Δικαστήριο στην Ανατολική Λιβύη ακύρωσε τα διατάγματα για τη Συμφωνία με την Τουρκία

27/1/21 | 0 | 0 | 325 εμφανίσεις
Όπως δημοσιεύει η ηλεκτρονική εφημερίδα 218tv.net (27.1.2021) το Εφετείο Al-Bayda εξέδωσε απόφαση για την ακύρωση των διαταγμάτων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, τα οποία αναφέρονται στην συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων αλλά και την συμφωνία ασφαλείας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.
Η απόφαση εκδόθηκε υπέρ της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Αρχής Διοικητικού Ελέγχου και ο Πρωθυπουργός, στις 28 Δεκεμβρίου 2021, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν το είχε αποκαλύψει, μέχρι σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.
Στη συνεδρία όπου ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, προήδρευσε ο δικαστής Anwar Attia, και ως μέλη οι δικαστές Khaled Abdullah Bouzid και Fawzia Shuaib Al-Hasnouni. Η δικαστική απόφαση υποχρεώνει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της κυβέρνησης , τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Εσωτερικών της «Al-Wefaq» εκτός από την ακύρωση των συμφωνιών, να καταβάλλουν και τα δικαστικά έξοδα.
Η “Al-Wefaq” είναι η κυβέρνηση Σάρατζ.
Προβλήθηκε από Koutsoumis στις 5:08 μ.μ.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο