσεις

Για τρίτη συνεχή  χρονιά το Σπουδαστήριο Θεωρητικής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει Συνέδριο Θεωρητικής Φυσικής για Φοιτητές/Φοιτήτριες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει ζωντανή τη σχέση του Αριστοτελείου με τους/τις νέους/νέες ερευνητές/ερευνήτριες που ξεκίνησαν τις σπουδές τους από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Τα Χριστουγεννιάτικα Συνέδρια, όπως είναι γνωστά, διοργανώθηκαν για πρώτη φορά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2018, αλλά φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, το 3ο «Χριστουγεννιάτικο» Συνέδριο Θεωρητικής Φυσικής διοργανώνεται διαδικτυακά μέσω Zoom το  Σάββατο 23 και την  Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021.

Μερικοί από τους καλύτερους/ες φοιτητές/τριες του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ επιλέγουν να σπουδάσουν Θεωρητική Φυσική. Οι περισσότεροι/ες από αυτούς/αυτές συνεχίζουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στο εξωτερικό με ιδιαίτερη επιτυχία.

Σκοπός των συγκεκριμένων συνεδρίων είναι πρώην φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Φυσικής που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές ή διδακτορικές διατριβές στο εξωτερικό να παρουσιάσουν την έρευνά τους και να μοιραστούν με τους σημερινούς προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες του Τμήματος Φυσικής τις νέες επιστημονικές τους εμπειρίες. Το διδακτικό προσωπικό του Σπουδαστηρίου  τούς προσφέρει  χρήσιμη επανατροφοδότηση για τη σημερινή ακαδημαϊκή κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικότερα στο ΑΠΘ.

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την επαφή με τους αποφοίτους και τις απόφοιτές μας που έφυγαν στο εξωτερικό και να συνδράμουμε στην ανάσχεση του brain drain. Να τους/τις βοηθήσουμε να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι/ες κι ότι υπάρχει συνέχεια με τον ελληνικό ακαδημαϊκό χώρο», εξήγησε ο εμπνευστής της εκδήλωσης,  Διευθυντής του Σπουδαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής του ΑΠΘ, Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής, Αναστάσιος Πέτκου.

Όσοι/όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διημερίδα, στον  σύνδεσμο που ακολουθεί μπορούν να βρουν τους σχετικούς συνδέσμους στο You Tube https://petkou.webpages.auth.gr/Xmas20/?page_id=57

Περισσότερες πληροφορίες για τους/τις ομιλητές/ομιλήτριες και το πρόγραμμα παρατίθενται στον ιστότοπο https://petkou.webpages.auth.gr/Xmas20/

 

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (4 σχόλια)
    Όταν αγανακτισμένοι από την κακιά μας μοίρα θέλουμε να ρίξουμε τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας κάπου, λέμε ότι φταίει το Σύστημα. Το ίδιο όταν βλέπουμε να χειραγωγείται η κοινωνία και η πολιτική ζωή. Τι είναι το Σύστημα; Είναι, μάλλον, ένα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας