250 Κουρδικοί τάφοι καταστράφηκαν στην ανατολική Ανατολία

6/6/20 | 0 | 0 | 92 εμφανίσεις

Του Παύλου Αντωνόπουλου
250 Κουρδικοί τάφοι καταστράφηκαν στο χωριό  Lice’s Yolçatı, ανατολικά της επαρχίας Diyarbakır (νοτιοανατολική Τουρκία), σύμφωνα με το Arti Gerçek.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Ελευθερίας (ÖHD)  της περιοχής Diyarbakır ξεκίνησε σειρά αξιολογήσεων των καταστροφών σύμφωνα με τον Av. Baver Mızrak.

Σύμφωνα με έκθεση, ο Σύλλογος επισήμανε πως οι επιθέσεις έναντι των κουρδικών τάφων είναι ενδεικτικές του ”νόμου εχθρότητας εναντίον των Κούρδων”. Επίσης πρόσθεσε πως τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει σοβαρές επιθέσεις εναντίον νεκροταφείων.

Επεσήμανε πως οι επιθέσεις κατά την διάρκεια τελετών κήδευσης, αλλά και έναντι ταφικών μνημείων έχουν αυξηθεί λόγω των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και της Τουρκικής κυβέρνησης κατά την περίοδο 2013-2015.

Ο Mele Zeki Korkmaz, ο οποίος υπηρέτησε ως ιμάμης στην περιοχή για 30 χρόνια, ανέφερε πως όσοι παρέμειναν σιωπηλοί έναντι των επιθέσεων στο κοιμητήριο είναι τόσο αμαρτωλοί όσο και αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση.

Ο Av. Baver Mızrak έκανε αναφορά στα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στην περιοχή του κοιμητηρίου στις 29 Μαΐου όπου έλαβε χώρα η επίθεση. Αποκάλυψαν πως τα νεκροταφεία της περιοχής δέχονται επιθέσεις περίπου 2 φορές τον χρόνο. Στην πρόσφατη επίθεση περίπου 250 τάφοι είχαν καταστραφεί. Εξήγησε πως οι δράστες δεν άφησαν τα διακριτικά στοιχεία κανενός τάφου και κατέστρεψαν πλήρως τα μάρμαρά τους καθιστώντας τους τάφους αγνώριστους.

Ο Mizrak τόνισε πως όσες οικογένειες επιθυμούν δικαιοσύνη μπορούν να επικοινωνήσουν με την OHD καθώς ο Σύλλογος είναι ”έτοιμος να λάβει αιτήσεις”.

”Είναι επίσης έκκλησή μας προς όλες τις κυβερνήσεις, τους διανοουμένους και τους συγγραφείς. Περιμένουμε την αλληλεγγύη τους για να σταματήσουμε αυτές τις απάνθρωπες προσπάθειες και τις άπιστες τρομοκρατικές ενέργειες”, πρόσθεσε.

Ο Mizrak ανέφερε ότι θα υποβάλει καταγγελίες στο σχετικό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στα Ηνωμένα Έθνη και στους Διεθνείς Οργανισμούς κατηγορώντας την Τουρκία για συνεχείς επιθέσεις έναντι των Κούρδων.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.greekcitytimes.com

250 Κουρδικοί τάφοι καταστράφηκαν στην ανατολική Ανατολία

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4η Ιουλίου σήμερα. Χρόνια Πολλά στους Αμερικανούς για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους και τους ευχόμαστε: "Make America great again". Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συμβεί όσο συνδιαλέγονται και υποστηρίζουν καθεστώτα, όπως του Ερντογάν και χώρες με τις δομές ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας