Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είδε Ζ.Ζάεφ και Ε.Ράμα και έδωσε «οδηγίες»: «Θα σας στηρίζουμε εμείς»

6/6/21 | 0 | 0 | 137 εμφανίσεις

Με drone εξοπλίζει την Αλβανία

Και ενώ εδώ στην κυβέρνηση κάνουν ότι μπορούν για να μην θέτουν ζητήματα όπως των Βορειοηπειρωτών ή το ζήτημα των Σκοπίων που μετά την περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών έχει φτάσει να λέγεται Βόρεια Μακεδονία η οποία μάλιστα αν και αποδεδειγμένα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις κανείς δεν την καταγγέλει, τόσο ο Ε.Ράμα όσο και ο Ζ.Ζάεφ βρέθηκαν με διαφορά ημερών στην Τουρκία για να δώσουν τα “σέβη τους” στον Ρ.Τ.Ερντογάν και ίσως να λάβουν και “οδηγίες”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν χάνει ευκαιρία δυείσδυσης στις χώρες των Βορείων Συνόρων μας (είναι που για πολλούς ότι δεν υπάρχει απειλή) μίλησε για επενδύσεις εταιρειών και για στήριξη των δικαιωμάτων τους σε διεθνείς οργανισμούς. Και το πιο σημαντικό ο Ζ.Ζάεφ που από εμάς απαιτεί να τους βάλουμε στην ΕΕ όμως δηλώνει ότι μοιράζεται τις ίδιες αξίες με την Τουρκία!

Με… δόξα και τιμή υποδέχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν τον Ζόραν Ζάεφ στην Άγκυρα, στη μονοήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός.

Μαζί με τον υπουργό Υγείας Βένκο Φιλίπτσε ο Ζάεφ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να επισκεφθεί ο Ερντογάν τα Σκόπια, παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με τον Τούρκο Πρόεδρο και δήλωσε: «Συγκεντρώνουμε τις προσπάθειές μας για πιο εντατική συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας για να ανοίξουμε περισσότερες πόρτες για Τούρκους επενδυτές και ισχυρότερες εμπορικές σχέσεις».

Και μετά ήρθε η “αφιέρωση” για την Ελλάδα: «Συμφωνήσαμε ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συνδέονται με τις ίδιες αξίες όσον αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, μέσω καλών σχέσεων γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σύμφωνα με τα εσωτερικά δικαιώματα των δύο χωρών, καθώς και με το διεθνές δίκαιο».

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, αφού καλωσόρισε τους Σκοπιανούς, είπε: «Στις καρδιές των πολιτών της Τουρκίας, η Βόρεια Μακεδονία έχει μια ξεχωριστή θέση ως χώρες που έχουν εξαιρετικές και βαθιές ιστορικές σχέσεις. Παρά την πανδημία, οι δύο χώρες είχαν εξαιρετικό εμπόριο το 2020 και θα συνεχίσω να παρακινώ τις τουρκικές εταιρείες να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στη Βόρεια Μακεδονία».

Σε αντίστοιχο ρυθμό κινήθηκε και η επίσκεψη Ε.Ράμα ο οποίος επιστρέφοντας δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, έχει πραγματοποιήσει αρκετές συνομιλίες με τουρκικές εταιρείες για διάφορα έργα στην Αλβανία.

Μεταξύ των έργων είναι η κατασκευή εργοστασίου εμβολίων, η Teknopark Albania, το σύστημα ελέγχου της επικράτειας με υπερ-ευφυή drone και ολόκληρο το τρίτο πρόγραμμα για τις εθνικές υποδομές.

https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/992557_o-rterntogan-eide-zzaef-kai-erama-kai-edose-odigies-tha-sas-stirizoyme-emeis

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο