Υψώθηκε η ισπανική σημαία στο ΥΠΕΞ – Ν. Δένδιας: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είστε μόνοι»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

“Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είστε μόνοι, οι πολίτες της Ελλάδας είναι μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα που θα κερδίσουμε μαζί”, επισήμανε απευθυνόμενος στα ισπανικά στο λαό της Ισπανίας ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης προς όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και την αμέριστη συμπαράσταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι, κατά κοινή παραδοχή, η μεγαλύτερη που αντιμετωπίζουν οι γενιές της Ευρώπης από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”, σημείωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε: “Ας θυμηθούμε όμως ότι από τις στάχτες του πολέμου προέκυψε το φιλόδοξο πείραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κοινής μας οικογένειας, το πιο φιλόδοξο πείραμα συμπόρευσης κρατών και λαών στην ιστορία της ανθρωπότητας”.

“Είναι η ώρα να γίνουν τα απαραίτητα ώστε την επαύριον της κρίσης, η Ένωση να έχει σταθεί στο ύψος των μοναδικών περιστάσεων, να βγούμε από την κρίση ενισχυμένοι, να βγούμε από την κρίση ενωμένοι”, τόνισε και προσέθεσε: “Αυτό σημαίνει να μην έχουμε αφήσει πίσω κανέναν, κανένα κράτος, κανέναν πολίτη, κανένα θύμα. Να έχουμε ενισχύσει τα θεμέλια του κοινού μας ευρωπαϊκού σπιτιού, του οικοδομημένου με σπουδαία υλικά, εκ των οποίων το πιο απαραίτητο υπήρξε διαχρονικά η αλληλεγγύη”.

Nikos Dendias@NikosDendias

Με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κ. Τασούλα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών @MVarvitsiotis και τον Πρέσβη της Ισπανίας E.Viguera @GreeceMFA, με τη σημαία της Ισπανίας να κυματίζει. Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στον φίλο ισπανικό λαό που δοκιμάζεται από την πανδημία.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
20 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρέσβης, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την οργάνωση της τελετής.

“Αγαπητοί φίλοι, δείχνοντας την αλληλεγγύη σας στην Ισπανία μέσω αυτής της τελετής σήμερα, είναι μια καλή υπενθύμιση για να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι μας. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η χειρονομία δεν θα περάσει απαρατήρητη στην Ισπανία”.

Ο κ. Βιγκέρα υπογράμμισε τη βαθιά θλίψη όλων για τους περισσότερους από 15.000 Ισπανούς πολίτες που έχασαν τη ζωή τους ως συνέπεια του κορωνοϊού. Ωστόσο, όπως επισήμανε, η Ισπανία δεν χάνει την ελπίδα της, καθώς περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν ήδη ανακάμψει από την ασθένεια, ο υψηλότερος αριθμός στον κόσμο μετά την Κίνα, ενώ “πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να εισερχόμαστε σε μια νέα φάση όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σταθεροποιείται ή μειώνεται, ενώ ο αριθμός των θεραπευμένων συνεχίζει να αυξάνεται”.

Εξέφρασε ακόμη τη στήριξή του στον ελληνικό λαό που επίσης έπρεπε να προσαρμοστεί στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

“Ως χώρα της Νότιας Ευρώπης είμαστε συνηθισμένοι σαν εσάς να απολαμβάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας έξω στην ύπαιθρο, κάτω από τον όμορφο μεσογειακό ήλιο που μοιραζόμαστε και γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολος μπορεί να είναι αυτός ο περιορισμός”, σημείωσε.

“Επιτρέψτε μου, επίσης, ως κάτοικος στην Αθήνα, να επαινέσω την ελληνική κυβέρνηση για τη σωστή διαχείριση της κατάστασης, χάρη στην οποία οι υγειονομικές συνέπειες εδώ στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δραματικές όσο στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες” προσέθεσε.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Δημοκρατίας, που βρήκαν χρόνο σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία να απευθύνουν στον ισπανικό λαό μηνύματα θλίψης και αλληλεγγύης.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/867115_ypsothike-i-ispaniki-simaia-sto-ypex-n-dendias-se-aytes-tis-dyskoles

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα