Δικαστήριο στην Ανατολική Λιβύη ακύρωσε τα διατάγματα για τη Συμφωνία με την Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Όπως δημοσιεύει η ηλεκτρονική εφημερίδα 218tv.net (27.1.2021) το Εφετείο Al-Bayda εξέδωσε απόφαση για την ακύρωση των διαταγμάτων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, τα οποία αναφέρονται στην συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων αλλά και την συμφωνία ασφαλείας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.
Η απόφαση εκδόθηκε υπέρ της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Αρχής Διοικητικού Ελέγχου και ο Πρωθυπουργός, στις 28 Δεκεμβρίου 2021, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν το είχε αποκαλύψει, μέχρι σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.
Στη συνεδρία όπου ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, προήδρευσε ο δικαστής Anwar Attia, και ως μέλη οι δικαστές Khaled Abdullah Bouzid και Fawzia Shuaib Al-Hasnouni. Η δικαστική απόφαση υποχρεώνει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της κυβέρνησης , τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Εσωτερικών της «Al-Wefaq» εκτός από την ακύρωση των συμφωνιών, να καταβάλλουν και τα δικαστικά έξοδα.
Η “Al-Wefaq” είναι η κυβέρνηση Σάρατζ.
Προβλήθηκε από Koutsoumis στις 5:08 μ.μ.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα