Ολλανδία: Υπάλληλος της βουλγαρικής πρεσβείας εισέπραττε… «φόρο» κορωνοϊού

7/4/20 | 1 | 0 | 172 εμφανίσεις

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών, ένας ανώτερος υπάλληλος της βουλγαρικής πρεσβείας στη Βουλγαρία ανακλήθηκε. 

Ο λόγος… ότι ζητούσε «φόρο» κορωνοϊού. Δηλαδή όσοι επισκέπτες ζητούσαν βοήθεια από το προξενείο έπρεπε να πληρώσουν ένα ποσό.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του προξενικού τμήματος στην ολλανδική πόλη εισέπραττε 5 ευρώ από Βούλγαρους που επισκέπτονταν την πρεσβεία καθώς και «φόρο» 10 ευρώ από πολίτες άλλων χωρών που επισκέπτονταν τη διπλωματική αποστολή.

«Μια τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει διόλου με τη βουλγαρική διπλωματική υπηρεσία και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή με κανέναν τρόπο», αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία, προσθέτοντας ότι εξηγήσεις έχουν ζητηθεί και από τον πρεσβευτή της Βουλγαρίας στην Ολλανδία.

Η πρεσβεία δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα για να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου δεν διευκρίνισε τι υπηρεσίες ζητούσαν για να βοηθηθούν οι επισκέπτες.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/866176_ollandia-ypallilos-tis-voylgarikis-presveias-eisepratte

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    θ.Γ says:

    Τον τυχαιρό, επιστρέφει Βουλγαρία, και γλυτώνει την ψυχοβλαβή ζωή της Ολλανδίας

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ 28.05.2020 Στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας οι Ελληνες ανέμεναν το «ξανθό γένος» που θα έσπευδε προς απελευθέρωσή μας. Κάποιοι βεβαίως αναμένουν ότι η Ε.Ε. θα παίξει τον ρόλο που δεν έπαιξε στο παρελθόν η τσαρική Ρωσία και ότι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο