Π.Πικραμμένος: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επέκταση στα 12 μίλια»

4/11/20 | 3 | 0 | 204 εμφανίσεις

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, υποστήριξε πως «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια. 

Πότε θα είναι; Όταν ο ήλιος βγει από την δύση και δύσει στην ανατολή…

Το πιο ωραίο που είπε όμως στην δήλωση που ακολουθεί είναι ότι «το πότε θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα δώδεκα μίλια θα το κρίνει ο πρωθυπουργός με τα… Επιτελεία του Στρατού».

Τι σχέση έχουν τα στρατιωτικά Επιτελεία με μια καθαρά πολιτική απόφαση, ένας Θεός το ξέρει. Εκτός και αν υπονοεί ότι θα πάμε σε πόλεμο αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια. Μα… αυτό ακριβώς λέει και η Τουρκία! Το υιοθετεί;

Ας δούμε ολόκληρη την δήλωσή του:

«Δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για επέκταση στα 12 μίλια, όταν έχουμε πλοία τα οποία διέρχονται πλησίον των χωρικών μας υδάτων. Όμως κάθε κυβέρνηση και η παρούσα, αλλά και κάθε ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προετοιμάσει τη χώρα ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπορέσει να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια. Πρέπει η χώρα να μπορεί να είναι έτοιμη από κάθε πλευρά, και διπλωματικά και από πλευράς εξοπλισμών.

Το πότε θα προχωρήσουμε στην επέκταση των 12 μιλίων θα το κρίνει ο πρωθυπουργός μαζί με την κυβέρνηση και με τα Επιτελεία του στρατού, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Εμείς πρέπει να δραστηριοποιηθούμε σε όλους τους τομείς.

Έχει δραστηριοποιηθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στον τομέα της διπλωματίας. Έχει εξασφαλίσει πια, πράγμα το οποίο είναι πάρα πολύ ουσιαστικό και δεν ξέρω αν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό ακόμη, να είναι ισοδύναμος συνομιλητής και εταίρος με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα όμως πιστεύω ότι πρέπει να θωρακίσουμε και τη χώρα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε πολύ γερό αμυντικό σύστημα, να αγοράσουμε πλοία, αεροπλάνα, έτσι πιστεύω. Διότι δεν θα ησυχάσουμε εύκολα από τον γείτονα μας», είπε ο κ. Πικραμμένος μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» με τον Λάμπρο Πέγκο και τον Παναγιώτη Βολάνη.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/931147_ppikrammenos-den-einai-i-katallili-stigmi-gia-epektasi-sta-12

Category: Ειδησεις

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Και να τώλεγε κανένας κ.Άδωνις Γεωργιάδης πάει και έρχεται, αλλά να το δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και πρώην Προέδρος του Σ.τ.Ε. κ.Πικραμμένος ότι ”αν επεκτείνουμε τους πασσάλους του θαλασσίου οικοπέδου μας από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια ”πρέπει να μας βεβαιώσουν και ο Στρατός και το Ναυτικό και η Αεροπορία ότι μπορεί να φυλάξουν αποτελεσματικά αυτούς τους ”πασσάλους” ,που είναι το παράλογο, πέραν του ότι αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουν πάντοτε οι εκάστοτε πρωθυπουργοί και στην Ελλάδα από το 1987 μέχρι τώρα απέφυγαν να τις πάρουν .
  Γιατί τώρα που έχουμε την πανδημία , να έχουμε και ”πόλεμο” και άρον-άρον Χάγη ,για να το ”φχαριστηθούμε” όλοι οι ”ετοιμοπόλεμοι έφεδροι” ,που δεν θα στρατευθούμε , αλλά θα χαρούμε γιατί θα έχουμε και πολιτική αστάθεια ;;;.
  Τόσος εθνικός μαζοχισμός;;;.
  Προς το παρόν απ’ότι φάνηκε μας καλύπτει νοτιοανατολικά η μερική Συμφωνία της ΑΟΖ με την Αίγυπτο και πάντως στην Κρήτη-με την Σούδα- και την Ρόδο μάλλον μεθοδεύονται τα 12 ναυτικά μίλια.
  Ας τελειώσουμε με το καλό και με τις Αμερικανικές εκλογές.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Δεν είναι τυχαίο, που η Ελλάς είναι η μόνη χώρα στον κόσμο με 6νμ χωρικά ύδατα. Αυτό συνέβη και συμβαίνει, επειδή δεν βρήκαμε ακόμη το σωστό timing.

  «Δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για επέκταση στα 12 μίλια, όταν έχουμε πλοία τα οποία διέρχονται πλησίον των χωρικών μας υδάτων…»

  Με τέτοιες αρλούμπες γελά το χείλι κάθε … Πικραμένου.

 3. 3
  Επισκέπτης says:

  “Χωρικά ύδατα.

  Γ. Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, «Κόκκινη γραμμή είναι τα έξι μίλια». (σε τηλεοπτικό σταθμό)

  Μ. Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «εθνικισμός να μιλάτε για 12 μίλια». (στη Βουλή)

  Π.Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επέκταση στα 12 μίλια» (προχθές 4.11.2020, βλέπε στο πρώτο σχόλιο την παραπομπή)

  Όταν έγινε η πρώτη δήλωση, του Γεραπετρίτη, φάνηκε πόσο λάθος είναι, και έπρεπε οπωσδήποτε να διορθωθεί. Ο καλύτερος τρόπος να διορθωθεί ήταν να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, διότι κάθε μέρα που περνάει από τότε, τόσο εγκαταλείπεται δια παντός το απόλυτο αυτό κυριαρχικό δικαίωμα που δεν αμφισβητεί κανείς στον κόσμο, εκτός από την Τουρκία για την Ελλάδα. (ούτε για τον εαυτό της, ούτε για κανέναν άλλον γειτονά της, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, η οποία έχει χωρικά ύδατα 12 μίλια).

  Αντί να γίνουν αυτά, είδαμε τη δήλωση δεύτερου υπουργού στη Βουλή και βλέπουμε τώρα και τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

  Όχι μόνο δεν επρόκειτο για κακές στιγμές (οι πρώτες δύο), αλλά για αποφάσεις.

  Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαταλείπει οριστικά ένα κυριρχικό δικαίωμα της Ελλάδας.

  Σήμερα, 150 χώρες έχουν χωρικά ύδατα από 12 έως 200 μίλια.
  Η Τουρκία έχει 12 μίλια παντού εκτός από το Αιγαίο που έχει 6.
  Η Ιορδανία έχει 3 μίλια, αλλά αυτή είναι και η μέση γραμμή, διότι έχει μία στενότατη λωρίδα θάλασσας.
  Τα νησιά Παλάου έχουν 3 μίλια, αλλά δεν έχουν κανέναν γείτονα και στην ΑΟΖ τους των 200 μιλίων ουσιαστικά ασκούν κυριαρχία.

  Και μένει η Ελλάδα με 6 μίλια. Πρακτικά η μοναδική χώρα με λιγότερα από 12 μίλια.

  Ε αυτό, το διαιωνίζει η κυβέρνηση” (εδώ).

  <a href=

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  4/12/20 | (0 σχόλια)
  της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας