Αλλάζει η σύνθεση του δικαστηρίου που καταδίκασε ως «εγκληματική οργάνωση» τους εθνικιστές της Χρυσής Αυγής

12/10/20 | 0 | 0 | 69 εμφανίσεις

Κώλυμα δήλωσε και η αναπληρωματική πρόεδρος

Το αίτημα του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των μελών της δικαστικής έδρας (τακτικών και αναπληρωτών, πλην της εισαγγελέως), «λόγω επηρεασμού τους από πολιτικές και μιντιακές παρεμβάσεις» έγινε αποδεκτό και εμφανίστηκε με νέα σύνθεση και με άλλη πρόεδρο.

Η νέα πρόεδρος Μαρία Συμιτζή-Βετούλα δήλωσε αμέσως κώλυμα διότι ήταν δεύτερη επίκουρη ανακρίτρια στην υπόθεση. Διεκόπη αμέσως η διαδικασία για να εξετασθεί το κώλυμα.

«Έτσι μπράβο. Ένας ένας να πηγαίνει σπίτι του» φώναξε ο Ι. Λαγός προς το ακροατήριο την ώρα που αποσυρόταν η νέα σύνθεση του δικαστηρίου για να εξετάσει το ζήτημα του κωλύματος.

Την εξαίρεση του δικαστηρίου είχε ζητήσει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή και ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Πλεύρης. Μετά την εξέλιξη αυτή η δίκη διεκόπη.

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κύριος Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου», είχε δηλώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο Γ. Λαγός.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/923948_allazei-i-synthesi-toy-dikastirioy-stin-diki-tis-hrysis-aygis

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/10/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Όταν ήμουν φοιτήτρια είχα γνωρίσει μια πολύ ασυνήθιστη κυρία. Στα χρόνια της δικτατορίας είχε απομονωθεί μαζί με τον άνδρα της στο χωριό του σ’ένα νησάκι – υπήρξε διωκόμενος ως δημοκρατικός στρατιωτικός – κι ο τρόπος που βρήκε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας