Δικαστήριο στην Ανατολική Λιβύη ακύρωσε τα διατάγματα για τη Συμφωνία με την Τουρκία

27/1/21 | 0 | 0 | 255 εμφανίσεις
Όπως δημοσιεύει η ηλεκτρονική εφημερίδα 218tv.net (27.1.2021) το Εφετείο Al-Bayda εξέδωσε απόφαση για την ακύρωση των διαταγμάτων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, τα οποία αναφέρονται στην συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων αλλά και την συμφωνία ασφαλείας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.
Η απόφαση εκδόθηκε υπέρ της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Αρχής Διοικητικού Ελέγχου και ο Πρωθυπουργός, στις 28 Δεκεμβρίου 2021, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν το είχε αποκαλύψει, μέχρι σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.
Στη συνεδρία όπου ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, προήδρευσε ο δικαστής Anwar Attia, και ως μέλη οι δικαστές Khaled Abdullah Bouzid και Fawzia Shuaib Al-Hasnouni. Η δικαστική απόφαση υποχρεώνει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της κυβέρνησης , τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Εσωτερικών της «Al-Wefaq» εκτός από την ακύρωση των συμφωνιών, να καταβάλλουν και τα δικαστικά έξοδα.
Η “Al-Wefaq” είναι η κυβέρνηση Σάρατζ.
Προβλήθηκε από Koutsoumis στις 5:08 μ.μ.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/2/21 | (2 σχόλια)
    Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο προβληματισμός του τι κάνουμε με την Τουρκία επανέρχομαι: 1.-Πιστεύω πως μεθοδευμένα θα πρέπει να κηρύξουμε χωρικά ύδατα 12 ή 10 ναυτικά μίλια (να υπάρχει αντιστοιχία χωρικών υδάτων και εύρους εναέριου χώρου). Δεν έχει ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας