Ξέφυγαν τελείως οι Σκοπιανοί: Τώρα, εκδίδουν και γραμματόσημα με Ελληνική γραφή!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τη διαχρονική εμμονή των Σκοπίων στην καπηλεία της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς φανερώνουν τα γραμματόσημα που δημοσιεύει σήμερα η «δημοκρατία», τα οποία κυκλοφόρησαν την 1η Μαρτίου 2002 και στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα η ελληνική γραφή.

Τι κι αν οι Σκοπιανοί για χρόνια ανέφεραν πως τα νομίσματα της αρχαίας Μακεδονίας είναι πλαστά επειδή δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά τη δήθεν «μακεδονική» γλώσσα τους, στα γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν πριν από δύο δεκαετίες φαίνεται ξεκάθαρα η ελληνική καταγωγή τους μέσα από τις λέξεις «Φιλίππου», «Λυχνί», «Μακεδόνων», «Αλεξάνδρου».

«Τα γραμματόσημα, θα επαναλάβω για ακόμα μία φορά, αποτελούν επίσημο έγγραφο της χώρας που τα κυκλοφορεί, και συνεπώς η κυκλοφορία της συγκεκριμένης σειράς αποτελεί επίσημη παραδοχή από τη μεριά των Σκοπίων πως δεν υπάρχει η δήθεν μακεδονική γλώσσα και γραφή, για την οποία θα πρέπει να οδηγηθούμε σε διαπραγματεύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» ο Αθανάσιος Παυλίδης, ένας εκ των παλαιότερων φιλοτελιστών στη χώρα, προσθέτοντας πως η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μονόδρομος, καθώς δεν συνάδει με την ιστορική αλήθεια, όπως την ομολογούν και οι Σκοπιανοί.

Στη συνέχεια, κάνει αναφορά στη διαχρονική αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων όσον αφορά την κυκλοφορία γραμματοσήμων της γειτονικής χώρας με το όνομα «Μακεδονία».

«Σήμερα στην Παγκόσμια Ταχυδρομική Ενωση (UPU) συμμετέχουν 192 κράτη, εκτός από την Ταϊβάν, επειδή δεν γίνεται δεκτό από την Κίνα, καθώς η Ταϊβάν αναγράφει στα γραμματόσημά της “Δημοκρατία της Κίνας”. Επίσης, ούτε η Δυτική Σαχάρα δεν γίνεται δεκτή, καθώς τα εδάφη της διεκδικούνται από την Μαυριτανία και το Μαρόκο. Μήπως έχουμε μικρότερη διαπραγματευτική ισχύ από τη Μαυριτανία; Ή μήπως δεν ενδιαφερόμαστε για την έκβαση των εθνικών μας θεμάτων;» διερωτάται και καταλήγει: «Γιατί, κύριοι των ελληνικών κυβερνήσεων, δεν προβάλλατε αντιρρήσεις στην ένταξη των Σκοπίων στην Παγκόσμια Ταχυδρομική ‘Ενωση, αλλά τους αφήνατε για χρόνια να κυκλοφορούν γραμματόσημα με το όνομα Μακεδονία;».

https://europost.gr/xefygan-teleios-oi-skopianoi-tora-ekdidoyn-grammatosima-elliniki-grafi-foto/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα