Σύζυγος 56χρονου γιατρού που πέθανε 16 ημέρες αφότου εμβολιάστηκε: «Έφταιγε 100% το εμβόλιο της Pfizer»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ένας 56χρονος γιατρός από το Μαϊάμι πέθανε 16 ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer, με τη σύζυγό του να δηλώνει σίγουρη πως φταίει το εμβόλιο, ενώ η εταιρεία ερευνά το περιστατικό. 

Πρόκειται για τον Γκρέγκορι Μάικλ, γιατρό από το Μαϊάμι, ο οποίος αφού εμβολιάστηκε και χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, έφυγε από τη ζωή, αφού παρουσίασε ιδιοπαθή θρομβοπενική πορφύρα (ITP) – μία διαταραχή της πήξης του αίματος που οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων – και σε συνέχεια εγκεφαλικού που υπέστη.

Την υπόθεση φέρνει στη δημοσιότητα η «Daily Mail», φιλοξενώντας και τις δηλώσεις της συζύγου του γιατρού από το Μαϊάμι, Χάιντι Νέκελμαν, η οποία σπεύδει να τονίσει ότι ο 56χρονος ήταν απολύτως υγιής, μέχρις ότου εμβολιάστηκε έναντι του κορωνοϊού, στις 18 Δεκεμβρίου του 2020. 

«Οι γιατροί είπαν ότι είναι πολύ πιθανό να έφταιγε το εμβόλιο»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η σύζυγος του γιατρού στην «Daily Mail», ο 56χρονος ήταν υγιής και δεν είχε παρουσιάσει κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα προτού λάβει το εμβόλιο στις 18 Δεκεμβρίου. 

Ο ίδιος πέθανε το πρωί της περασμένης Κυριακής, μετά από εγκεφαλικό και αφού παρουσίασε ξαφνικά τη συγκεκριμένη πάθηση. 

Η σύζυγος του γιατρού εκτιμά ότι το εμβόλιο διαδραμάτισε κάποιο ρόλο και πυροδότησε την αιματολογική διαταραχή. 

«Στο μυαλό μου, ο θάνατός του συνδέεται 100% με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση» είπε. 

«Ήταν σε πολύ κατάσταση. Δεν κάπνιζε, έπινε αλκοόλ μια στο τόσο, μόνο σε κοινωνικές περιστάσεις. Γυμναζόταν» ανέφερε, προσθέτοντας: «Τον εξέτασαν για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε μετά, ακόμη και για καρκίνο, και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα». 

«Ο σύζυγός μου είχε συζητήσεις με τους γιατρούς, οι οποίοι τού είπαν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό η αιτία (σ.σ. για την πάθηση) να είναι το εμβόλιο» είπε μάλιστα. 

Εκπρόσωπος της Pfizer που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα, ανέφερε ότι στην παρούσα φάση, δεν πιστεύεται ότι ο θάνατος του 56χρονος συνδέεται με το εμβόλιο.

«Η Pfizer και η BioNTech έχουν ενημερωθεί για τον θάνατο υγειονομικού, 16 ημέρες αφότου έλαβε την πρώτη δόση του BNT162b2 (σ.σ. του εμβολίου κατά του κορωνοϊού)» σημείωσε εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας για το περιστατικό.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά ασυνήθη κλινική περίπτωση σοβαρής θρομβοπενίας, μιας κατάστασης που μειώνει την ικανότητα του σώματος να πήζει το αίμα και να σταματά την εσωτερική αιμορραγία» επεσήμανε ακόμη ο ίδιος.

«Ερευνούμε την περίπτωση, αλλά δεν θεωρούμε σε αυτή τη φάση ότι υπάρχει κάποια άμεση σύνδεση με το εμβόλιο» είπε.

«Μέχρι σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και παρακολουθούμε στενά όλες τις παρενέργειες που εμφανίζονται σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιό μας» σημείωσε επίσης.

Και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, είναι δυστυχώς πιθανό να συμβούν σε παρόμοιο ποσοστό όπως θα συνέβαινε στον γενικό πληθυσμό». 

Στην ιστοσελίδα της η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί για την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες μετά το εμβόλιο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), μέχρι στιγμής μόνο 21 άνθρωποι έχουν παρουσιάσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο.

https://www.pronews.gr/ygeia/952042_ipa-56hronos-giatros-pethane-16-imeres-afotoy-ekane-emvolio-tis-pfizer-den-eihe-kanena

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα