Ο Νίκολας Μπέρνς Πρέσβυς των ΗΠΑ στην Κίνα;

3/5/21 | 0 | 0 | 163 εμφανίσεις

(του συνεργάτη μας στη ΝΑ Ασία)

Ξένα μέσα ενημέρωσης αναγγέλλουν τον διορισμό του Nicolas Burns ως επόμενου πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Πεκίνο, μια θέση που παραμένει κλειστή από τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Ο Μπερνς είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από την θητεία του ως πρέσβη των ΗΠΑ κατά τα έτη 1997-2001 επί προεδρίας Κλίντον.

Ο Μπερνς, 65 ετών, είναι έμπειρος διπλωμάτης καριέρας και καθηγητής διπλωματίας και διεθνούς πολιτικής στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Το Πεκίνο από τη δική του πλευρά μελετά να διορίσει πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον τον Qin Ganng, έμπειρο διπλωμάτη, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚ Κίνας και στενό φίλο του Προέδρου Xi Jinping.

Oι δυο έμπειροι διπλωμάτες, βαθείς γνώστες των τεταμένων σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας, ενισχύουν τις προσδοκίες των δυο χωρών, αλλά και όλου του κόσμου, ότι ο διορισμός τους θα συντελέσει ώστε οι υφιστάμενες εντάσεις, να μειωθούν.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας