Ξεκινά την Πέμπτη ο διάλογος με Τουρκία για την ελληνική υφαλοκρηπίδα 

9/9/20 | 0 | 0 | 202 εμφανίσεις

Eν μέσω πληροφοριών για επικείμενο αποκλεισμό του Καστελόριζου

(Ανανέωση 18:00) Η Αθήνα δέχτηκε την φιλοτουρκική πρόταση Στόλτενμπεργκ και ξεκινά την Πέμπτη τις προκαταρκτικές συνομιλίες με την Άγκυρα οι οποίες έχουν ως στόχο να οδηγήσουν στις διαπραγματεύσεις παραχώρησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Η συνάντηση μάλιστα, αρχικά ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αλλά ζητήθηκε καθυστέρηση από τη στρατιωτική επιτροπή της συμμαχίας.

Από πλευράς Ελλάδας θα συμμετάσχει ο μόνιμος αντιπρόσωπος στη Συμμαχία Αντιναύαρχος Παυλόπουλος, μαζί με δυο επιτελείς.

Πριν τη συνάντηση θα προηγηθεί την Τετάρτη με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς συζήτηση στη συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ, για την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Φυσικά η συνεδρίαση δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, αφού η Τουρκία έχει βέτο και μπορεί να μπλοκάρει όλες τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα.

Ελληνικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν τη συνάντηση και αναφέρουν πως «Η Ελλάδα πέτυχε να προηγηθεί οποιασδήποτε τεχνικής συζήτησης σε επίπεδο ΝΑΤΟ, η πολιτική συζήτηση που θα γίνει αύριο στο λεγόμενο nac, δηλαδή, στο βορειοατλαντικό συμβούλιο και στο επίπεδο των  μόνιμων αντιπροσώπων»

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοτουρκικής πρότασης του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ουσιαστικά αυτές οι συναντήσεις αποτελούν το πρώτο βήμα των διαπραγματεύσεων στις οποίες θα εξασφαλιστεί ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αντιδράσει στις τουρκικές έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως μετά από πιέσεις «έσβησε» τις «κόκκινες γραμμές» που είχε θέσει και ξεκινά τις προκαταρκτικές συνομιλίες με τα τουρκικά πλοία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και εν μέσω πληροφοριών για επικείμενη τουρκική επιχείρηση αποκλεισμού της Μεγίστης, κάτι που θέλει να αποφύγει πάση θυσία.

Καλό θα ήταν να μη ξεχνούν στην Αθήνα πως και ο Αττίλας 2 έγινε εν μέσω διαπραγματεύσεων…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/912898_ektakto-xekina-i-diapragmateysi-me-toyrkia-gia-tin-elliniki-aoz

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας