ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η εκδήλωση

Η προτεινόμενη εκδήλωση «ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ   ΤΗΣ  ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ  ΤΩΝ  ΑΘΗΝΩΝ: Προς μία Αειφορική Λύση μέσα από το Διάλογο και Προτάσεις από τη Διεθνή Κοινότητα» θα περιλαμβάνει διεθνή δημόσιο διάλογο και πάνελ ειδικών, με στόχο συζήτηση για μια συμμετοχική διαδικασία στην επίλυση του ερωτήματος σχετικά με το μέλλον των γλυπτών του Παρθενώνα, με αναζήτηση για μία βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση.

Το πάνελ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOWEEK – Eβδομάδα Οικολογίας και τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Ημερομηνία

Μέσα στην εβδομάδα 29 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Εργαλεία

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων για δημόσια διαβούλευση και θα στηριχθεί από ελεύθερα προσβάσιμη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό (https://parthenonmarbles2021.org). Το πάνελ θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ – live media και livestreaming στο YouTube, επιτρέποντας απεριόριστο αριθμό συμμετεχόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό να το παρακολουθήσουν.

Προβολή της εκδήλωσης

Επιπλέον της συμβολής των χορηγών επικοινωνίας του διεθνούς συνεδρίου της ECOWEEK 2021, οι διοργανωτές έχουν την εμπειρία για εκτενή προώθηση της εκδήλωσης, μέσα από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ιδίες ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα και τα ευρωπαϊκά Green Week Partner Events 2021.

Η ECOWEEK (https://ecoweek.org) θα αξιοποιήσει για την προβολή του συνεδρίου, τις ιστοσελίδες της, μπλογκ και κοινωνικά δίκτυα, που φτάνουν σε πάνω από 4000 ακροατές. Επιπλέον, το ευρύ της δίκτυο σε 56 χώρες, αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσωπικά σε πάνω από 8000 αποδέκτες και αναμενόμενη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου άνω των 4000 επισκεπτών. Επιπλέον, η ECOWEEK θα επικοινωνήσει το συνέδριο μέσα από τους χορηγούς επικοινωνίας και τα ΜΜΕ που αναρτούν τη δραστηριότητά της, ενώ η προτεινόμενη εκδήλωση θα είναι ανοιχτή και προσβάσιμη στο ευρύ κοινό μέσω livestream στο YouTube, για δωρεάν θέαση σε όλο τον κόσμο.

Mε παρόμοιο τρόπο θα αξιοποιήσει τα  δίκτυα  επικοινωνίας  της η  PAREMVASI (https://thess-paremvasi.gr), τα οποία απευθύνονται σε εκατοντάδες θεατές με μεγάλη μηνιαία επισκεψιμότητα. Οι τηλεδιασκέψεις της PAREMVASI σε livestreaming το 2020, παρακολούθησαν ανά μήνα από 5.000 έως 18.000 θεατές.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

https://parthenonmarbles2021.org

Προϋπολογισμός του έργου: 40.000 Ευρώ

Χορηγικές Προτάσεις

 

Κατηγορία Περιγραφή Ποσό
Ivory Partner ·         Σύντομη συνάντηση με τους ομιλητές σε private πάνελ. 40.000
  ·         Σύντομος χαιρετισμός πριν το πάνελ ομιλητών.
  ·         Λογότυπο σε μεγάλο μέγεθος δίπλα στους ομιλητές του πάνελ και στο διεθνές συνέδριο ECOWEEK 2021 στην Αίγινα.
  ·         Λογότυπο σε όλες τις επικοινωνιακές ενέργειες, ιστοσελίδες, ερωτηματολόγιο και ξεχωριστή αναφορά στα δελτία τύπου.
  ·         Έντυπο υλικό και pull-up μπάνερ του Ivory Partner στο χώρο των εκδηλώσεων του συνεδρίου και δυνατότητα desk του Ivory Partner στο χώρο του πάνελ.
Platinum Partner ·         Σύντομος χαιρετισμός πριν το πάνελ. 20.000
  ·         Λογότυπο σε μεγάλο μέγεθος δίπλα στους ομιλητές του πάνελ και στο διεθνές συνέδριο ECOWEEK 2021 στην Αίγινα.
  ·         Λογότυπο σε όλες τις επικοινωνιακές ενέργειες, ιστοσελίδες, ερωτηματολόγιο και ειδική αναφορά στα δελτία τύπου.
  ·         Έντυπο υλικό του Platinum Partner στο χώρο των εκδηλώσεων του συνεδρίου και στο χώρο του πάνελ.
Gold Partner ·         Λογότυπο σε μεγάλο μέγεθος δίπλα στους ομιλητές του πάνελ και στο διεθνές συνέδριο ECOWEEK 2021 στην Αίγινα. 10.000
  ·         Λογότυπο σε όλες τις επικοινωνιακές ενέργειες, ιστοσελίδες και ερωτηματολόγιο και τονισμένη αναφορά στα δελτία τύπου.
  ·         Έντυπο υλικό του Gold Partner στο χώρο του πάνελ.
Silver Partner ·         Λογότυπο σε κανονικό μέγεθος δίπλα στους ομιλητές του πάνελ και στο διεθνές συνέδριο ECOWEEK 2021 στην Αίγινα. 5.000
  ·         Λογότυπο σε όλες τις επικοινωνιακές ενέργειες και αναφορά σε δελτία τύπου.
Grand Partner ·         Λογότυπο σε κανονικό μέγεθος δίπλα στους ομιλητές του πάνελ και στο διεθνές συνέδριο ECOWEEK 2021 στην Αίγινα. 2.000
  ·         Λογότυπο σε επιλεγμένες επικοινωνιακές ενέργειες.

 

Ευχαριστούμε εκ των πρωτέρων.

Είμαστε στη διάθεσή σας.

Επικοινωνία

Δρ. Ηλίας Μεσσίνας  +972544.286998 | [email protected]

Κωνσταντίνος Γεροντής +30.6944641654 | [email protected]

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Νά μάθουμε νά ἀκριβολογοῦμε, ἔτσι ὅπως μᾶς διδάσκει ὁ Ἐλύτης γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα,

    ¨ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ είναι γεμάτα καλαμιές. Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν’ ακριβολογώ μες στα μυστήρια.
    Μια γλώσσα όπως η ελληνική όπου άλλο πράγμα είναι η αγάπη και άλλο πράγμα ο έρωτας. Άλλο η επιθυμία και άλλο η λαχτάρα. Άλλο η πίκρα και άλλο το μαράζι. Άλλο τα σπλάχνα κι άλλο τα σωθικά. Με καθαρούς τόνους, θέλω να πω, που – αλίμονο – τους αντιλαμβάνονται ολοένα λιγότερο αυτοί που ολοένα περισσότερο απομακρύνονται από το νόημα ενός ουράνιου σώματος που το φως του είναι ο αφομοιωμένος μας μόχθος, έτσι καθώς δεν παύει να επαναστρέφεται κάθε μέρα όλος θάμβος για να μας ανταμείψει.¨
    ξεκινώντας ἀπό τόν τίτλο τῆς ἐκδήλωσης.

    https://el.wikipedia.org/wiki/Ακρόπολη_Αθηνών

    Καί βέβαια ἡ διεθνής κοινότητα θά περιμένει νά γνωρίζουμε καί νά διατυπώσουμε καί νά διατηρήσουμε καί νά μεταλαμπαδεύσουμε τό πνεῦμα, τήν οὐσία, τήν σημασία τῶν γλυπτῶν, ἀλλά καί πολύ περισσότερα, ἀφοῦ ὁ Παρθενώνας θεωρεῖται διαχρονικά σύμβολο τοῦ ἀρχαιοελληνικοῦ πολιτισμοῦ ἀλλά καί τῆς Δημοκρατίας.
    Ἄν καί πολλοί ξένοι μελετητές ἔχουν ἐμβαθύνει στόν πολιτισμό αὐτό. Ἔβλεπα χθές ἕνα ντοκιμαντέρ σχετικό μέ τήν ἀρχαία Ἀθήνα, ξένη παραγωγή, μέ πολύ ὡραῖα γραφικά, λεπτομέρειες καί σεβασμό. Χαρακτηριστικά ἀναφερόταν στήν πρώτη νομίζω πηγή τῶν Ἀθηνῶν, πού ἀργότερα ἕνα τεχνικό ἔργο διοχέτευσε στήν Ἐννεάκρουνο πού ἔδινε μέ ἐννέα κρουνούς ἐλεύθερα καθαρό νερό σέ ὅλους.

    https://attikigh.com/2018/02/19/η-εννεάκρουνος-πηγή-καλλιρρόης/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα