Γάλλος ΥΠΕΞ: “Υπάρχει ατζέντα κυρώσεων” εάν δεν αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών καταρχήν  χαρακτήρισε δηλώσεις βίας τα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν και τόνισε ότι δεν θα μείνουν ατιμώρητες.  «Υπάρχουν τώρα δηλώσεις βίας, ακόμη και μίσους, που γίνονται τακτικά από τον πρόεδρο Ερντογάν και οι οποίες είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1, ενώ οι διμερείς εντάσεις εξακολουθούν να αυξάνονται ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα.
Αφορμή του ξεσπάσματος οι απειλές από την Τουρκία χθες Τετάρτη, να «απαντήσει αποφασιστικά» στη διάλυση στη Γαλλία της τουρκικής υπερθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», μια απόφαση που δημιουργεί μια νέα εστία έντασης ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο μέλη του ΝΑΤΟ.

«Δεν είναι μόνο η Γαλλία που γίνεται στόχος, υπάρχει μια πλήρως ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο ζήτημα – θέλουμε πολύ κατηγορηματικά η Τουρκία να απαρνηθεί αυτή τη λογική», συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Και αν κατά τύχη αυτό δεν συμβεί, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε πως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα έναντι των τουρκικών αρχών. Είναι τώρα σημαντικό για τους Τούρκους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί αυτή η εκτροπή», πρόσθεσε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν. «Υπάρχουν μέσα πίεσης, υπάρχει μια ατζέντα πιθανών κυρώσεων», τόνισε.

Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει τον Μακρόν ότι διεξάγει μια «εκστρατεία μίσους» ενώ έχει επίσης αμφισβητήσει «την κατάσταση της ψυχικής υγείας του».

https://www.pronews.gr/kosmos/931362_gallos-ypex-aparadektes-oi-diloseis-vias-kai-misoys-toy-rterntogan

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα